Partyflock
 
­ Nederland

Filmmuseum EYE slaat de handen inéén met DGTL festival

gepubliceerd door , op
Filmmuseum EYE slaat de handen inéén met DGTL festival
18 februari 2015
Op 4 en 5 april vindt voor de derde keer het DGTL festival plaats op de NDSM-Werf in Amsterdam Noord. Filmmuseum EYE, dat op tien minuten fietsen ligt van het NDSM terrein, slaat de handen in één met DGTL en is de officiële culturele partner geworden van het festival. Binnen de pijler DGTL ART worden tijdens het festival exclusieve beelden uit het archief van EYE vertoond in een zes meter hoge containerinstallatie. Voorafgaand aan het festival gebruikt DGTL beelden van EYE voor speciale aankondigingen en nieuwsupdates over het festival. Een unieke samenwerking tussen verschillende kunstvormen en subculturen.

DGTL vs EYE
Vanuit een steeds veranderend perspectief belicht EYE de film als kunst, amusement en deel van de digitale beeldcultuur. DGTL en EYE laten vanuit deze gedachten voorafgaand en tijdens het festival de bezoeker kennis maken met beelden uit het archief van EYE. In een zes meter hoge Containerinstallatie worden unieke oude beelden van noeste arbeid in de Scheepsbouwloods op de NDSM-Werf getoond. De beelden brengen de bezoeker terug naar de tijd van toen en laten de originele functie van de NDSM-Werf zien. Zo zijn onder meer de tewaterlating van de eerste schepen van de scheepshelling en de oude haven van Amsterdam te zien. Voorafgaand aan het festival warmt DGTL haar bezoekers op met trailers waarin archiefmateriaal van EYE wordt gemonteerd met beelden van het festival.

EYE Filmmuseum
EYE, het nationale museum voor film aan het Amsterdamse IJ beheert meer dan 40.000 films uit alle genres: een fraaie staalkaart van de filmgeschiedenis, van klassiekers en Kaskrakers tot cultfilms. EYE richt de blik echter niet alleen op het verleden, maar volgt ook de actualiteit op de voet met nieuwe aankopen, programma's en debatten. Met de samenwerking met DGTL laat EYE de huidige generatie op verrassende wijze kennis maken met de rijkheid van het archief.

DGTL Festival 2015
DGTL festival vindt traditiegetrouw plaats tijdens het paasweekend. Met twee festivaldagen, een DGTL campsite, zes podia en ca. 80 artiesten komen liefhebbers van alle diepe elektronische muziekstijlen aan hun trekken. Headliners als Jamie Jones, Maceo Plex, Dixon, Kölsch en Ten Walls, zijn slechts een kleine greep uit de indrukwekkende line-up. Maar DGTL heeft de bezoeker veel meer te bieden. Verwacht rauwe, innovatieve podiumontwerpen en inspirerende kunstinstallaties vanuit DGTL ART. Kinetische kunst is het thema van dit jaar. Dit uit zich in kunstwerken welke meebewegen op de krachten van de natuur.

1 opmerking

 
Meer van dit aub :D