Partyflock
 
­ Nederland

Free Festival · The Original · Line-up

gepubliceerd door , op
Free Festival
6 februari 2015
Al meer dan 15 jaar is het Atlantisstrand in Almere tijdens het eerste weekend in juli dé plek om op zondag nog even goed los te gaan voordat de week weer begint of om je vakantie in te luiden. Talloze nationale- en internationale artiesten en meer dan honderdduizend feestgangers wisten door de jaren heen de weg naar Almere moeiteloos te vinden. Begonnen als een spontaan, gratis initiatief van een paar enthousiastelingen uit de buurt, is het festival inmiddels uitgegroeid tot meer dan een vaste waarde op de festivalkalender. Free Festival is een volwaardig evenement verworden met een solide productie en line-up.

Dikkere programmering
In plaats van de drie stages die je gewend bent, zullen er nu vijf stages geprogrammeerd worden op het Atlantisstrand. Een grote eclectische open air stage (Release), een massive big room house/EDM tent (Fabulous), een dikke techhouse/techno tent (Dimension), een gezellige back-to-the-ninetees area (Daghap) en een powerhouse shelter. Allemaal volwaardig geprogrammeerd met nieuwe frisse namen en vertrouwde oudgedienden.

Line-up
Dit is de volledige line-up van Free Festival – The Original 2015:

Release Open Air
De open air stage wordt dit jaar ingevuld door klinkende namen uit de eclectische scene. De artiesten die in deze area de boel op de kop zullen zetten zijn:

The Flexican & Sef, LNY TNZ, Dirtcaps, Girls Love DJs, Lady Bee, Boehmer, Dexter, Cesqeaux, Cookachoo (live), Goldy

Fabulous
Een grote tent met de beste house en EDM namen van het moment:

Alvaro & KC Jones, La Fuente, Leroy Styles, Kenneth G, Mitchell Niemeyer & Mr. VI, Outsiders, Gabriel & Castellon, Dirt Deluxe, SMYT

Dimension
Striclty upfront techno en techhouse in deze area door:

Benny Rodrigues, De Sluwe Vos, Olivier Weiter, Joop Junior – (live), Warren Fellow, Prunk, Kadir Pelit.

Daghap 90's shelter
Verwacht classics en gekkigheid om de feestvreugde te optimaliseren in deze area:

Kris Kross Amsterdam, Def Rhymz, Vunzige Deuntjes dj team, TLM, JulSquared, Sunny Sjoerd, Daghap dj team, Achmed Akkabi

Powerhouse shelter.
De sound van nu gebracht door een stevige afvaardiging van Meanwhile agency:

Homework, Cleavage, Wouter S., Kevin Duane, Luuk van Dijk

Geen guarantee tickets meer
De guarantee tickets zijn afgeschaft en het is niet meer mogelijk in deze tijd om het festival nog gratis toegankelijk te laten zijn. Dat zou simpelweg betekenen dat er geen Free Festival meer zou plaatsvinden. Dit willen ze natuurlijk niet laten gebeuren en dus hebben ze besloten de tickets van Free Festival voor €10 (ex fee) aan te bieden. Dit is misschien even wennen, maar ze bieden dan ook wel wat extra's. Voor €10 (ex fee) krijg je gewoon een dik festival!

Kaartverkoop & meer info
De kaartverkoop van Free Festival – The Original is al goed op gang en zijn te verkrijgen via www.freefestivaloriginal.nl . Voor meer informatie over Free Festival – The Original check je ook www.freefestivaloriginal.nl .

13 opmerkingen

Mensen die nu gaan zeiken over dat het niet gratis meer is, zijn gek! :D

Lekkere line-up voor dat geld hoor! Met een zonnetje erbij is FF altijd top!
Wowww 15 jaar geleden liep je daar nog gewoon naar binnen met je Kids damnnn wat is het gegroeid ..... Begrijpelijk de entree ... Niets is voor niks
Artiest {SHOWLIST artist 78760, 89725, 91648}
Per saldo is het ongeveer hetzelfde dus. De kaarten goedkoper dan de garantie tickets alleen geen muntjes meer terug.
K vind het niet erg te betale voor free festival, het is een leuke knus festival, maar doe je zelf een plezier als organisatie om verwarring en gezeur te voorkomen, verander de naam.. Ook met een andere naam zal het zo uitverkopen. Bovendien verdient het festival een fatsoenlijke naam die wat professioneler overkomt.
Uitspraak van Pepsi. op woensdag 25 maart 2015 om 00:04:
maar doe je zelf een plezier als organisatie om verwarring en gezeur te voorkomen, verander de naam.. Ook met een andere naam zal het zo uitverkopen. Bovendien verdient het festival een fatsoenlijke naam die wat professioneler overkomt.


Dat wel idd!


Verder valt er natuurlijk geen kwaad woord over te zeggen, hele schappelijke prijs voor een festival nowadays, maar de naam past idd gewoon niet meer.
De line up word ook met het jaar slechter
Uitspraak van Pepsi. op woensdag 25 maart 2015 om 00:04:
Ook met een andere naam zal het zo uitverkopen.


Dat zal nog tegenvallen. Best moeilijk om met een andere naam dezelfde aandacht te trekken en het gevoel over te brengen, omdat mensen graag in dezelfde traditie willen blijven.

Uitspraak van !¤ Bad Sound Kills Good Music ¤! op donderdag 26 maart 2015 om 00:17:
TFFKAFF

The Festival Formerly Known As Free Festival


Jaaa, goed idee :D
Uitspraak van toerist op vrijdag 27 maart 2015 om 20:22:
Dat zal nog tegenvallen. Best moeilijk om met een andere naam dezelfde aandacht te trekken en het gevoel over te brengen, omdat mensen graag in dezelfde traditie willen blijven.


Aan de andere kant...roept het wel elk jaar dan weer een discussie op, vooral van "ouwe Free Festival gangers", ook dat is geen positieve aandacht.
Misschien voortaan "Feel Free Festival" te noemen. Ik las dat tickets aan de deur nu 20 euro kosten..dus toch naar voor 10 euro voorverkoop?
laatste aanpassing