Partyflock

Not Your Monkey Not Your Robot keert terug

Not Your Monkey Not Your Robot keert terug

gepubliceerd door , op
Not Your Monkey Not Your Robot is het bekende breakcore feest wat in 2005 in het leven werd geroepen door Jorrit (Goudvishal), Jeroen (DJ King Pin) en Bart (DJ Bart Hard). Voor wie zich afvraagt wat breakcore ook weer was? Een soort combinatie van hardcore breakbeats, ritmische industrial en een punk achtergrond met onconventioneel gebruik van wat maar mogelijk is. Van koude apocalyptische sounds tot warme raggajungle en weird music die je op het verkeerde been zet.

Wat leuk was, was dat er in die tijd echt allerlei soorten subculturen bijeen kwamen in de muziek maar ook de bezoekers. Gabbers, skaters, homo's, krakers, gothics, iedereen die maar zin had in uitdagende muziek. En dat is waar het Not Your Monkey Not Your Robot concept zich altijd om bekend bleef staan.

Al snel begon het concept zich uit te breiden met uitstapjes naar locaties in o.a. Wageningen, waar het later samen met TK07 een podium kreeg op het bevrijdingsdagfestival, alswel busreizen naar BelgiŽ en Q-Base waar een grote groep liefhebbers vanuit Arnhem mee gingen naar de optredens.

Doordat in 2015 TK07 haar afscheid gaf dachten veel mensen dat dat ook het einde van Not Your Monkey Not Your Robot zou betekenen, maar niets is minder waar.
Jorrit, Jeroen en Bart zijn weliswaar oud, bejaard en lui geworden, maar ze gaan gewoon door met waar het ooit allemaal begon.

20 mei staat de nieuwe editie van Not Your Monkey Not Your Robot in Willemeen, met een aantal oude bekenden: Enduser (US), Shitmat (UK) en Bong-ra, ook wel bekend als de Monsters of Mashup komen de boel op hun kop zetten. King Pin en Bart Hard zullen het geheel omlijsten.