Partyflock

CRAFT Festival afgelast · 'De klap die we nooit meer te boven zijn gekomen.'

CRAFT Festival afgelast · 'De klap die we nooit meer te boven zijn gekomen.'

gepubliceerd door , op
Vandaag het sombere bericht dat CRAFT Festival niet door gaat.

Lees hier het openhartige bericht van de organisatie:


Lieve mensen, met pijn in mijn hart schrijf ik dit bericht. De geruchten zijn helaas waar, CRAFT Festival gaat niet door. Ik kan en mag niet met vingertjes wijzen, maar een samenloop van omstandigheden heeft ons de afgelopen maanden klap op klap bezorgd. CRAFT moest verhuizen naar een andere locatie. De fundering was weg, het industriële karakter moest plaats maken voor het Noordelijker gelegen groene Geestmerambacht. Naast deze locatie was ik ook genoodzaakt de datum een flinke zet naar voren te schuiven. Toch geloofde ik heilig in mijn team en het concept. We hebben keihard gewerkt, maar hebben helaas niet altijd alles in eigen hand.

Terug naar 2015: de zwarte bladzijde. CRAFT Festival liep letterlijk in het water en de rest van het verhaal kennen jullie en is geschiedenis. Het was een klein wonder dat we überhaupt nog mochten en konden bestaan. De werkelijke situatie zag er nog minder rooskleurig uit: CRAFT heeft de afgelopen twee jaren aan de beademing gelegen en het was na het rampscenario per direct een kwestie van leven of dood. Het concept balanceerde aan de afgrond, het hing aan een zijden draadje.

De paradox is dat CRAFT in één klap populairder dan ooit was. De hardstyle scene liet weer eens zien waarom zij de meest dedicated fans ter wereld zijn. Massaal ontvingen mijn team en ik steunbetuigingen en juist dat heeft ervoor gezorgd dat we met nog meer passie, enthousiasme en gedrevenheid richting 2016 gingen. In dit jaar verkochten we drie evenementen uit met de HMH als kroon op ons werk. Een halfjaar later kwam dan toch de nekslag.

Het doet mij verschrikkelijk veel pijn om jullie teleur te moeten stellen. Woorden schieten mij te kort en met woorden zal ik de pijn niet kunnen verzachten. Mijn levenswerk is ten einde. Ik neem mijn verantwoordelijkheid en ben bereid elke klap te vangen. De realiteit is echter dat ik met mij en dit concept velen anderen meetrek. Iedereen moet een beetje boeten voor de problemen die (door overmacht) ontstaan zijn. Ik heb er alles aan gedaan om CRAFT te redden. Ik ben altijd verantwoordelijk geweest voor de creatieve invulling van CRAFT. Dit jaar voor o.a. Lucky Number Six, en de CRAFT-Gotchi. Ik heb zelfs vol enthousiasme onze eigen kranten staan uitdelen op elk station in Noord-Holland. Tot de laatste dag heb ik alles gegeven, maar het mocht niet meer baten.

Dit was het dan. Ik heb veel geleerd en ben veel wijzer geworden. De klappen van de zweep heb ik leren kennen. Ze kunnen me alles afnemen, maar mijn liefde voor Hardstyle en alle mensen die me altijd hebben gesteund kunnen ze me niet ontnemen. Lieve lezer, het spijt me verschrikkelijk dat het niet geworden is waar ik zo in geloofde.

Hoogtepunten en dieptepunten. Ze liggen soms zo dicht bij elkaar. We dachten 2015 overleefd te hebben, maar het is de klap die we nooit meer te boven zijn gekomen. Deze fatale klap zorgt ervoor dat er simpelweg geen geld is om de tickets terug te betalen.

Je hebt dus nog iets van mij te goed, of met andere woorden: 'I owe you one'.

18 opmerkingen

Had de beste man wel even eerder kunnen bedenken!

Uitspraak van hakkuh co op woensdag 19 april 2017 om 20:21:
Had de beste man wel even eerder kunnen bedenken!

Gaat ons poen co;)
bye bye :bye: Hoog van de toren blazende organisatie, meerdere feesten uitverkopen, genoeg centjes binnen geharkt, ook na het debacle in 2015. Ow we gaan verhuizen naar een grote lokatie waar we echt de Q-Dance look a like kunnen worden, effe flink cashen om zo de schulden weg te poetsen...

Totaal geen medelijden mee, maar ik zal wel afgeschoten gaan worden door de rawstylers!

Uitspraak van Pascal_1974 op woensdag 19 april 2017 om 22:24:
bye bye :bye: Hoog van de toren blazende organisatie, meerdere feesten uitverkopen, genoeg centjes binnen geharkt, ook na het debacle in 2015. Ow we gaan verhuizen naar een grote lokatie waar we echt de Q-Dance look a like kunnen worden, effe flink cashen om zo de schulden weg te poetsen...

Totaal geen medelijden mee, maar ik zal wel afgeschoten gaan worden door de rawstylers!

Ben ik niet met je eens. Met welke feestjes hebben ze 'genoeg centjes binnen geharkt' dan? Craft 2016 zal ze nooit zwarte cijfers hebben opgeleverd gezien de erfenis van het jaar ervoor. En de kleinere feesten die ze in de tussentijd hebben gegeven waren veelal niet uitverkocht. Ja, Tijdmachine in de HMH wel, maar ook daar hebben ze echt geen tonnen mee opgehaald hoor.

Hoewel ze als organisatie zeker fouten hebben gemaakt vind ik het beeld wat jij schetst wel erg kort door de bocht.

Maar goed, jouw mening (Y)
laatste aanpassing
Hij had wel eerder de stekker eruit mogen trekken .­ Kreeg van het weekend nog mailtjes om kaarten te scoren .­ Als je beetje een prognose maakt , dan kap je het eerder af .­2 weken is wel heel kort dag ."­Gratis"­ 2016 is gewoon een sigaar uit eigen doos geweest van de trouwe bezoeker.­Met het bezoekersaantal keer kaartprijs is er op zijn minst 4 ton verdwenen .­
laatste aanpassing

Uitspraak van Davidus op woensdag 19 april 2017 om 23:22:
Wel bijzonder dat je je mening ergens op baseert zonder dat je ook maar 1 event van LYM in je geschiedenis hebt staan overigens...­

Dus omdat ik niet alle feesten in mijn agenda heb staan, mag ik geen mening geven? Ik ben voldoende ingewijd in de Nederlandse dance-scene om mijn mening ergens over te geven. Ik heb een aantal klussen voor LYM gedaan en weet precies waar ik over praat.

Zij weten al tijden dat ze aan een zijden draadje hingen, maar toch de gok nemen om een groter festival op te zetten en mensen daar kaartjes voor te laten kopen. Om jezelf nu failliet te laten verklaren ruikt gewoon naar een bewuste keuzen en is in mijn ogen oplichting naar je trouwe bezoekers toe. Nu een huilie huilie verhaal doen is de meest zwakste kant die je van jezelf kan laten zien.

Dit verhaal is echt niet iets van de laatste week, dit speelt waarschijnlijk al langer.

Nee alle fanstylers zeggen petje af, en ohh wat jammer nou etc etc.. maar ondertussen kunnen ze wel fluiten naar hun centjes!
laatste aanpassing

Uitspraak van Pascal_1974 op donderdag 20 april 2017 om 09:43:
Nee alle fanstylers zeggen petje af, en ohh wat jammer nou etc etc..­ maar ondertussen kunnen ze wel fluiten naar hun centjes!

He, gelukkig! Toch nog een medestander!

Uitspraak van Pascal_1974 op donderdag 20 april 2017 om 09:43:
Nee alle fanstylers zeggen petje af, en ohh wat jammer nou etc etc..­ maar ondertussen kunnen ze wel fluiten naar hun centjes!

Dit valt me ook ontzettend op. LYM heeft meerdere malen getoond onprofessioneel te zijn en simpelweg verkeerde keuzes te maken. Daarnaast hebben ze inderdaad vaak hoog van de toren geblazen, maar de feesten / festivals bleken van matige kwaliteit (organisatorisch, geluidtechnisch, etc).

Het "fiasco" van 2015 is aan de ene kant overmacht, maar aan de andere kant hebben ze ook toen tot het allerlaatste moment gewacht met het annuleren. Totaal onverantwoord en andere festivals in Nederland (waaronder grote, gerespecteerde zoals bijv. Zomercarnaval in Rotterdam wat voor het eerst in 31(!) jaar werd afgelast) namen wél de verantwoordelijkheid om vooraf te annuleren. Niet eerst iedereen richting je terrein laten komen en te hopen 'dat het allemaal wel mee zal vallen'.

Daarom valt het medeleven mij ook op. Uiteraard gun je niemand een persoonlijk / financieel drama zoals dit, maar ik vind dat er links en rechts wel wat kritischer gekeken mag worden naar LYM.

Uitspraak van Pascal_1974 op woensdag 19 april 2017 om 22:24:
Ow we gaan verhuizen naar een grote lokatie waar we echt de Q-Dance look a like kunnen worden, effe flink cashen om zo de schulden weg te poetsen...­

In het persbericht staat

CRAFT moest verhuizen naar een andere locatie.­ De fundering was weg, het industriële karakter moest plaats maken voor het Noordelijker gelegen groene Geestmerambacht.­ Naast deze locatie was ik ook genoodzaakt de datum een flinke zet naar voren te schuiven.­

Moest....klinkt niet alsof hij een keuze had. Ten tweede reageerde een hoop mensen negatief over de verhuizing, als het allemaal vrijwillig was geweest had hij het misschien wel teruggedraaid en terug verhuisd naar Noord.
laatste aanpassing

Uitspraak van Stoux op donderdag 20 april 2017 om 10:44:
Daarom valt het medeleven mij ook op.­ Uiteraard gun je niemand een persoonlijk / financieel drama zoals dit, maar ik vind dat er links en rechts wel wat kritischer gekeken mag worden naar LYM.­

Ik snap ook niet waar alle hosanna vandaan komt, ik ben zelf in 2014 geweest en kan nou niet zeggen dat het organisatorisch allemaal zo goed geregeld was. Kan iemand mij misschien vertellen wat er allemaal zo vernieuwend was?

Uitspraak van Pascal_1974 op donderdag 20 april 2017 om 09:43:
Ik heb een aantal klussen voor LYM gedaan en weet precies waar ik over praat.­

Aangepast (Y)

Ik denk dat de organisatie bij veel mensen toch nog de "gun-factor" hadden. Ze hebben in relatief korte tijd toch een vrij grote fan-base gecreëerd, dan doe je toch iets goed toch? Als het echt allemaal zo slecht was, waren er echt niet zoveel positieve reacties gekomen.

Als ik vanuit mezelf kijk (ik heb vrij veel van hun evenementen bezocht) waren er inderdaad regelmatig verbeterpunten maar over het algemeen heb ik me altijd zeer goed vermaakt op hun evenementen, negatieve punten waren in mijn optiek nooit doorslaggevend voor de waardering van een evenement. Bovendien ik had wel het idee dat er naar de kritiek geluisterd werd en er wat mee gedaan werd. Helaas zullen we nooit weten hoe CRAFT dit jaar zou worden, maar 2016 was al heel wat beter dan 2014.

Nogmaals, ik schrijf dit vanuit het oogpunt van een (kritische) bezoeker, wat zich allemaal achter de schermen heeft afgespeeld weet ik niet.
laatste aanpassing
ik deel de mening van enkele gedupeerden.­

Ik kreeg afgelopen vrijdag nog de volgende mail

Voor je het weet is het 6 mei,


KOOP NU EEN TICKET !!!!

Maar de onderstaande txt vind ik wel schijnheilig als je nog geen 5 dgn later failliet wordt verklaard

De dagen worden langer en het weer beter, wij hebben zin in een keiharde editie, Wacht niet te lang om een teleurstelling te voorkomen.­ uhhhh dit laatste riekt naar nog ff een paar centen binnen harken.­
laatste aanpassing

Uitspraak van Stoux op donderdag 20 april 2017 om 10:44:
bleken van matige kwaliteit (organisatorisch, geluidtechnisch, etc)

Of niet zeg, roepen Defqon ditdat en dan zoiets neerzetten. Maar dat mocht je nooit zeggen...
LYM had een paar bekende gastjes aan zich gekoppeld en door de juiste mensen op internet te laten spammen, creëer je een hype.­ Het is zo overduidelijk geweest.­
En die fanstylers zijn nu ook overal goodwill aan het kweken richting de kritische mensen, zo van: ooooooooooh echt kut, dit gun ik LYM niet, en petje af voor wat ze allemaal bereikt hebben etc.­ Nou LYM heeft heel veel cruciale fouten gemaakt en alles is nu te doorzichtig geworden.­

gewoon lekker opbokken ipv de q-dance wannabe uithangen samen met je slijmende kornuiten die in het verleden al bij AoD/MW liepen te slijmen!
Ik hoor dat de naam van het bedrijf veranderd is in: Lose your money :D
ThemcQ
Artiest Exodus
gelukkig heeft genoeg festivals om snel te vergeten dat het ooit bestaan heeft .­

Uitspraak van Pascal_1974 op donderdag 20 april 2017 om 13:41:
gewoon lekker opbokken ipv de q-dance wannabe uithangen samen met je slijmende kornuiten die in het verleden al bij AoD/MW liepen te slijmen!

nee Q-dance, als er één organisatie voor mij heeft afgedaan dan zijn zij het wel. Zo plat en commercieel geworden, geld verdienen moeten we allemaal en ja hun producties zijn strak (logisch met die prijzen) maar die zijn compleet vergeten wie ze heeft groot gemaakt. Schaamteloos om een feest aan te kondigen dat ze terug naar hun roots gaan en dan noisecontrollers etc programmeren

Uitspraak van Gelache woar op vrijdag 21 april 2017 om 14:03:
nee Q-dance, als er één organisatie voor mij heeft afgedaan dan zijn zij het wel.­ Zo plat en commercieel geworden, geld verdienen moeten we allemaal en ja hun producties zijn strak (logisch met die prijzen) maar die zijn compleet vergeten wie ze heeft groot gemaakt.­ Schaamteloos om een feest aan te kondigen dat ze terug naar hun roots gaan en dan noisecontrollers etc programmeren

Ik prijs nergens Q-Dance aan hoor.. Zeg alleen dat die wannabe's van Q te hoog van de toren bliezen en hun wilde na-apen!