Partyflock
 
­

Nomads Festival 2015

gepubliceerd door , op
Op 27 juni 2015 vindt de derde editie van Nomads Festival plaats. Na twee uitverkochte edities in 2013/2014 wordt dit jaar wederom Sportpark Riekerhaven als locatie gebruikt. Hier zullen rond de 5.000 nomaden verschijnen, waarvan inmiddels al 80% van de verwachte bezoekers een 'Eagle' heeft bemachtigd.

In totaal verrijzen er drie stages, de Mainstage, de Tipi-Stage en de Kris Kross Amsterdam tent. Aansprekende namen op de mainstage zijn o.a. Omar S, Space Dimension Controller, Chez Damier, Karizma, Mr. Mendel en Marcel Vogel. In de tweede area, de Tipi stage, wordt meer de niche bediend. Hier worden 'local heroes' als Interstellar Funk, Jan van Kampen, Tom Ruijg, Robert Bergman, Tijn Benedek, Halve Soul en L'Atelier geplaatst. De grootste naam is Sadar Bahar, de disco-held uit Chicago, een artiest voor wie vele liefhebbers van 'rare grooves' en disco op deze area zullen afkomen.

Bij de laatste stage zal, voor het derde jaar op rij, een delegatie van het Amsterdamse Kris Kross Amsterdam gezelschap een eigen stage onder beheer krijgen. Met name de vrouwen waren de afgelopen twee jaar zeer gecharmeerd van dit bekende collectief, die met hits uit de jaren '90 en '00 een opgezette circustent omtoveren tot hun eigen paradijs.

Met de herkenbare nomadische invalshoek wordt het festival wederom een verzameling van waterpijpen, tapijten, lampionnen, vlaggen, tipi's en tenten, die de bezoeker het gevoel geven zich in een Arabisch sprookje te wanen. Daarnaast is er nog een uitgebreide nomadische markt, waar outfits/accessoires worden aangeboden en nomaden even kunnen uitrusten van het muzikale geweld. Alles om de 'Oase 2.0' zo prettig mogelijk te maken.

Met de diverse mix van (inter)nationale artiesten en muzikale invalshoeken zal Nomads Festival 2015 zowel de gespecialiseerde bezoeker als de incidentele festivalganger een intiem en zomers gevoel bezorgen.