Partyflock
 
­ Nederland

Pollerwiesen Festival 2015

gepubliceerd door , op
Het legendarische dancefestival Pollerwiesen tovert met Pinksteren het Eissporthalle Revierpark Wischlingen in Dortmund om tot het epicentrum van de elektronische dance! Op vier podia en een grote hoeveelheid zand-, strand- en gazonvlaktes vieren duizenden danceliefhebbers een marathondansfeest met vele internationale DJ's en live acts.

Hoofdpodium
Op het hoofdpodium zullen de allergrootste namen om de eer gaan strijden: niemand minder dan dance-icoon Sven Väth zal een set draaien van maar liefst drie uur. Nog steeds geldt Sven als de grootmeester van de extase. Vóórdat Babba de knoppen overneemt is het de beurt aan die andere grootmeester uit de internationale house- en technoscene: Marek Hemmann (Freude am Tanzen label, Jena), die garant staat voor een enorm spektakel van klankkunst. Hij weet met zijn live set elke liefhebber van elektronische muziek in een heerlijke danshypnose te brengen.
Beide DJ's worden ondersteund door de wonderboy en alleskunner onder de technoproducers en DJ's: Roman Flügel. Waar hij ook staat, in Amnesia op Ibiza, of in de Panorama Bar in Berlijn, altijd weet hij het publiek tot zwetens toe te bewegen. Hij wordt terzijde gestaan door Mind Against, de nieuwste pupillen van het Life & Death label. Niet alleen hun producties, maar ook hun live sets hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de reputatie van het label en zijn party's. Voor de aftrap op het hoofdpodium hebben ze de twee opkomende sterren Junge Junge gestrikt, die hun allernieuwste release bij zich zullen hebben.

Hilltop Podium
Het volgende hoogtepunt vind je op het Hilltop podium. Hier is plaats voor opzwepende deephouse van de Junge Wilden, die samen een feestje bouwen met de plaatselijke Kittball Crew. Daarna gaat het feest verder met de pionier van de nieuwe deephouse sounds: Lexer. Hij overstijgt de genregrenzen door club- en popsounds te mixen zoals niemand anders dat kan. Zijn geluid is om bij weg te dromen en inmiddels wereldwijd gevierd op de open air podia.
Uit het noorden komen vervolgens de Adana Twins aangevlogen, uit de omgeving van het Hamburger label Jeudi. De tweeling levert de allermooiste tech- en deephouse.
De felbegeerde Einmusik (Berlijn) is oorspronkelijk ook uit Hamburg afkomstig en hij brengt een live set die de sfeer en je bloed in een stroomversnelling brengt.
Dirty Doering van de Berlijnse Katermukke Lager sluit tenslotte de deephouse stage af, natuurlijk terzijde gestaan door de hosts van de Kittball Crew: Ante Perry, P.A.C.O., PAJI en Juliet Sikora.

Beach Podium
Het Beach Podium aan het idyllische zandstrand van het Revierpark verandert met pinksterdag opnieuw in Klein-Amsterdam! Net zoals vorig jaar wordt deze dansvloer bezet door onze Amsterdamse Pollerwiesen partnerpestival VOLTT. Dit jaar zorgen zij voor een behoorlijke portie techno. De enige echte Len Faki (uit de Berlijnse Club Berghain) komt als hoofdact, terzijde gestaan door de charismatische DVS1 en het Britse allround talent Blawan. Zij rollen de rode loper uit voor De De Sluwe Vos, Anton Pieëte en Melon. Het gaat er zeker heet aan toe op het Nederlandse strand.

Hidden Stage
Zoals je van Pollerwiesen gewend bent, zijn er ook tal van verrassingen op Pollerwiesen: het verborgen podium is verscholen tussen de bomen en brengt de acts die op doorbreken staan, zoals Ahmet Sisman uit Essen (Goethebunker) en Julian Bomm uit Keulen (Rheinrhythmik). Daarnaast zal je verrast worden door nog minstens een DJ, die voorlopig nog even geheim blijft! Ga beslist op zoek naar deze verborgen schat, je zult er geen spijt van krijgen want het wordt één grote heksenketel! Het spektakel wordt gehost door It-Blog Trndmsk.

Eén ding is zeker: de line-up van het Pollerwiesen festival is dit jaar een grote aaneenrijging van hoogtepunten op alle vier de podia, zodat je elk moment boven jezelf uit kunt stijgen, waar je ook bent. Zo ziet de volgende generatie eruit!

Het Pollerwiesen team beantwoordt op www.pollerwiesen.org/faq de meest gestelde vragen.
Daar vind je ook uitgebreide informatie over het festival en gedetailleerde routebeschrijvingen.