Partyflock
 
­ Nederland

Hellbound
Gabberland

gepubliceerd door , op
Hollandser dan rauwe haring met uitjes, Goudse kaas en tulpen; hardcore is een oer-Nederlands product dat in no-time de wereld veroverde en een scene tot leven riep die eenheid en kameraadschap hoog in het vaandel heeft. Een rebelse stroming die de roemruchte jaren '90 op zijn kop zette, met de Hemkade in Zaandam als episch middelpunt. En daar neemt de Multigroove crew je op 8 oktober 2016 mee naar terug, de plek waar het al halverwege de jaren '90 snoeihard los ging. Hellbound zet haar statement als een vlag in de grond; dit is Gabberland.

De hardcore ontstond bepaald niet zonder slag of stoot, want hardcore kwam voort uit de illegale scene en stond nog niet bepaald in de positieve belangstelling van de media. Ook de autoriteiten waren op zijn zachts gezegd tegen. Dappere pioniers, vastberaden artiesten en toegewijde gabbers staken hun nek echter uit voor dit nieuwe geluid en vochten keihard voor het bestaansrecht van de scene. Zo vond op 24 juni 1995 de eerste editie van Hellbound plaats in de toen al legendarische Hemkade in Zaandam, waar het concept nog 8 jaar lang huishield als een beest.

Een nieuw tijdperk brak aan toen Hellbound de sprong maakte naar locaties als de Crystal Venue, Kardinge en niet in de laatste plaats de Amsterdamse Borchlandhal met feesten als Rebound, One Night in New York en een One Man // Half Machine met de man van dat moment; DJ Partyraiser. Nadat Multigroove in 2012 de hardcore Republic uitriep onder de vlag van Hellbound, was de stap naar Duitsland al snel gezet. Na de Zak in Uelsen was in 2013 de Förderturm in Bönen het toneel voor één van de dikste Nederlandse feesten op Duits grondgebied.

Hoe hard de gevestigde orde zich destijds ook tegen de opkomst van de hardcorescene probeerde te verzetten; vorig jaar vierde Hellbound alweer haar twintigste verjaardag en is het als deel van Multigroove tevens één van de drijvende krachten n achter het hardste en meest duistere festival van Nederland; Ground Zero. De authenieke en vooruitstrevende scene strekt zich uit vanuit Nederland via Duitsland en Frankrijk tot in Italië en van daar uit over de hele wereld. Het is al decennia de hardste, grootste, no-nonsense en gebroederlijkste natie die we kennen; Gabberland.

Ambassadeurs uit diverse landen en subscenes maken Gabberland tot een ware hardcore conventie met vertegenwoordigers uit de frenchcore, early hardcore, terror, uptemo en industrial, want samen zijn we hardcore. Ieder land en iedere subscene heeft daar een eigen geluid aan gegeven. Wie deze geluiden vertegenwoordigen maken ze binnenkort op de social media kanalen bekend, maar reken maar dat ze de handen ineen slaan voor een rauw feest met de dikste en hardste hardcore in meerdere zalen.

Tickets bestel je bij koop tickets.

5 opmerkingen

Is er niet ooit nog eens een editie geweest met de subnaam gabberland?
Klopt gekke gabbert. Wordt een dik feest dit B)
Zou idd in Spaarnwoude worden gehouden, verplaatst naar Hemkade
toen het in 97 in de Fun afgelopen was iedereen eruit omdat je erna Raver's Night had hahaha. wat een takkefeest was het haha. Mysteryland 98 outdoor was dan ech de creme de la creme!
laatste aanpassing