Partyflock

Mayday maakt vrienden

Mayday maakt vrienden

gepubliceerd door , op
FeestMayday · Making Friends
OrganisatieMayday Site
 ⊂ I-Motion Site
LocatieWestfalenhallen Site
Datumdonderdag 30 april 2015
StadDortmund
Op 30 april brengt Mayday traditioneel ongeveer 20.000 vrienden van de elektronische muziek samen in de Westfalenhallen van Dortmund – 'Making Friends' luidt dan ook het passende motto. Er wordt 14 uur gefeest in vijf hallen op techno, house, EDM, hardcore en andere genres. De Line-up is al net zo gevarieerd: meer dan 50 internationale topacts zoals Robin Schulz, Dash Berlin, Adam Beyer, Moonbootica, Len Faki, Danny Avila of Dr. Motte zijn van de partij.

'Making Friends', vrij vertaald 'nieuwe vrienden maken', is bij de 30 ste editie van Mayday geen probleem. Ongeveer 20.000 liefhebbers van elektronische muziek worden op 30 april verwacht in Dortmund. De scene is alom bekend als een vreedzame, tolerante en open gemeenschap. 'Vriendschap is levendig en vervullend, soms luid, soms stil, maar altijd echt. Net zoals Mayday!' zo staat er te lezen op de website van het evenement. Daarbij speelt het geen rol van welk van de verschillende genres elektronische muziek men het meeste houdt. Want zowel house, techno, EDM, hardcore als drum'n'bass zijn vertegenwoordigd en meer dan 50 artiesten zullen het volledige spectrum in vijf verschillende hallen voorstellen.

Opvallend dit jaar: De Line-up heeft vele 'nieuwe' acts in petto. Meer dan de helft van de optredende artiesten maken hun Mayday-debuut, zoals bijvvoorbeeld de shootingstars Lexer en The Avener. Deze laatste had onlangs een grote radiohit met 'Fade Out Lines'. 'Nieuw' betekent echter niet newcomer. Vele Mayday-debutanten hebben in andere landen al een sterrenstatus en staan in Duitsland op het punt om door te breken. Zo is Headhunterz bijvoorbeeld één van de populairste hardstyle-acts ter wereld. Camo & Krooked, het bekendste Drum'n'bass-duo van Oostenrijk, vult hallen tot in Japan. Kryder uit Manchester behoort tot de meest gevraagde
remixers voor housemuziek. En Danny Avila uit Madrid speelde al op 16-jarige leeftijd regelmatig op Ibiza. Robin Schulz is ondertussen voor iedereen wel een begrip geworden. De hoogvlieger van het afgelopen jaar zal in de 'Arena' optreden. Hij is in recordtempo van newcomer tot superster geworden. Voor zijn house-tracks 'Waves', 'Prayer in C' en 'Sun goes down' werd hij wereldwijd overladen met platinaonderscheidingen en hij was onlangs genomineerd voor een Grammy. Bij de komende Echo-uitreiking maakt hij zelfs kans om in drie categorieën een prijs in de wacht te slepen. Bij de grote prijsuitreikingen is het genre techno eerder weinig vertegenwoordigd. Wat niet
betekent dat het minder populair is. Len Faki, Adam Beyer, Alan Fitzpatrick en Klaudia Gawlas zijn enkele van de populairste artiesten in dit genre en vullen bij Mayday de hal van de tweede grootste floor 'Empire'. Ook hier zijn er met Sam Paganini uit Italië of Rebekah uit Groot-Brittannië spannende 'nieuwe' acts te zien. In de 'Factory' gaat het er muzikaal duidelijk harder aan toe met hardcore-acts zoals Korsakoff of Code Black. Voor zachtere house-klanken zorgen Moonbootica of AKA AKA feat. Thalstroem in het 'Mixery-Casino'. De 'Twenty Dome' maakt een reis terug in de tijd met classics van Jam El Mar (van Jam&Spoon), Yves Deruyter of Dr. Motte.

Timetable

Mayday is traditioneel niet alleen innovatief bij de Line-up maar ook bij de showproductie. In totaal wordt er meer dan 350 ton van de modernste licht-, LED-, laser-, video- en soundtechniek geïnstalleerd op het evenemententerrein van meer dan 20.000 vierkante meter. De opbouw duurt meerdere dagen en er zijn meer dan 100 specialisten bij betrokken.

15 opmerkingen

Inderdaad een slecht stuk zeg.­ En voor de goede orde: dash Berlin vervangt ATB.­
Karian
Werkzaam bij Partyflock
→ als beheerder
Dat het Partyflockers opvalt dat er schrijffouten instaan.....dan is het wel erg :lol:

Maar is idd vertaling....Heb geen tijd gehad het te controleren of herschrijven helaas.
Timetable aanpassen:

Uitspraak van Sven'JH op vrijdag 17 april 2015 om 12:41:
Inderdaad een slecht stuk zeg.­ En voor de goede orde: dash Berlin vervangt ATB.­
Uitspraak van Karian op vrijdag 17 april 2015 om 17:18:
Dat het Partyflockers opvalt dat er schrijffouten instaan.....dan is het wel erg :lol:

Maar is idd vertaling....Heb geen tijd gehad het te controleren of herschrijven helaas.

idd -0_
laatste aanpassing
Uitspraak van Karian op vrijdag 17 april 2015 om 17:18:
Dat het Partyflockers opvalt dat er schrijffouten instaan.....dan is het wel erg :lol:

in staan > nu snap ik het :P
Uitspraak van Thom-ass [Neetjur Wan 2002 - 2010] op zaterdag 18 april 2015 om 02:31:
Je eigen doelgroep afzeiken is altijd wel wijs (y) ;) ;P

Dat is niet afzeiken. Partyflockers zijn gewoon wat makkelijker en zeiken niet om elke taalfout :)
Uitspraak van Karian op zondag 19 april 2015 om 21:53:
ik heb dat grapjes maken nog steeds niet onder de knie

Het hangt er ook maar weer net van af hoe iemand het interpreteert natuurlijk ;)
Uitspraak van toerist op vrijdag 24 april 2015 om 16:54:
Het hangt er ook maar weer net van af hoe iemand het interpreteert natuurlijk

En of ze weten wie ik ben..... ;)
Uitspraak van Karian op vrijdag 24 april 2015 om 16:59:
En of ze weten wie ik ben..... ;)

In ieder geval iemand die normaliter de vaardigheid heeft om een pers en/of promotiebericht foutloos van het Duits naar het Nederlands weet te vertalen.
Dit was niet mijn vertaling. Ik vertaal in principe geen berichten. Lijkt me heerlijk om er een tijd voor te hebben....dat dan weer wel.

Mayday doet iig haar best voor een NL versie :)