Partyflock

MAYDAY viert vijfentwintigjarig bestaan met dj's uit de beginjaren

 

MAYDAY viert vijfentwintigjarig bestaan met dj's uit de beginjaren

gepubliceerd door , op
Mayday (flyer)
FeestMayday · TwentyFive
OrganisatieMayday Site
 ⊂ I-Motion Site
LocatieWestfalenhallen Site
Datumzaterdag 30 april 2016
StadDortmund
Zesduizend mensen vierden in 1991 de eerste MAYDAY in Berlijn. Vijfentwintig jaar later worden voor MAYDAY Twenty Five meer dan 20.000 bezoekers verwacht in de Westfalenhallen van Dortmund. Meer dan 50 internationale topartiesten van de elektronische muziekscene zoals Robin Schulz, Sven Väth, Jeff Mills, R3HAB en Showtek spelen op 30 april op één van de vijf floors. Een hoogtepunt zal de Twenty Dome zijn met vele DJ's uit de beginjaren zoals Lenny Dee, Tanith, Ravers Nature of Hardfloor.

Berlijn, december 1991: De jongerenradiozender DT64 staat op het punt te verdwijnen. De nog jonge technoscene is geschokt. Destijds behoorde deze zender tot de eersten die technomuziek spelen. Scene-activisten organiseren een reddingsparty met de hulpkreet: MAYDAY, MAYDAY. De eerste grote rave in Duitsland ontstaat en MAYDAY groeit daarna uit tot een niet te missen evenement voor een hele generatie.

Reeds in 1993 vindt de verhuizing naar Dortmund plaats: In de Westfalenhallen raven 16.000 bezoekers. Op het podium staan acts zoals The Prodigy en Moby. Elektronische muziek is niet alleen een trend, maar ontwikkelt zich tot een dominante jeugdcultuur van de jaren '90. In de volgende jaren groeit MAYDAY verder. Naast de Arena ontstaan nieuwe floors voor techno, house en de harder styles. De bezoekersaantallen stijgen tot een recordhoogte: 27.000 bezoekers bij het twintigjarig jubileum in 2011.

Meer dan 50 DJ's en LiveActs tonen dit jaar tijdens de Twenty Five-editie van MAYDAY op vijf floors het complete spectrum van de elektronische muziek. Met R3HAB, Showtek en Blasterjaxx zijn meteen drie Nederlandse supersterren aanwezig. Volgens DJ Mag, een internationaal toonaangevend magazine van de dance-scene, behoren ze alle drie tot de top 50 van de beste DJ's ter wereld. Met Robin Schulz, Gestört aber GeiL en Moguai moeten de Duitse DJ-stars zeker niet onderdoen. De carrière van Robin Schulz heeft de afgelopen twee jaar een hoge vlucht genomen, met ontelbare hits en onderscheidingen. Zijn laatste singles 'Waves', 'Prayer in C' en 'Sugar' haalden allemaal de eerste plaats in de Duitse charts. Meer dan 30 platinaonderscheidingen wereldwijd en een Grammy-nominatie bewijzen daarnaast zijn buitengewone succes.

Techno vindt daarentegen duidelijk minder in de mainstream plaats. Desondanks of precies daarom geniet het genre van een zeer grote populariteit in de scene. Empire heet de tweede grootste floor bij MAYDAY, met techno-acts zoals Len Faki, Klaudia Gawlas, Slam en Niereich. Met Sven Väth en Jeff Mills treden hier twee absolute legenden van de elektronische muziekscene op. Ze speelden beiden al tijdens de eerste twee jaren bij MAYDAY en behoren vandaag nog tot de meest gevraagde DJ's wereldwijd. Een trapje harder wordt het bij hardcore-acts zoals Noize Suppressor, Partyraiser en Dr. Peacock in de Factory. Voor groovy house-beats zorgen AKA AKA feat. Thalstroem of The Disco Boys in het Mixery-Casino.

Om de traditierijke geschiedenis bij de jubileumeditie van Mayday dit jaar te weerspiegelen, werden ook artiesten zoals Lenny Dee, Hardfloor, Tanith of Ravers Nature uitgenodigd. Allemaal artiesten, die al in de beginjaren bij MAYDAY speelden. Ze treden op een speciale Classic Floor op, de Twenty Dome, en spelen de tracks van toen. Ook licht, decor en sound op deze floor zullen herinneren aan de beginjaren van Mayday.

MAYDAY is beroemd voor de indrukwekkende showproductie. Reusachtige LED-oppervlakken of bewegende kinetische constructies: de Mayday-designers ontwerpen elk jaar nieuwe concepten. Vorig jaar werd 350 ton van de modernste licht-, LED-, laser-, video- en soundtechniek geïnstalleerd op een evenemententerrein van 20.000 vierkante meter. Voor het 25-jarige jubileum op 30 april zal het in geen geval minder zijn.

Tickets zijn zonder verzendingskosten beschikbaar op mayday.de en bij alle bekende voorverkooppunten.
Gratis heen- en terugreis: op vertoon van het toegangsticket met alle VRR-vervoersmiddelen (2de klasse) in het gebied van de vervoersmaatschappij VRR. Informatie op vrr.de

Volledig Line-up