Partyflock
 
­ Nederland

Dannic brengt eerst album 'Dannic presents Fonk' uit

gepubliceerd door , op
Fedde le Grand reikte vandaag het eerste exemplaar van het album 'Dannic presents Fonk' uit aan de uit Breda afkomstige DJ/Producer Dannic. Na de eerste release op zijn onlangs gelanceerde label Fonk Recordings heeft Dannic de smaak flink te pakken. Vandaag brengt hij zijn eerste album uit genaamd 'Dannic presents Fonk', waarop tevens exclusief zijn nieuwe single te beluisteren is. In samenwerking met Aïrto: de finalist van het TV-programma 'De Beste Singer/Songwriter van Nederland' heeft hij een indrukwekkende single 'Light The Sky' afgeleverd, die tevens vandaag digitaal in release is gegaan. Het album is zowel digitaal als fysiek verkrijgbaar.

Dannic geeft aan dat onder andere Fedde le Grand grote invloed heeft gehad op zijn sound. "Ik heb altijd grote bewondering voor Fedde gehad. Ik probeerde die sound al vanaf het begin te maken, maar dan op mijn eigen manier." Le Grand over Dannic: "Star on the rise! Met Fonk en deze CD bewijst Dannic zich weer opnieuw als iemand die keihard werkt aan z'n carrière, zeker dat we nog veel meer van hem gaan horen!"

In het buitenland vragen ze zich regelmatig af hoe het kan dat Nederlandse DJ's zo succesvol zijn. Als je, je bedenkt dat Dannic net als collega's Tiësto en Hardwell ook uit Breda afkomstig is, ligt daar misschien het geheim wel. Onder de nieuwe generatie Nederlandse DJ's is hij reeds één van de meest in het oog springende acts en zijn korte maar indrukwekkende carrière onderstreept dat nog eens. Met meerdere top 10 hits op zijn naam, wereldwijd uitverkochte shows, een eigen label en de #26 positie in de DJ Mag Top 100, heeft Dannic ondertussen een indrukwekkende staat van dienst.

Vandaag verschijnt het eerste mixalbum van Dannic, genaamd 'Dannic presents Fonk'. De compilatie bestaat uit de beste tracks die Dannic de afgelopen periode steevast in zijn sets draaide en die kenmerkend zijn voor de sound van Dannic: groovy en vooral energieke big room house.

Op 'Dannic presents Fonk' staat tevens exclusief zijn nieuwste single 'Light The Sky', welke in samenwerking met de Nederlandse zanger Aïrto tot stand is gekomen. Aïrto heeft met ruim 88.000 volgers op zijn eigen YouTube-kanaal flink gebouwd aan zijn naamsbekendheid. Bij het grote publiek is hij vooral bekend als finalist van het populaire TV-programma 'De Beste Singer/Songwriter van Nederland'. Met 'Light The Sky' verstevigt Dannic zijn positie binnen de progressive house-scene en geeft duidelijk aan dat zijn grens bij lange na niet is bereikt.

Het album is vanaf vandaag verkrijgbaar via onder andere Bol.com. Wij mogen drie exemplaren weggeven. Je hoeft alleen maar even op 'Ik wil meedingen' te klikken op deze pagina.

3 opmerkingen

Ik ben echt fan van zijn tracks maar als ik hem op een feest hoor kan ie mij op een of andere manier nooit boeien. Geen idee hoe dat komt. Wel benieuwd naar dit album
Ik vind het wel wonderlijk dat Fedde de eerste CD uitreikt, en niet Hardwell.
Ik dacht dat Danic (net als Dyro) een beetje zijn maatjes waren.
Of zou Danic niet genoeg bewondering hebben gehad voor het genie Hardwell?
Denk gewoon omdat Fedde in Nederland is, en Hardwell nog bezig is met zijn Revealed Bus Tour