Partyflock
 
­ Nederland

Feesten met een dresscode in februari 2016
Carnavalspakken, feestkleding en Valentijnsoutfits

gepubliceerd door , op
In samenwerking met Dresscode.nl gaat Partyflock iedere maand op zoek naar de leukste feesten met een bijzondere dresscode. In februari kun je je carnavalsoutfit, je foute feestkleding én je Valentijnsoutfit alvast klaar leggen, want op de onderstaande feesten ga jij extra uit je dak in de bijbehorende dresscode.

Woensdag 3 februari 2016 – Pré-Carnavalsfeest
Studenten in Nijmegen kunnen hun plannen voor donderdagochtend 4 februari alvast opzij schuiven, want op woensdagavond 3 februari presenteert de Diescommissie van de Nijmeegse Studentenvereniging Carolus Magnus het grootste Open Feest van het jaar! Het Open Feest is een opwarmer voor carnaval en draagt het thema 'Die's Gek!' Hou je daarom zeker niet in met je carnavalsoutfit! Vanaf 00:30 uur zal het Retteke Tag Team zorgen voor gezelligheid op de dansvloer én achter de draaitafels. House, Nederlandstalig, pop, happy hardcore, dit DJ collectief schudt alle dansbare muziekgenres uit de mouwen. Ook voor het geld hoef je het niet te laten; entreekaarten kosten 3 euro en voor maar 1,25 euro heb je een biertje of een scheut Schrobbelèr!

Zaterdag 6 februari – Amsterdamsch Carnaval
Op zaterdag 6 februari viert Amsterdam carnaval 'op z'n Amsterdamsch' in Club Panama. Omdat het 'bijpassende Carnavalsgeblèr d'n oversteek gelukkig nie heeft gehaold', hebben de organisatoren Tram 10 en Villa Kakelbont gekozen voor het in Amsterdam vertrouwde Techno, House en alles wat daar tussen zit. De zalen in Panama zullen worden omgetoverd tot carnavalswalhalla: zo is er een 'Hoszaal' en een 'Dweilzaal', waar plaats is voor maar liefst 12 artiesten en live acts. Verder kun je 'heul veul confetti' verwachten. Naast de dresscode ('Verkleed NATUURLIJK') wordt namelijk aangeraden een duikbril mee te nemen, 'want ge goat verzuipen in de confetti.'

Zaterdag 6 februari – Wiener Ball
In het beroemde Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee vindt op zaterdag 6 februari de 48ste editie van het Wiener Ball plaats. Het Wiener Ball staat bekend als één van de mooiste dansfeesten van het jaar in een klassiek Weense sfeer. Het bal is uniek door de variatie in muziek, de uiteenlopende generaties, de gelegenheid om met elkaar te walsen, de prachtige locatie en de prachtige Weense aankleding. Het 'Jungdamen- und Herrenkomitee' zal de opening van het bal verzorgen met een serie gezamenlijke, traditionele dansen. De dresscode is white tie, wat betekent dat dames een lange witte baljurk dragen en de heren gekleed gaan in rok of gala-uniform. Zoals bij elk Oostenrijks bal, zullen er ook bij het Wiener Ball debutanten zijn: jonge dames en heren die zich willen presenteren en die een stijlvol begin geven aan het bal.

Zondag 7 februari - Optochtbal @ Club Palladio 11.0
Carnavalsliefhebbers in en rondom Helden kunnen op zondagmiddag 7 februari carnaval vieren in Club Palladio 11.0, waar er gedanst en gesprongen kan worden op de vrolijke muziek van dj Rob Zelen. Nadat de optocht van de Dorper Kuus door de straten is getrokken, begint het Optochtbal, geschikt voor groot en klein. Vanzelfsprekend wordt iedereen verwacht in carnavalspak!

Vrijdag 12 februari – 30+ Valentine Party
Ben jij dertigplusser en heb jij zin in een Valentijn Disco & Dance Party? Dan is Landgoed Groenendaal de 'place to be' om valentijn in stijl te vieren met heerlijke dansmuziek! Het feest zal verdeeld worden over twee party area's. In de ene zaal kun je uit je dak gaan op de hits van weleer uit de 70's, 80's en 90's, en in de andere zaal kun je leuke mixen uit de '00 en dikke beats van nu verwachten. De dresscode is casual chique met rode accenten. Voor mannen betekent dat een nette pantalon of broek met een net overhemd of pullover. Een spijkerbroek mag, maar zorg verder dat je er mooi en verzorgd uitziet. Dames hebben met deze dresscode doorgaans iets meer keuze dan mannen. Zo kun je denken aan een jurk met een sportief (rood) jasje of een nette rok met een leuk t-shirt.

Zaterdag 20 februari 2016 – Het Foutste Feest
Het Foyer van Theater aan de Schie wordt op zaterdag 20 februari omgebouwd tot de foutste party locatie van Schiedam en omstreken. Op dit feest kun je helemaal los gaan op de foutste hits van de dj's van Q-Music. Met nummers van onder andere de Venga Boys, Barbie Girl, The Village People, en André Hazes kan jouw avond niet meer stuk. Hoewel het niet verplicht is, is het natuurlijk leuk als je ook in kleding komt die voldoet aan de Foute Dresscode!

Vrijdag 26 februari - Das Coen und Sander Fest
Op 26 februari vieren de 538-dj's Coen en Sander hun 'Winter Wunderbar Coen und Sander Fest' in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het Coen und Sander Fest staat voor 'Wintersport, Gemütlichkeit, Deutschland und alles was daar mit te machen heeft' en daarom wordt van alle feestgangers verwacht om verkleed naar de HMH te komen. Naast dirndls en lederhosen, horen ook langlaufoutfits, rodelbaankleding en bobsleepakken tot de dresscode. Tijdens het feest zullen meerdere artiesten optreden, waaronder de Vengaboys. De andere artiesten zijn vooralsnog onbekend. Het feest zal op vrijdag 26 februari tussen 18:00 en 21:00 uur tevens live te horen zijn op 538.