Partyflock
 
­ Nederland

Dave Clarke presents The Dirty Dozen tijdens ADE in de Melkweg

gepubliceerd door , op
Planetary Assault Systems, The 7th Plain, Clementine; het is slechts een kleine greep uit de aliassen van de Britse dj/producer Luke Slater. De man uit Reading zit geen moment stil en liet eind vorig jaar diepe indruk na met de intense technotrack 'Hama Static' op Ostgun Ton's 'Zehn'. Slater heeft sinds vorig jaar zijn zielsmaatje gevonden In mede-Brit Ø [Phase]. Samen maakten ze al een vette set bij NTS Radio, een voorproefje voor wat er in oktober op de planken van Melkweg staat te gebeuren.

Een headliner op zichzelf; Duitser Marcel Fengler is ook van de partij. De Berghainer van het eerste uur is alom geroemd om zijn haast kaleidoscopische techno, laverend tussen de ambient en hard-hitting variant. Fengler is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de publiekslievelingen in de scene met optredens in het verleden bij onder andere Awakenings en Time Warp, maar ook Tomorrowland en Lowlands.

Als Dave Clarke's nieuwe avond 'Whip It' in Melkweg iets heeft aangetoond, dan is het wel dat electro helemaal terug is. Dus wie beter uit te nodigen dan Miss Kittin? Maatje The Hacker mocht vorig jaar nog aantreden bij Dave Clarke Presents, nu is het de beurt aan Kittin zelf. De Duitse DJ en producer heeft een neusje voor de meer glitchy kant van techno, die dicht tegen electro aanschuurt: de karakteristieke 808, funkinvloeden en een BPM die nét even wat hoger ligt.

Als we het dan toch over net wat snellere tempo's hebben: ga er maar vanuit dat de in Duitsland werkende Brit Tommy Four Seven ook een tandje bij steekt. De gevierde DJ en producer is zonder meer één van techno's leading men met releases op gerenommeerde labels als Speedy J's Electric Deluxe, Chris Liebing's CLR en nog veel meer. Tommy geniet daarnaast een enorme live-reputatie met het soort onvermurwbare techno waarvoor je met liefde het zweet van je lijf danst.

Niet genoeg? We beginnen nog maar net, want ook Rebekah is van de partij. De Britse heeft zich in relatief korte tijd genesteld in de top van de technowereld. Wat wil je ook met hoog gewaardeerde EP's als 'Distant', 'Beginnings' en 'Elements' waarbij ze zowel haar gevoelige, als snoeiharde kant toont. Van gevoeligheid kun je Black Asteroid niet betichten. Bryan Black (helft van het enigmatische MOTOR) doet zijn achternaam alle eer aan met heerlijke, unheimliche techno meets acid. Donkere thema's die ook Bromance-adept Louisahhh niet vreemd zijn. De Française imponeerde vorig jaar met haar ronduit betoverende 'Shadow Work' EP, vol ruwe, duistere beats en indringende teksten.

Natuurlijk geen Dave Clarke Presents zonder een afvaardiging van de Lage Landen. Die heeft Clarke gevonden in de vorm van de Vlaamse technoster Charlotte de Witte, Estroe (die zich sinds vorig jaar ook labelbaas van Rosedale Records mag noemen) en Dave's studiomaatje Mr. Jones.

De kaartverkoop voor deze avond start donderdag 5 mei, om 10:00 uur, via Ticketmaster.

2 opmerkingen

Nice one
Lekker hoor, kaarten in de pocket!