Partyflock
 
­ Nederland

Radion maakt eerste artiesten weekender RAD1ON bekend

gepubliceerd door , op
RAD1ON
10 september 2015
FeestRAD1ON · 1 jaar Radion
Datumvrijdag 9 oktober 2015
LocatieRADION Site
FeestRAD1ON · 1 jaar Radion
Datumzaterdag 10 oktober 2015
FeestRAD1ON · 1 jaar Radion
Datumzondag 11 oktober 2015
Radion Amsterdam bestaat in oktober één jaar en gaat dit groots vieren met een weekend vol culturele activiteiten. Met nog twee weken te gaan wordt het programma bekend gemaakt.

Radion doet een weekend lang de deuren open voor iedereen die het afgelopen jaar ook maar een voet over de drempels van het ACTA gebouw heeft gezet. Sinds het evenement gelanceerd is, wachten velen in spanning de bekendmaking van de line-up af. Met nog twee weken te gaan wordt het programma aangekondigd.

Wat al gelijk duidelijk werd, is dat de weekender een aangename mix van verschillende culturele disciplines gaat worden. Zo staan er niet alleen DJ's op het programma, maar ook interactieve installaties, live-acts en andere zinnenprikkelende stunts. De opening van het spektakel gaat gepaard met een optreden van de moderne dansers van ENA. Na de opening mag de bezoeker zelf de dansvloer betreden terwijl helden zoals Clockwork, Avatism, Beesmunt Soundsystem en Reza Athar de platen verzorgen.

STEIM, een collectief dat vernieuwende elektronische instrumenten maakt, zal de zaterdagmiddag voorzien van een experimenteel randje. De dance-liefhebber kan zaterdagmiddag zijn hart ophalen tijdens de sets van gevestigde namen als Clockwork en Avatism. Verder zal gedurende het hele weekend een kunstexpositie geopend zijn. Om alle zintuigen optimaal te benutten zijn door het 4 ruimtes-tellende pand overal toffe installaties, optredens en andere fratsen te vinden.

Met de 24-uursvergunning op zak vervagen de grenzen tussen dag en nacht en vallen verschillende culturele disciplines als puzzelstukjes in elkaar. Een magische weekender als resultaat.

Line up:
DJ's
Dandyism & Dusty Machines
Wendel Sield & Erik Lourensen
Mino Abadier
Reza Athar
Clockwork
Avatism
Beesmunt Soundsystem
Tenzers
Nathan Surreal
Paul Cairo
Jaime Frias & Marc Antoni
Kevin Arnemann
Sub Division
Staas
Stranger
DJ+ & Paul Piro
Niels Klein
TITIA
Trippin Jaguar
Ohana Hana
Lupe
David Vunk
Jules de la Courgette
Umoja
Eindbaas
Afrobot
Planty Herbs
More t.b.a.

Kunst en cultuur
ENA dancers
STEIM
High on Type (kalligrafie workshop)
More t.b.a.

Kunst expo
Iris Duvekot (fotografie)
Nadine Spronk (schilderkunst)
Diewertje Tromp (fotografie)
Cesium (raamschildering)

Entree: gratis