Partyflock
 
­ Nederland

Herr Zimmerman lanceert uniek underground festival
Tien jaar eigenzinnige techno wordt groots gevierd

gepubliceerd door , op
Op het rauwe, industriële terrein van een oude gelatinefabriek in Delft verrijst deze zomer een nieuw festival van een beproefd concept. De buitenaardse katze Herr Zimmerman is tien jaar op aarde en viert dit met een uniek underground festival op zaterdag 4 juni. Een decennium vol techno & kattenkwaad vraagt tenslotte om een speciaal feest. Samen met twee Rotterdamse underground organisaties Bestemming Onbekend en het extravagante gay-minded House of Boys wordt een festival neergezet dat ronduit wunderbar wordt. Op de line-up staan internationale artiesten als Vitalic en Al Ferox, maar natuurlijk zijn ook Fraulein Z en TanzMan van de partij.

Das Festival
Een festival stond al heel lang op de verlanglijst van Herr Zimmerman en dit jaar komt het er van: Herr Zimmerman gaat buiten tanzen. Niet zoals de meeste festivals met tenten en hekken in een weiland, maar underground style: op een rauw en industrieel terrein, ergens onder de rook van Rotterdam. In een oude gelatine fabriek tussen Delft en Rotterdam in gaat Herr Zimmerman zowel binnen als buiten ganz los! Buíten tanz je langs het water van de Schie, en de binnen area's bevinden zich in unieke fabrieksgebouwen. In de verschillende area's wordt een gevarieerd aanbod geboden van techno, techno-electro, tech-house, acid house en meer. Een zeer opvallende internationale headliner is Vitalic, welke die zaterdag voor een bijzondere knallende techno set gaat zorgen met een rauwe electro twist. Het festival is goed te bereiken met openbaar vervoer, auto en zelf op de fiets.

Volledige line-up


Tien jaar kattenkwaad
Van underground tot volwassen productiehuis: Herr Zimmerman is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een naam van betekenis in de party scene. Het begon allemaal met feesten in een voormalige vleesfabriek in Rotterdam. Mario Martinez (TanzMan) en Linda (Fraulein Z) misten in de techno scene kleur en humor. Dat kon anders, en zo ontstond Herr Zimmerman. Techno, maar dan anders. Extravagant, maar niet kinky. Rauw maar kleurrijk. Over the top maar nooit ordinair.

Artiesten, die worden uitgenodigd omdat ze bij het onderbuikgevoel van Herr Zimmerman passen, niet omdat ze persé in de top tien van techno dj's staan. Wat dan weer resulteert in een eigen sound. Niet voor niets staat een zwarte kat symbool voor Herr Zimmerman: een wezen dat altijd doet waar het zelf zin in heeft. Een eigenzinnig karakter dat weigert mee te lopen. Een tikje kunstzinnig, creatief en vooral met veel humor. Want ook het publiek van Herr Zimmerman is karaktervol. Het is dedicated, met een eigen mening. Mensen die vrijer in hun denken en doen zijn. De tolerantie is groot en vrouwen en gays voelen zich dan ook thuis bij Herr Zimmerman. Niets hoeft, maar alles mag. Dat is namelijk waar het bij Herr Zimmerman om gaat: jezelf zijn. Een echt Herr Zimmerman Festival moest er natuurlijk een keer van komen.
En wat is dan een beter moment dan het tienjarig bestaan?

Tickets bestel je bij koop tickets