Partyflock
 
­

Wicked Jazz Sounds Festival maakt meer namen bekend

gepubliceerd door , op
Na een uitverkochte editie vorig jaar vindt op zaterdag 24 juni de derde editie van Wicked Jazz Sounds Festival plaats op de NDSM-Werf in Amsterdam. Funk, soul, afro-beat en hip-hop liefhebbers kunnen hun vingers aflikken, want Jungle by Night, NSJO ft. Pete Philly & Yoran Vroom, Omar vs Mark de Clive-Lowe, BLOW Trio en Moods zijn aan de line-up toegevoegd.

Of Jungle by Night bij Fuji Rock, Glastonbury, Lowlands, North Sea Jazz of Montreal Jazz speelt, elke keer weet de 9 koppige band te verrassen met hun karakteristieke mix van afro, disco, house, Turkse psych en krautrock. Wicked Jazz Sounds Festival wordt geen uitzondering! Jungle by Night is niet de enige grote groep die het podium vult. Het Nederlands Studenten Jazz Orkest dat bestaat uit 20 man, staat namelijk ook op het festival samen met Pete Philly en Yoran Vroom (een graag geziene gast op de Wicked Jazz Sounds club-avond). Deze combinatie van improvisatie en freestyle bewijst dat de gedachte dat hip-hop de jazz van deze tijd is, zo gek nog niet is. Ook de organische en dansbare combinatie van de warme stem van Omar en de beats van Mark de Clive-Lowe, de drums en twee saxen van het mysterieuze BLOW Trio en de funk, house, hip-hop en nu-disco van Moods zijn aan de line-up van Wicked Jazz Sounds Festival toegevoegd.

Eerste namen
Tony Allen, LeFtO, STUFF., Jeangu Macrooy, Boca 45 en The Mauskovic Dance Band werden op Valentijnsdag al bekend gemaakt. Niemand minder dan Tony Allen staat op Wicked Jazz Sounds Festival als onderdeel van een tour met zijn award winning album 'Film Of Life'. Hij was de drummer van Fela Kuti, de grondlegger van de afro-beat, en Brian Eno beschrijft hem als de beste drummer die ooit heeft geleefd. Hem een legende noemen is dus meer dan terecht. Ook het Belgische 5 koppige instrumentale jazz-funk-monster STUFF. en Jeangu Macrooy, bekend van,zijn track "Gold' die een protest is tegen het kolonialisme, werden in februari al aangekondigd voor het festival. Daarnaast zijn ook de sexy mix tussen disco, afro-beat, cumbia, punk en wave van The Mauskovic Dance Band, 22tracks curator LeFtO en de lievelings-dj van Banksy, Boca 45, op Wicked Jazz Sounds Festival te zien.

Wicked Jazz Sounds Festival
De grenzen langs funk, jazz, soul, afro-beat, hip-hop worden bij Wicked Jazz Sounds Festival verkend. Waar op de main stage de grotere (inter)nationale artiesten te zien zijn, is de Wicked Jazz stage de plek voor elektronische acts & de muzikanten van de Wicked Jazz Sounds clubavond in de Sugarfactory en de NIGHTCARE Stage het domein van jong talent & muzikale avonturiers.

De derde editie van Wicked Jazz Sounds Festival wordt georganiseerd door Wicked Jazz Sounds en BLIP Agency in samenwerking met NIGHTCARE.