Partyflock
 
­ Nederland

Diepe kicks en vuige klanken tijdens Convoi Exceptionnel

gepubliceerd door , op
Het eerste weekend van juni is Groningen weer de plek voor de industriële liefhebber. Nachtclub Paradigm zal weer worden omgetoverd tot geel zwarte bunker en biedt tot in de vroege uurtjes diepe kicks en vuige klanken. Uiteraard is de top van de scene uit binnen- en buitenland uitgenodigd om menig oor te verwennen.

De energie spat er van af wanneer Heresy eigenaar Igneon System de controle kamer betreedt. Het onlangs uitgebrachte album 'Heresy – The Alliancy' bevat remixen en samenwerkingen van de beste der aarde en de fysieke editie was binnen twee uur uitverkocht. Een must see dus!

Als mede oprichter van Union Recordings en met een overduidelijke invloed in de hedendaagse crossbreed beweging, is Dominik Piechocki aka Switch Technique onmisbaar in het volgende slopende traject. De onheilspellende en vaak complexe sounds van de Pool zijn terug te vinden op Genosha One Seven Five, PRSPCT en zelfs Industrial Strength Records.

Finally! Het gezaag van deze man is buitensporig. Convoi ten top! Als onderdeel van The Third Movement heeft hij enkele jaren geleden met I Audio Assault U menig hart veroverd van liefhebbers voor lawaai. Op zijn eigen verzoek een extra lange set waarin hij je door het gehele 'N-Vitral scala' heen zal loodsen en wordt daarmee ongetwijfeld eentje voor in de boeken.

Dit keer is er weer een doomcore/darkcore act op de industrial hardcore avond van het noorden te vinden. De Duitser Embrionyc heeft met releases op Noisj en Dark Descent zichzelf in de picture gezet. Met tergende basslines, onheilspellende ambient geluiden, een hoog gehalte industriële kicks zijn wij blij met deze sfeerbepalende act!

Na in januari met een succesvolle showcase om zowel zijn eigen label 'Broadband Noise' als debuutalbum 'The Architect' aan de wereld te vertonen is het los. Erkenning van alle grote namen die ooit op Convoi stonden, samenwerkingen met helden van het eerste uur, en recentelijk zijn optreden op twintigjarig bestaan van Masters of Hardcore is Dither natuurlijk niet weg te denken uit de line-up.

Wulff Modern is resident van Paradigm en zal deze avond flink buiten zijn gebaande paden treden. Als vaste audio-man van Convoi Exceptionnel heeft die een goed beeld van wat de start van zo'n avond verdient en kan die dit maal zijn eigen machinale draai van achter de decks er aan gaan geven.

Promotiemix
Zoals de traditie luidt is er ook dit keer weer een warm-up mix gemaakt. Switch Technique laat in 45 minuten horen hoe crossbreed moet klinken: