Partyflock
 
­ Nederland

Martin Garrix wint Popprijs

gepubliceerd door , op
Martin Garrix wint Popprijs
5 januari 2016
Martin Garrix heeft de Popprijs 2016 gewonnen. Dat werd zaterdagavond bekendgemaakt op het festival Eurosonic Noorderslag in Groningen.

Martin Garrix, artiestennaam van de 20-jarige Martijn Garritsen, nam de prijs niet zelf in ontvangst; hij is op dit moment in het buitenland. De immens populaire dj scoorde hits met nummers als Animals en In The Name Of Love.

Belangrijkste bijdrage
De Popprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de band of artiest die volgens de jury in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Vorig jaar ging de prijs naar New Wave (Lil' Kleine en Ronnie Flex). Eerdere winnaars waren onder meer The Common Linnets, Anouk en De Jeugd van Tegenwoordig.

6 opmerkingen

Ik vind het leuk voor Garrix dat hij zo de lucht in wordt geprezen, maar ik vind niet dat zijn muziek beter is geworden in 2016. Het voelt steeds Amerikaanser, in de richting van The Chainsmokers en Afrojack.
Minder eigen identiteit, meer commercie, zo voelt 2016 bij Martin Garrix :(
 
Uitspraak van BryTwy op zondag 15 januari 2017 om 15:22:
Minder eigen identiteit, meer commercie, zo voelt 2016 bij Martin Garrix


Dat is een mening. In the name of love vind ik juist geweldig en vele malen volwassener klinken dan een Animals e.d.
Ik vind Martin zijn muziek ook juist steeds vetter worden. Was voorheen niet zo een hele grote fan maar dat is juist helemaal omgeslagen. In the name of love vind ik echt geweldig en zijn andere tracks zijn ook goed. Naar mijn mening is dit zeker verdiend
Uitspraak van BryTwy op zondag 15 januari 2017 om 15:22:
maar ik vind niet dat zijn muziek beter is geworden in 2016. Het voelt steeds Amerikaanser, in de richting van The Chainsmokers en Afrojack.
Minder eigen identiteit, meer commercie, zo voelt 2016 bij Martin Garrix :(

het gaat dus niet om of zijn muziek beter is geworden, maar
De Popprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de band of artiest die volgens de jury in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek.
Uitspraak van BryTwy op zondag 15 januari 2017 om 15:22:
citeer15 januari 2017 15:22Ik vind het leuk voor Garrix dat hij zo de lucht in wordt geprezen, maar ik vind niet dat zijn muziek beter is geworden in 2016. Het voelt steeds Amerikaanser, in de richting van The Chainsmokers en Afrojack.
Minder eigen identiteit, meer commercie, zo voelt 2016 bij Martin Garrix :(


Ja je zou bijna denken dat het niet nog commerciëler kon klinken als wat er een paar jaar terug uitkwam :LOL:
Buiten In The Name of Love zijn zijn niet commerciële platen ook erg goed afeglopen jaar (vooral Lions In The Wild in mijn ogen).
Daarnaast een EP uitgebracht met 7 nummers waar het van links naar rechts gaat in diversiteit.
Hij heeft maar een, ja een nummer gehad, wat op de ''pop radio'' dagelijks meerdere malen gedraaid werd, dus echt commerciëler mwuaah in mijn ogen valt dat wel mee.

Volgende week zijn nieuwe single, ben benieuwd! Hij mag van mij lekker zo doorgaan met balanceren tussen radio en non radio!