Partyflock
 
­ Nederland

Line-up oldschool madness

gepubliceerd door , op
Oldschool Madness
4 april 2017
FeestOldschool Madness · The Expendables
Datumzaterdag 8 april 2017
LocatieMetropool Site
1999:
Oldschool Madness houdt haar eerste Nederlandse editie in het later zo geprezen Metropool. Met Darkraver & Vince als headliners werd het direct een feest voor in de boeken. Vele edities volgden aan de Wemenstraat te Hengelo en vele artiesten passeerden de revue. Wat wel centraal stond bij Eastside Underground, was de jeugd. Dacht je een plaatje te kunnen draaien? Dan werd je uitgenodigd voor een contest of de befaamde dj cursus en als je dat goed doorstond was er altijd wel een plekje op "OSM" om daar te shinen. Met succes zoals jaren later zou blijken.

2002:
Oldschool Madness groeit. En hoe! Met de kerst krijgen ze Go Planet (toen nog Condor City) in Enschede stampvol. De reacties zijn overweldigend, dit zette direct tot nadenken. "Wat doe je als je uitstapje naar een grotere locatie succesvol blijkt?"

2003:
Oldschool Madness viert haar vijfjarige bestaan en dit jaar is ook de definitieve overgang naar het grote Condor City. Alles werd uit de kast getrokken. 8 draaitafels. 4 dj's. Ultiem zoals alleen Oldschool Madness dit kon bedenken. Wie herinnert zich nog die twee edities met het thema: Hang the dj? Alleen maar live acts op een mainstage. Toen uniek in de hardcore wereld.

2011:
Oldschool Madness strijkt tijdelijk neer in Disco Empire New York en Zak (Uelsen). Dit resulteerde in knotsgekke feesten die door de bezoekers zeer gewaardeerd werden en in 2013 Oldschool Madness: Banging Easter. En toen. Stilte. Eastside Underground host meermaals verscheidene area's en Oldschool Madness? Het blijft een kindje wat in een soort van pubertijd zit. Waar ga je ermee naar toe? Of even met rust laten. Dat laatst werd besloten.

2017:
Oldschool Madness is back!
Op zaterdag 8 april is het dan zover. Right back where we started from. Metropool is de logische keuze voor een nieuwe Oldschool Madness feest, "The Expendables". Waarom? Wel om de volgende redenen.

Geluid is zonder twijfel het belangrijkste punt. Door de kubus in kubus van beide zalen is het vol gas blazen. De akoestiek is om van te smullen. Verder heerst er eigenlijk altijd een gezellige en goede sfeer in Metropool en natuurlijk werden de eerste feesten gegeven aan de Wemenstraat waardoor 13,5 jaar na het laatste feest (ja, je leest het goed) Oldschool Madness terug is op haar nest. Gezien de ervaringen met deze locatie wordt het rekening houden met een volle zaal en mede daarom zijn er direct 2 zalen beschikbaar. Deze is onderverdeeld in 2 soorten. Uiteraard de main area met o.a. Miss K8, Noize Supressor en D-Fence. In de tweede zaal, Audio Criminals, zal het er wat grover aan toe gaan met o.a. Spitnoise, Repix en Hardbouncer. Als klap op de vuurpijl zullen de residents van toen, Cemon Victa, in deze area een extra harde showcase doen vanwege het 15 jarig bestaan als Cemon Victa. Dus check het allemaal.

Na een heel verhaal is natuurlijk prettig om alle feitjes op een rij te hebben en dat is natuurlijk ook weer helemaal voor "de bakker".

Full line up


For Tickets & Info check:
Metropool.nl
Earlybird € 17,- Regular € 19,- Door € 23,-

Earlybird
ticketmaster.nl

13 opmerkingen

Als ik deze line up zie, dan kan ik niet anders dan concluderen dat de term 'oldschool' aan inflatie onderhevig is...
Uitspraak van Bobje op woensdag 25 januari 2017 om 15:04:
Als ik deze line up zie, dan kan ik niet anders dan concluderen dat de term 'oldschool' aan inflatie onderhevig is...


Idd! Zag de kop "oldschool madness". Stukje tekst vluchtig doorgelezen, line up bekeken en toen weer gekeken of ik niet per ongeluk op verkeerde nieuwsbericht had geklikt.
Uitspraak van Begaaierd op woensdag 25 januari 2017 om 15:42:
▶Uitspraak van Bobje op woensdag 25 januari 2017 om 15:04:Als ik deze line up zie, dan kan ik niet anders dan concluderen dat de term 'oldschool' aan inflatie onderhevig is...
Idd! Zag de kop "oldschool madness". Stukje tekst vluchtig doorgelezen, line up bekeken en toen weer gekeken of ik niet per ongeluk op verkeerde nieuwsbericht had geklikt.


Hahaha, precies hetzelfde hier.
heeft gewoon niks met oldschool temaken.. neej met die pauper D-fence heb je een dikke line-up.. sjeezus zeg!
Wat Is hier zo "oldschool" aan. Staan toch bijna allemaal Mainstream en Uptempo-Hardcore artiesten.
laatste aanpassing
Uitspraak van Bobje op woensdag 25 januari 2017 om 15:45:
Hahaha, precies hetzelfde hier.


Same here :D
Da fak?

Wat ik eigenlijk nog schokkender vind is dat een dj dit betiteld als 'back to our roots'

Misschien back to what ever roots meer met de oude school heeft dit 0,0 te schaften :roflol:
laatste aanpassing
Om even de advocaat van de duivel te spelen: met 'back to our roots' doelen ze op de locatie en niet de muziek, lineup is natuurlijk geen ouwe meuk...
Ik mis Vinyl Junk
Uitspraak van Turbo-D op donderdag 26 januari 2017 om 22:34:
Ik mis Vinyl Junk


een echte oldschool dj past natuurlijk niet in dit concept :P
Uitspraak van Pascal_1974 op vrijdag 27 januari 2017 om 08:23:
▶Uitspraak van Turbo-D op donderdag 26 januari 2017 om 22:34:Ik mis Vinyl Junk
een echte oldschool dj past natuurlijk niet in dit concept :P


Zie flyer, hij zit in de radio crew. Van unity
Die is dus zeker aanwezig, tis misschien dan niet de Oldschool Madness line-up van vroegâh maar goed er is een begin