Partyflock

Slapen in een kartonnen tent? Dat kan tijdens Festival Mundial

Slapen in een kartonnen tent? Dat kan tijdens Festival Mundial

gepubliceerd door , op
Voor wie z'n hele leven al droomt van slapen in een kartonnen doos: dit is je kans! Tijdens Festival Mundial kun je op Stadscamping Tilburg overnachten in een KarTent: een wegwerp-festivaltent volledig gemaakt van karton. Na het festival kan de (overigens waterbestendige) tent eenvoudig gerecycled worden tot bijvoorbeeld wc-papier! Wie weet veeg je na het festival dus je kont af met je tent.

"We zien steeds vaker dat festivalkampeerders bij vertrek hun tent achterlaten", vertelt Tim Hobbelman, hoofd productie van Stadscamping Tilburg. "Dit zorgt voor veel onnodig extra afval dat niet te recyclen is. Door KarTenten in te zetten kunnen bezoekers zonder schuldgevoel hun kartonnen tent achterlaten, want deze zijn volledig te recyclen. Ook zijn we bezig een 'KartonDorp' te bouwen waarin de KarTenten een centrale plek krijgen en waar alles gemaakt is van karton."

Water- & hittebestendig
De KarTent is bestand tegen water. Natuurlijk gaat de zon schijnen tijdens Festival Mundial, maar in het geval van een regenbui blijf je ook lekker droog! KarTenten worden gemaakt van een hoogwaardige kartonsoort die weinig water opneemt. Bijkomend voordeel: anders dan andere tenten, blijft de KarTent lekker donker en koel in de ochtend. Zo kun je 's ochtends je kater uitslapen zonder gestoord te worden door het ochtendlicht.

De KarTenten worden van tevoren al opgezet voor de gasten en zijn geschikt voor 2 personen. De KarTent is te koop voor € 37,50, exclusief campingtickets. Luxe kampeerders kunnen ook van luchtbedden en slaapzakken voorzien worden.

Tickets
Festival Mundial vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 juni 2017 in de Tilburgse Spoorzone. De camping voor het festival wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door Stadscamping Tilburg op het terrein van het toekomstige Spoorpark. De camping gaat op vrijdag 23 juni open voor gasten van het festival en is geopend tot maandagochtend 26 juni.

Combitickets voor het festival én de camping zijn te koop via festivalmundial.­nl/tickets. Kijk voor meer info over de KarTent op de website van de Stadscamping.

1 opmerking

Slapen in een kartonnen doos lijkt me niet echt een droom van iemand... Misschien wel van een kat! 8)