Partyflock
 
­

Nature One · Red Dancing Flames

gepubliceerd door , op
65.000 Bezoekers worden verwacht op het grootste festival van Duitsland voor elektronische muziek, dat van 5 tot 7 augustus plaatsvindt op de Raketbasis Pydna bij Kastellaun. Vier dagen en drie nachten spelen topacts zoals Robin Schulz, Paul van Dyk, Sven Väth, Adam Beyer, Laidback Luke, Chris Liebing, Sander van Doorn etc. In totaal zijn er 350 DJ's en live acts op 23 podia te zien onder het motto 'Red Dancing Flames'.

Het festival start al op donderdag met de Mixery Opening in de Camping Village. 'Red Dancing Flames' luidt het motto voor de 22ste Nature One van 5 tot 7 augustus op de Raketbasis Pydna bij Kastellaun in de Hunsrück. Rood voor de liefde, dancing voor de muziek en flames voor de passie staat te lezen op de homepage van Nature One. En de liefde en het enthousiasme voor het grootste elektronische festival in Duitsland gaat ook na meer dan twintig jaar onverminderd voort: De afgelopen twee jaar was Nature One uitverkocht. Ook dit jaar worden er 65.000 bezoekers verwacht.

De bezoekers kunnen zich verheugen op meer dan 350 DJ's verdeeld over 23 Floors. Op de centrale Open Air Floor spelen internationale topacts zoals Laidback Luke, Markus Schulz, Sander van Doorn, R3HAB en Moguai. Een hoogtepunt zal hier zeker het optreden van Robin Schulz zijn. Hits zoals 'Sugar', 'Prayer in C', verschillende Echo Awards, een Grammy-nominatie en meer dan 20 gouden en platinaonderscheidingen maken van deze DJ uit Osnabrück een wereldwijde superster.

De tweede grootste floor Century Circus wordt voor het eerst ondergebracht in een tent met tien masten en zal daarmee ca. 25% groter zijn dan vorig jaar. Dat betekent meer plaats voor de bezoekers om te feesten met artiesten zoals Sven Väth, Adam Beyer, Dave Clarke of Chris Liebing.

Naast de vier Headfloors stellen organisatoren, labels en clubuitbaters uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland en België zich voor op 19 Clubfloors. Hier zijn bekende merken vertegenwoordigd zoals Masters of Hardcore, Abstract, Dirty Workz of Acid Wars. Het bijzondere: De Floors bevinden zich in en op de voormalige raketbunkers. Zo kan men kiezen voor de clubfeeling tussen metersdikke betonnen muren voor een paar honderd bezoekers of voor een grandioos uitzicht over het festivalterrein vanop de tien meter hoge bunkers. Trance, drum'n'bass, techno, house en hardcore: de Floors dekken het volledige spectrum van de elektronische muziek. Voor het programma en de inrichting zijn de clubs zelf verantwoordelijk. De line-up bestaat uit resident-DJ's van de clubs, newcomers en gevestigde sterren zoals Miss K8, AKA AKA, Klaudia Gawlas, Marco Bailey of Psyko Punkz.

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het festivalgevoel, komen vele bezoekers al op donderdag aan. Voor hen hoort het kamperen op de 100 hectare grote camping bij de Nature One feeling. "Nature One is voor vele bezoekers de beste tijd van het jaar. Al maanden op voorhand wordt er gepland en georganiseerd. Met de eigen geluidsinstallaties van ontelbare hobby-DJ's worden er honderden spontane party's gevierd in de Camping Village. Zoiets bestaat alleen bij Nature One", zegt Oliver Vordemvenne van de organisator I-Motion. Het startschot voor Nature One 'Red Dancing Flames' wordt eveneens in de Camping Village gegeven, tijdens de traditionele Mixery Opening op donderdag om 20 uur. Net zoals de afgelopen jaren is de toegang tot de Camping Village alleen mogelijk met een geldig toegangsticket. Vorig jaar waren er geen noemenswaardige files bij de aankomst en het vertrek. Het herziene verkeersconcept heeft vlot gewerkt en wordt in deze vorm opnieuw gerealiseerd. "Daarnaast zullen wij investeren in de infrastructuur van de Camping Village," legt Oliver Vordemvenne van I-Motion uit. Wie zonder auto wil komen, kan gebruik maken van de shuttlebussen van het centraal station van Koblenz naar Pydna. De eerste bussen rijden op donderdag al vanaf 12 uur en vervolgens om de 20 minuten tot middernacht. Tickets zijn verkrijgbaar op www.nature-one.de. Non-stopbustransfer naar het festivalterrein vanuit het centraal station van Koblenz. Het festivalweekend wordt live uitgezonden door de radiopartners Dasding en Sunshine live.

5 opmerkingen

De keren dat ik er ben geweest was 't echt geweldig :) er rijden bussen van de camping door het dorpje heen waarmee je ondermeer naar het zwembad kan en de binnenstad :P
 
De meest geniale camping waar ik ooit geweest ben.­ Wat een gekkenhuis is dat.­
Mooiste feesten heb ik hier gehad wat een bazen festival!!!
Ik heb zojuist kaarten gehaald en ben van plan met de trein te reizen.­ Is er iemand die weet of er ook nog busreizen worden georganiseerd vanuit Nederland?
geen idee, maar met de trein is 't goed te doen.­