Partyflock
 
­ Nederland

KSHMR kiest voor Emporium Festival als allereerste Europese show

gepubliceerd door , op
KSHMR kiest voor Emporium Festival als allereerste Europese show
10 februari 2016
Emporium Festival krijgt de grootste primeur van dance-minded Nederland. Herstel, van dance-minded Europa. De dj en producer KSHMR uit de Verenigde Staten maakt voor het eerst in Europa zijn opwachting tijdens Emporium Brasil op zaterdag 28 mei in Wijchen. KSHMR domineerde het afgelopen jaar met zijn vele producties, remixen en collabs, dat hem als hoogste nieuwe binnenkomer de 23ste plek in de DJ Mag Top 100 heeft opgeleverd.

Met KSHMR maakt Emporium Brasil de eerste naam bekend van de 2016 line-up die over 9 stages verdeeld zal worden. In de komende weken zullen de eerste spectaculaire namen worden gepresenteerd, alvorens de volledige line-up op maandag 22 februari bekend wordt gemaakt.

Organisator Matrixx is er zeer trots op dat de 'hotste' act van het moment Emporium verkiest voor de Europese primeur en één van de eerste grote festivals waar de mythische Amerikaan zal optreden. Na een hand vol solo shows in Las Vegas en een aantal events in de Verenigde Staten is 2016 het eerste seizoen waarin KSHMR zijn tour zal starten. Voordat KSHMR op 28 mei naar Nederland komt, heeft hij eerst nog een aantal 'try outs' op events als EDC, Coachella en Ultra, om er een aantal te noemen.

KSHMR, spreekt uit als Keschmier, wordt in 2014 geboren nadat het duo The Cataracs uit elkaar gaat en de 27 jarige producer Niles Hollowell-Dhar zijn nieuwe alias aanneemt. Rond KSHMR ontstaat er al snel een mysterieuze 'vibe'. De een na de andere dikke productie worden de wereld in geslingerd en uit het niets werken artiesten als Martin Solveig, R3HAB, Firebeatz, Carnage, Dillon Francis en Tiësto met deze mythische figuur samen. KSHRM blijkt later ook het brein te zijn achter de hit Tsunami van DVBBS & Borgeous. Hit na hit bereikt de top van de charts en niemand weet wie nu eigenlijk wie die 'gast' is die zichzelf KSHMR noemt en deze Monsters van tracks achter zijn naam zet. Totdat in 2015 Tiësto hem tijdens zijn set op Ultra in Miami presenteert.

Na anderhalf jaar rumoer rond de artiest, is KSHMR ook de 'hoogste nieuwe binnenkomer' in de DJ Mag Top 100 in 2015. Hij komt de prestieuze lijst binnen op nummer 23. Ondertussen volgen de hits zich op en stijgt de vraag voor de artiest vanuit de mondiale festivals en events. Maar zijn eerste live show vindt pas op 19 september 2015 in Los Angeles plaats. Een goed half jaar later maakt de (nu al) legendarische KSHMR zijn opwachting in Europa, in Nederland, in Wijchen, tijdens Emporium Brasil op zaterdag 28 mei.

Emporium kaarten zijn nu verkrijgbaar via www.emporium.nl of www.matrixx.nl en kosten €55,- (ex fee). Kaarten zijn tevens verkrijgbaar bij elke Primera winkel in Nederland.