Partyflock

Ferry Corsten neemt je mee op ontdekkingsreis met zijn nieuwe sci-fi concept album

Ferry Corsten neemt je mee op ontdekkingsreis met zijn nieuwe sci-fi concept album

gepubliceerd door , op
Met de komst van het streamen in het digitale tijdperk lijkt de kunst en ambacht van het samenstellen van een album verloren te gaan. Toch leveren albums voor veel muziekliefhebbers juist toegevoegde waarde door het verhaal en atmosfeer dat de zorgvuldige uitgekozen tracks en combinaties overbrengen.
Ferry Corsten deelt die mening en dat heeft geresulteerd in inmiddels alweer zijn vijfde en volgens eigen zeggen 'meest ambitieuze' album te voltooien. Een echt 'concept album' ontsproten uit een eigenzinnig passie om een verhaal te vertellen met muziek. Blueprint is een nieuw album waarvan Ferry het ziet als 'groter dan de som der delen'.

Gedreven door het idee om de muziek met een verhaal te combineren dat verder strekt dan een vaag thema en zijn waardering voor de kunst van scenarioschrijven en filmmuziek, bracht Ferry er toe het project op een grotere schaal aan te pakken. Samen met geprezen scenarioschrijver David H Miller (bekend van House of Cards en Rosewood) is er een verhaal opgetuigd om het album van een conceptuele richting te voorzien. Dat heeft voor de luisteraar geresulteerd in een gepolijste, intellectuele samenstelling.

Het verhaal verwerkt aspecten van proza en literatuur van iconische sci-fi auteurs als Jules Verne, Hugo Gernsback en voornamelijk HG Wells en heeft tegelijkertijd ook overeenkomsten met moderne shows als The OA, Westworld en retro sci-fi serie Stranger Things. Blueprint is verkennend werkstuk dat sci-fi als basis neemt. Hollywood acteur J.≠ Scott Campbell (bekend van The Amazing Spider-Man en The Exorcism of Emily Rose) levert de verhaalstem van het album en wisselt in zijn vertelling tussen eerste persoon en tweede persoon.
Blueprint is een unieke productie van een van de grootste namen in de scene, maar Ferry heeft getracht om met zijn "Blueprint" het publiek een breder perspectief te geven en met het album de grenzen van religie, geschiedenis, ideologieŽn en science fiction te overstijgen.

Blueprint is een ontdekkingsreis en Ferry is verheugd om je daar nu eindelijk deelgenoot van te kunnen maken!

Release: lente 2017