Partyflock
 
­

Line-up Wicked Jazz Sounds Festival compleet

gepubliceerd door , op
De line-up van Wicked Jazz Sounds Festival, dat zaterdag 24 juni plaats vindt op de NDSM-Werf in Amsterdam, is compleet. Tijdens de derde editie van het festival kunnen funk, soul, afrobeat en hiphop liefhebbers hun vingers aflikken bij optredens van artiesten als Jungle By Night, Tony Allen, Michelle David & The Gospel Sessions, LeFtO en Jeangu Macrooy.

Line-up compleet
Met de toevoeging van Michelle David & The Gospel Sessions, Richard Spaven Trio ft. Cleveland Watkiss, de '2017 versie' van de Wicked Jazz Sounds Band, L'Enfant, King Hassan en de verschillende huis-dj's van de Wicked Jazz Sounds is de line up voor 2017 compleet! Michelle David & The Gospel Sessions speelde begin april in een stijf uitverkochte Paradiso en geeft op Wicked Jazz Sounds Festival een ultiem eerbetoon aan de gospel in een dampende soulrevue. Als Flying Lotus of José James een drummer nodig hebben, bellen zij Richard Spaven als eerste. In juni brengt hij zijn langverwachte EP uit. Zanger Cleveland Watkiss, winnaar van de London Jazz Award reist met Spaven mee. Kris Berry's nieuwe plaat Berry Street komt in mei uit. Kris en haar nieuwe band treden niet vaak op tijdens festivals, maar Wicked Jazz Sounds Festival komt zij verwarmen met haar persoonlijke teksten met een jazzy pop feel.

Headliners
Het festival kondigde al eerder de eerste namen aan. Zo staat Jungle By Night op het programma, bekend van hun karakteristieke mix van afro, disco, house, Turkse psych en krautrock. Niemand minder dan levende legende Tony Allen doet Wicked Jazz Sounds Festival aan tijdens de tour met zijn award winnende album 'Film Of Life'. De voormalig drummer van Fela Kuti staat bekend als de grondlegger van de afrobeat. Daarnaast staat het Nederlands Studenten Jazz Orkest op het festival met Pete Philly en Yoran Vroom.

Omar & Mark de Clive-Lowe, de mysterieuze BLOW Trio, Moods, het Belgische 5 koppige instrumentale jazz-funk-monster STUFF., Jeangu Macrooy, The Mauskovic Dance Band, 22tracks curator LeFtO en Boca 45 spelen ook op de NDSM-Werf op zaterdag 24 juni.

Wicked Jazz Sounds Festival
De grenzen langs funk, jazz, soul, afrobeat en hiphop worden bij Wicked Jazz Sounds Festival verkend. Waar op de mainstage grote (inter)nationale artiesten te zien zijn, is de Wicked Jazz Stage de plek voor elektronische acts en de muzikanten van de Wicked Jazz Sounds clubavond in de Sugarfactory. De NIGHTCARE Stage is het domein van jong talent en muzikale avonturiers.

De derde editie van Wicked Jazz Sounds Festival wordt georganiseerd door Wicked Jazz Sounds en BLIP Agency, in samenwerking met NIGHTCARE en Jazzism, hét tijdschrift voor de jazz, soul en funk liefhebber.In het kort

Complete line-up
Jungle by Night
Tony Allen
Michelle David & The Gospel Sessions
LeFtO
STUFF.
Jeangu Macrooy
Omar vs Mark de Clive-Lowe
Richard Spaven Trio ft Cleveland Watkiss
Wicked Jazz Sounds Band
NSJO ft Pete Philly & Yoram Vroom
Kris Berry
Boca45
Blowtrio
The Mauskovic Dance Band
Moods
Funky Organizers
L'Enfant
King Hassan
Wicked Jazz Sounds DJ's: Lucas Benjamin, Leroy Rey, Kremlin Disko, Phil Horneman