Partyflock
 
­

Brandje op Leip: 4 mensen naar ziekenhuis na inademen rook

gepubliceerd door , op
Na een kleine brand op Leip Festival in Leeuwarden zijn donderdagavond vier mensen naar het ziekenhuis gebracht. Het viertal had rook ingeademd, nadat een doek van één van de podiumtorens licht vlam vatte. De brand werd veroorzaakt door vlammenwerpers op het podium en de plotselinge, harde wind. Het vuur kon snel door beveiligers en vrijwilligers van het festival worden geblust.

De brandweer was niet nodig om het vuur te bestrijden, maar kwam later wel het podium op mogelijk brandgevaarlijke situaties controleren. Daarnaast hield een speciale commandopost de veiligheid in het oog. Er werd een drone ingezet langs het festivalterrein.

10.000 studenten
Zo'n 10.000 studenten, scholieren en andere nieuwsgierigen dromden donderdagavond samen op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden voor het Leip Festival, waarmee de introductieweken voor nieuwe studenten spectaculair werden afgesloten.

De sfeer deed denken aan het slot van Serious Request in 2013. Dj's Sunnery James & Ryan Marciano sloten het feest af met muziek en een fantastische lichtshow met veel special effects met vuur.

Bron: Leeuwarder Courant

5 opmerkingen

Uitspraak van GabberPinda4Life op zaterdag 5 september 2015 om 00:07:
Ok thnx voor de nutteloze informatie

En jij voor je nutteloze bijdrage :looser:
Nou Phoe hee.­ 4 mensen naar het ziekenhuis.­ Niet echt een leip feestje.­
Wel een prestatie om rook in te ademenen van een doek dat 5 meter boven de grond hangt bij 'harde wind' in de buitenlucht..­
Uitspraak van Tja B) op maandag 7 september 2015 om 11:14:
En jij voor je nutteloze bijdrage :looser:

En jij bent een kut mongol :loser: