Partyflock

STRP BiŽnnale 2017

STRP BiŽnnale 2017

gepubliceerd door , op
Nederlands
Engels
Het programma van STRP BiŽnnale, van 24 maart tot 2 april in het Klokgebouw in Eindhoven, is rond. De zintuigen van mens en machine, Senses & Sensors, staan centraal op het grootste evenement voor creatieve technologie in Nederland.

Tien dagen lang trekken internationale tech-toppers, jong lokaal creatief talent en alles daartussen in naar de gigantische hallen van het Klokgebouw in Eindhoven, een oude Philips-fabriek. Nog meer dan voorheen focust STRP BiŽnnale op de presentatie van nieuw werk, vaak in opdracht van STRP gemaakt, altijd met de monumentale omgeving waarin het gepresenteerd wordt in het achterhoofd.

Benieuwd wat je echt niet mag missen tijdens STRP BiŽnnale 2017?

Bekijk het programma

STRP Keynote: Kevin Kelly

[dump id=11325]

WIRED-oprichter Kevin Kelly is al meer dan dertig jaar deelgenoot en verslaggever van de IT-revolutie. Hij verdiept zich in langetermijntrends op het gebied van technologie, tools en cultureel gedrag en schrijft over de rimpeleffecten en sociale gevolgen van technologie. Zijn New York Times bestseller The Inevitable behandelt de twaalf belangrijkste technologische trends die onvermijdelijk ons leven in de nabije toekomst zullen vormen. Kelly is een van de key note sprekers van Conference for the Curious op 29 maart.

Koop tickets

Winnaars Award For Creative Technology

[dump id=11326]

What If Collectief uit Eindhoven heeft met MGNT de eerste STRP ACT gewonnen. MGNT is een gigantische magnetische tapeloop en vormt een eerbetoon aan elektronica-pionier Dick Raaymakers. De STRP Award for Creative Technology (ACT) is een nieuwe Europese prijs die het bundelen van innovatieve krachten stimuleert. What If Collectief kan met het prijzengeld van 30.000 euro MGNT realiseren. Andere prijswinnaars zijn de Amsterdamse kunstenaar Leanne Wijnsma en de Oostenrijkse ontwerper Bernard Lenger, die ieder 15.000 euro wonnen. Alle werken gaan op 24 maart tijdens STRP BiŽnnale 2017 in premiŤre.

Door into the Dark

[dump id=11327]

Vergeet VR, vergeet 3D en 360į video: voor een verhaal waar je helemaal in opgaat kom je naar Door into the Dark, een documentaire-ervaring over wat het betekent om te verdwalen. Alleen, op blote voeten ga je het donker in. Om de weg terug te vinden naar het licht, zal je je over moeten geven aan het onbekende. Niet de techniek staat centraal, maar instinctieve lichamelijke sensaties en waargebeurde verhalen van mensen die weten wat het is om jezelf kwijt te raken.

Op het snijvlak van documentaire en theater maakt het Britse creatieve collectief Anagram interactieve storyscapes die diep ingrijpen op de manier waarop je de wereld waarneemt. Door into the Dark is een intens transformatieve ervaring: als je uiteindelijk weer buiten staat, is niets meer zoals het was! Deze bijzondere coproductie van MU en STRP is van 16 maart tot 17 april voor het eerst hier te beleven. Durf jij de confrontatie aan?

Koop tickets

STRP zoekt vrijwilligers

De samensmelting van spectaculaire kunst, experimentele technologie en elektronische muziek met tentoonstellingen, workshops en conferenties maken een dijk van een line-up. Daarbij hebben we ook dit jaar jullie hulp hard nodig. Er zijn weer veel functies beschikbaar, zoals expohost, kaartcontroleur, barmedewerker, muntverkoper en nog veel meer. Voor enkele functies hebben we een vrijwilligersvergoeding beschikbaar. Ook kunnen studenten bij ons terecht om werkervaring op te doen.

Inschrijven als vrijwilliger

Digi Days

[dump id=11328]
Shezad Dawood - Human Digital

Van woensdag 1 tot en met zondag 5 maart organiseert Kunsthal Rotterdam Digital Days, waarin de symbiotische relatie tussen mens en technologie centraal staat. Er zijn lezingen, workshops, films, games en interactieve installaties, interessant voor zowel een breed als vakinhoudelijk publiek. Op zaterdag 4 maart is STRP te gast in de Kunsthal met de workshop 'In aanraking met VR'. Deelnemers krijgen de kans hun eigen avatar te ontwerpen, die ze vervolgens levensecht ervaren met een Virtual Reality bril. De workshop wordt aangeboden in het kader van de expositie HUMAN/DIGITAL: a symbiotic love affair, te zien van 2 februari tot en met 2 april 2017 in de Kunsthal in Rotterdam.


STRP

Partyflock
facebookpage Facebookpage
twitter Twitter
flickr Flickr
instagram Instagram
vimeo Vimeo