Partyflock
 
­ Nederland

Melkweg en Ancienne Belgique wisselen muzikaal talent uit

gepubliceerd door , op
Muziek verenigt, vlot over landsgrenzen heen! Daarom steken de Melkweg en haar Belgische collega, Ancienne Belgique (Brussel) de koppen bijeen om vaderlands talent op elkaars podium te serveren. En dat in de vorm van een tweedaags minifestival (28/05 in AB en 29/05 in de Melkweg) voorzien van een gevarieerde en uiterst spannende line-up! Al jaren staan de muzikale neuzen van beide concertzalen in dezelfde richting. Een logische uitwisseling dus van 's lands muzikale sterkhouders, met de hulp van Europe By People en Liveurope.

Concreet betekent dat: 29 mei zal de Melkweg barsten van het Belgisch gevestigd en aanstormend talent. Een zorgvuldig uitgekiende selectie, op een blinkend dienblaadje gepresenteerd door onze beide teams van programmeurs die voor de gelegenheid hun krachten gebundeld hebben. Verwacht Admiral Freebee, Woodie Smalls, Coely, Glints, STUFF. en Brolin!

Admiral Freebee
Admiral Freebee is als de ruggengraat van de Belgische rootsmuziek: ondersteunend sterk en flexibel genoeg om de jongere garde telkens opnieuw bij te benen. De Admiraal draait al sinds 2003 mee en elk van zijn platen is wonderschoon. Als volbloed performer neemt hij je live op sleeptouw met beklijvende singles, die zich schaamteloos diep in je hart kerven. Het tijdloze "Einstein Brain" is nog steeds de jam van menig Belgisch muziekliefhebber en de eerste singles die de release van zijn nieuwe album inluiden, hebben minstens even veel potentieel.

Coely
Pas 19, deze Antwerpse, maar ze heeft het bakkes van een Amerikaanse hiphopgrootheid. De streetwise raps van de Belgische Coely zijn zo punchy dat ze zonder verpinken tegelijk verleiden en verpletteren. Naast rauwe raps beschikt deze niet-stereotype jonkvrouw ook over een geweldige soulstem en Naturel: een magische combo die haar tot support voor o.a. Kendrick Lamar bombardeerde.

Woodie Smalls
Vorig jaar nog een van de winnaars van de Encore Freshmen competition, vandaag een van de snelst rijzende sterren in hiphopland. De ruwe diamant uit het Belgische Sint-Niklaas ontketende een golf van succes sinds de release van zijn eerste single "Champion Sound" in mei. Debuutalbum "Soft Parade" liet niet lang op zich wachten en bezorgde hem een reeks indrukwekkende shows. Met zijn smooth beats en strakke flow gooit hij internationaal hoge ogen - zonder uitzondering de beste boom bap van Belgische bodem!

STUFF.
Er gebeuren gekke dingen bij onze Zuiderburen, maar wel gekke dingen die uitmonden in aanstekelijke genialiteit. STUFF. staat aan het roer van een golf jonge Belgische muzikanten die een stevige muzikale basis en een meer dan gezonde drang naar experiment tentoonspreiden. Je hoort buitenaardse grooves, maffe improvisaties en beats die diep geworteld zijn in jazz, hiphop en funk.

Brolin
De Londense Brolin heeft menig journalist al de vergelijking met Burial doen maken. Optreden doet hij sowieso zelden en als hij het doet, dan steeds verscholen achter zijn masker. Van achter dit masker stijgt steevast intrigerende elektronische pop op, die zich als een dikke rookpluim in je oren nestelt en je dreigend maar oh zo welkom de adem beneemt. SOHN zou een trotse oom kunnen zijn.

Glints
Meer stunt- en vliegwerk van jonge snaak Glints. De Antwerpenaar met Britse roots heeft het tot in vrijwel elk "rijzende sterren die je maar beter in het oog houdt in 2016" lijstje geschopt. Zijn elektronische hiphop-pop is tot nog toe de enige in zijn soort. Zoals Noisey het treffend verwoordt: hij klinkt onheilspellend, maar op een prettige manier. En dat Britse accent doet ongetwijfeld menig vrouwenhart de zaal uit bonken.