Partyflock
 
­

Adembenemende dansparades, tropische stranden en tuben voor waterfanaten.

gepubliceerd door , op
flyer By the Creek
8 juli is het eindelijk zover en wordt het gras langs de oever van de Middelwaardse plas betreden door duizenden levensgenieters die het betere leven komen proeven op By the Creek. Met een recordaantal van 57 artiesten verdeeld over 7 stages overtreft het festival zichzelf. Extra aanvulling: Kornuit host een stage waarvan de line-up geheim blijft. Naast de nieuwe aanwas DJ's is er een uitgebreid randprogramma waarin leuke competities, spellen, randdecoratie en een wereldkeuken het terrein bestuiven. Alles in de sferen van 'daar waar het leven beter is'.

Alles draait om beleving
De randprogrammering is een grote pijler van de organisatie, die sterk inzet op de algehele beleving. Bezoekers wanen zich op Kuta Beach dat geheel in stijl is gedecoreerd met Balinese parasols, kussens en kleurrijke lampionnen. Hier gelden de wetten van rust en oase, zo kan iedereen zich eventjes terugtrekken van het feesten en chillen aan de waterkant. Een balans tussen energieke optredens en een rustige ambiance, als Yin en Yang. In deze stemming zijn ontspannende massages en yogasessies natuurlijk voor de hand liggend. No happy ending ;). Ook de iconische By the Creek schommel staat natuurgetrouw in het water op de Utrechts-Balinese plassen. Eén van de weinige schommels waar je met al je vrienden tegelijk op kunt.

Voor de waterfanaten: tuben langs het strand
De tegenhanger van deze oase van rust zijn de actieve spellen op het terrein. Bezoekers kunnen al hun sportiviteit meten op de onderdelen Mega Twister, Pingpong en Beach volleybal. Voor wie aan de felle competitie wil ontsnappen zijn er rubberbanden van Vang Vieng. Zonnebrand op, zwembroek aan en rustig het kabbelende water af tuben. Met de subtropische weersvoorspellingen voor 8 juli kan er in hetzelfde water een verfrissende duik worden genomen. Een heerlijk dagje chillen, gewoon op By the Creek.

Adembenemend: authentieke parades door het publiek
Een absolute eyecatcher zijn de sensationele dansacts die zich al dansend een weg banen over het terrein. De Chinese Goden Parade eert tientallen goden, helden en spoken. De Kung Fu martial arts geven een uitbundige show waarin de eeuwenoude vechtkunst de rode draad vormt. Als kers op de taart wordt de traditionele Chinese Drakendans vertolkt als dans dwars over het festivalterrein. Dit alles met de precisie en bravoure van het oude Oosten.

Kornuit stage exclusief voor beperkt aantal bezoekers
De eerder genoemde Kornuit stage is een absoluut unicum dit jaar. Er zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar die vooraf te winnen zijn via de kanalen van By the Creek en Kornuit. Ook worden de kaartjes tijdens het festival geheel willekeurig verspreidt onder bezoekers. Zo blijft de stage exclusief en wordt de beleving voor iedereen gewaarborgd. Deze stage wordt ingevuld door vier intieme sessies met vier verschillende artiesten. Zoals altijd worden deze artiesten niet bekend gemaakt. Het is er gezellig, behapbaar en heerlijk impulsief.

Stages vernoemd naar het állerbeste leven
De maar liefst 7 overige stages hebben inmiddels hun namen verworven. BASIS, gelegen onder een robuust viaduct en bemand door Speedy J, AnD en vele anderen, is getransformeerd tot The Bridge. De Vunzige Deuntjes stage heeft met artiesten als Broederliefde en Freddy Moreira naam gemaakt als The Temple. Op ZeeZout a.k.a. The Garden vertonen o.a. Bicep b2b Optimo en Steffi hun kunsten. De stage met internationale house heavyweights als Eats Everything en Huxley is vernoemd naar de Forbidden City. KLEAR host onder de schuilnaam Kyoto Bay een stage. De jongens van Pablo Discobar halen crimineel goede artiesten als Jamie 3:26 en Maurice Fulton naar hun Yakuza podium en DIPS doet met haar live artiesten eer aan de naam Patong Beach.

Vanwege de grote interesse van iedereen die wil proeven van het betere leven, is By the Creek 2017 bijna uitverkocht. De laatste tickets zijn nu verkrijgbaar.

Life's better By the Creek.

Volledige line-up: