Partyflock

De grootste drum & bass community ter wereld strijkt neer in Alkmaar

 

De grootste drum & bass community ter wereld strijkt neer in Alkmaar

gepubliceerd door , op
Op 8 & 9 juli vindt nabij Alkmaar de derde editie van 'Liquicity Festival' plaats. Het festival is dit jaar voor het eerst een heel weekend en heeft in recreatiepark Geestmerambacht (bekend van o.a. Indian Summer Festival) een perfecte locatie gevonden. Liquicity is één van de grootste Drum & Bass labels en YouTube kanalen ter wereld. Er worden op het festival dan ook bezoekers uit meer dan 50 landen verwacht. Liquicity is eveneens het enige 100% Drum & Bass festival van Nederland.

De stijl
Het genre Drum & Bass leent zich erg goed voor festivals. Het is energiek, euforisch en zit bomvol melodie. Deze stijl is dan ook te vinden op vrijwel alle grote festivals, echter zijn de 100% Drum & Bass festivals op één hand te tellen. Ondanks een intieme setting van circa 7000 bezoekers valt Liquicity onder één van de grootste in zijn soort wereldwijd. Op Liquicity vind je harmonische en euforische drum and bass (zie acts zoals Sub Focus, High Contrast, Maduk en Fox Stevenson), maar ook liefhebbers van het hardere werk komen aan hun trekken (check Dimension, Muzzy en Nymfo), net als de d&b-liefhebber die diepgang zoekt (DJ Marky, Alix Perez en Lenzman).

De community
Eigenlijk is de aanhang van Liquicity een familie te noemen. Het label wist succesvol de sfeer van de online gemeenschap door te vertalen naar haar evenementen. De verbondenheid onder de bezoekers is van mijlenver te voelen. Samen dragen de bezoekers het festival, ze gaan altijd met meer vrienden naar huis dan waarmee ze heengingen. Naast de internationale aantrekkingskracht verwacht het festival veel toestroom vanuit de directe omgeving. Een perfecte gelegenheid om internationale verbintenis in het Noord Hollandse landschap te brengen.