Partyflock

The Flying Dutch: 1 festival, 3 locaties, 10 van de beste Nederlandse DJ's

 

The Flying Dutch: 1 festival, 3 locaties, 10 van de beste Nederlandse DJ's

gepubliceerd door , op
The Flying Dutch: 1 festival, 3 locaties, 10 van de beste Nederlandse DJ's (afbeelding)
Afrojack, Armin van Buuren, Fedde le Grand, Hardwell, Nicky Romero, Oliver Heldens, Showtek, Sunnery James & Ryan Marciano, W&W en Yellow Claw. 's Werelds beste DJ's van Nederlandse bodem komen op 30 mei samen tijdens de eerste editie van het open air dance festival 'The Flying Dutch' dat op 3 verschillende locaties tegelijkertijd plaatsvindt: in het Olympisch Stadion in Amsterdam, in Ahoy Buiten in Rotterdam en op Strijp-S in Eindhoven. Alle 10 DJ's worden tussen 12.00 uur 's middags en 23.00 uur 's avonds met helikopters van stad naar stad gevlogen om steeds weer voor nieuw publiek op te treden. The Flying Dutch op 30 mei biedt ruimte aan 100.000 bezoekers verdeeld over de drie locaties.

Het is voor het eerst dat al deze Nederlandse talenten op één dag samenkomen en tegelijkertijd optreden op één festival op drie locaties. Met elf uur lang optredens van DJ's, die allemaal een één-uur durende set draaien per locatie, is The Flying Dutch een feest van, voor en met onze muzikale helden en een dankbetuiging aan de loyaliteit van alle fans. Tussen 22.00 en 23.00 uur sluit Armin van Buuren de dag af in het Olympisch Stadion in Amsterdam, op het Strijp-S terrein in Eindhoven is dat Hardwell en op het buitenterrein van Ahoy in Rotterdam is Afrojack de afsluitende act.

The Flying Dutch is een initiatief van John Ewbank en ALDA Events, twee grote merken in de muziek, die hun krachten bundelen onder de naam House of Orange. Met The Flying Dutch bouwen zij een platform dat kansen en inspiratie biedt aan nieuwe en gevestigde namen en publiek. Door samenwerkingen aan te gaan met Nederlandse en buitenlandse merken, en met gevestigde en opkomende artiesten en creatieven onstaat er een uitwisseling van talent. John Ewbank: "Nederland heeft DJ's van wereldformaat die het hele jaar door de wereld over reizen, dus we zijn super trots dat we deze unieke line-up hebben kunnen realiseren. Het is voor het eerst dat al deze DJ's tegelijk op een festival staan. Een uitgelezen kans voor de DJ's om hun thuispubliek te trakteren als dank voor hun support van de afgelopen jaren." Allan Harderberg, directeur ALDA Events: "Bij The Flying Dutch laten tien Nederlandse DJ's zien dat Nederland is uitgegroeid tot een wereldspeler. ALDA werkt altijd vanuit het hart van de artiest. Dit gevoel en deze emotie worden vertaald in onze evenementen. Op 30 mei veranderen we met deze artiesten Nederland in één grote dansvloer!"

ING is presenting partner van The Flying Dutch. Joyce Hulst, manager marketing: "Deze tien DJ's zijn het levende bewijs van het succes dat talent en doorzettingsvermogen je kunnen brengen. Zij maken hun droom waar en zijn één van de grootste Nederlandse exportproducten. Door op te treden als presenting partner van The Flying Dutch maken we dit unieke dance-event toegankelijk voor een breed publiek, omdat deze Nederlandse talenten ons inspireren en laten zien hoe je je dromen waar kunt maken. En dat wil ING met heel Nederland delen."

Meer informatie over het festival is te vinden op www.theflyingdutch.com

63 opmerkingen

Wie even na denkt, prikt meteen door die marketing gimmick heen:
Er zijn 10 DJ's verdeeld over 3 locaties. Er staan op elk moment van de dag dus 7 DJ's niet ergens achter een draaitafel. Nou wonen we in Nederland en de afstanden zijn natuurlijk te verwaarlozen. Je bent in een uur van Amsterdam naar Rotterdam of van Rotterdam naar Eindhoven. Die hele helokopter is dus totaal overbodig en is puur en alleen bedoeld voor de marketing om het festival heen. Laat de helikopter achterwege, rijdt die DJ's gewoon rond. En haal een tientje of twee tientjes van de prijs van het kaartje af. Maar ja, het gemiddelde publiek van dit soort events zal wel weer smullen van die hele helikopter onzin :facepalm:
Alles in de wereld is marketing...... dit hele concept draait om het vliegen, meerdere plaatsen.....leuk bedacht vind ik! En al deze artiesten zijn toch echt wel top en toch wel een redelijke prijs van ticket waard.

Persoonlijk heb ik het er ook niet voor over, maar ik gun al die mensen die het wel leuk vinden een leuke dag!
Wat maakt mij het nou uit hoe ze er komen.­ De line-up is toch dik en het concept is leuk, op 3 locaties.­

Oh nee, als echte Nederlander hoor je te zeiken over een feest.­ Past ook goed bij het concept!
Origineel idee.­ Mooi concept.­ En de gedachte erachter, het bedanken voor de support in je eigen land is misschien nog wel het mooist
Heel vet concept!
Uitspraak van Bobje op maandag 2 februari 2015 om 09:42:
Maar ja, het gemiddelde publiek van dit soort events zal wel weer smullen van die hele helikopter onzin :facepalm:

De artiesten moeten in dezelfde tijd 3 festivals bezoeken en je bent natuurlijk niet als enige op de weg. Om file te ontwijken is een helicopter heel handig, dan weet je zeker dat je op tijd bent. Met Bevrijdingsdag wordt het ook zo gedaan met alle festivals, waarom is het bij dit feest opeens onzin?

Overigens vraag ik me af of het 2 tientjes scheelt als je auto's inzet. Ze zullen vast niet in een twingo gepropt worden en een auto rijdt ook niet op pis. Je hebt ook een chauffeur nodig.
Uitspraak van Bobje op maandag 2 februari 2015 om 11:25:
Zonder dat hadden ze alleen een feest met tien topnamen en waarom zou je daar als publiek nou genoegen mee nemen.­

Ja want dat is natuurlijk ook mijn eerste reden om te gaan. Omdat ik geil op een helicopter. :lol: Het zal mij een rotzorg zijn hoe ze naar de verschillende plekken worden gebracht. Ik ga eerder voor de artiesten.
Leuk bedankt.

Helaas kan geen enkele dj uit de line up mij bekoren (op Armin na).
Dus niet aanwezig :)
Uitspraak van Bobje op maandag 2 februari 2015 om 09:42:
Laat de helikopter achterwege, rijdt die DJ's gewoon rond. En haal een tientje of twee tientjes van de prijs van het kaartje af. Maar ja, het gemiddelde publiek van dit soort events zal wel weer smullen van die hele helikopter onzin :facepalm:

Van de prijs nog twee tientjes vanaf halen? Ik vind 45 euro voor zo'n line-up reuze meevallen. Je hebt een aantal van de populairste DJs ter wereld, waar je normaal gesproken veel meer geld voor dient te betalen (Koningsdag uitgezonderd).
Joost1985
Werkzaam bij De Peuk
Lang leve de azijnpissers! Wat een zure leden bevinden zich hier zeg...­
Uitspraak van Bobje op maandag 2 februari 2015 om 09:42:
Laat de helikopter achterwege, rijdt die DJ's gewoon rond.­ En haal een tientje of twee tientjes van de prijs van het kaartje af.­

Och jee, wat een mooie typische Nederlandse opmerking weer. Het is onzin en de kaarten moeten goedkoper :lol: Ik vind het een tof concept!
Uitspraak van Springkikker op maandag 2 februari 2015 om 11:35:
Ik vind 45 euro voor zo'n line-up reuze meevallen.­

Verrek, ik zie het nu ook ja. Dat valt inderdaad mee, ik had verwacht dat ze die hele marketing hier omheen vooral zouden gebruiken om nog even extra te kunnen cashen, maar dat valt dan inderdaad nu nog mee. Netjes, voor deze namen.
Heel tof concept! Kaarten zijn binnen =­)
vind het alleen maar klote dat het tegelijk met emporium is ..­
Enige minpunt is Yellow Claw, maar wat een super concept..­ Nu alleen kijken welke plek het handigste is vanuit Utrecht haha
Damn wat een top line-up! En een leuk prijsje....­hoppa wij zijn erbij!
Uitspraak van II vO op maandag 2 februari 2015 om 12:56:
vind het alleen maar klote dat het tegelijk met emporium is ..­

Dit ja :( Emporium heeft de voorkeur
laatste aanpassing
Uitspraak van Pepsi. op maandag 2 februari 2015 om 10:38:
Origineel idee.­ Mooi concept.­ En de gedachte erachter, het bedanken voor de support in je eigen land is misschien nog wel het mooist

Het concept is goed. Het idee vind ik niet echt origineel te noemen, aangezien ze deze opzet op Bevrijdingsdag al jaren zo doen.

Betreft 'het bedanken voor de support in eigen land' klinkt natuurlijk wel heel romantisch, maar het gaat hier maar om één ding: flink geld verdienen!

Even een simpel rekensommetje:
100.000 kaarten x 48 euro (incl fee) = 4.800.000 euro. Tel daar nog de omzet van alle horeca, merchandise, etc bij op en je zit zo aan de 10.000.000 euro omzet. Dat noem ik nou niet echt bepaald coulant zijn naar je 'eigen' publiek
Uitspraak van toerist op maandag 2 februari 2015 om 15:52:
Even een simpel rekensommetje:
100.­000 kaarten x 48 euro (incl fee) =­ 4.­800.­000 euro.­ Tel daar nog de omzet van alle horeca, merchandise, etc bij op en je zit zo aan de 10.­000.­000 euro omzet.­ Dat noem ik nou niet echt bepaald coulant zijn naar je 'eigen' publiek

ervan uitgaande dat het uitverkocht raakt..
Deze artiesten draaien ook niet voor een habbekrats. er schijnen artiesten in dit rijtje te staan die meer dan een ton vragen om te komen draaien..
Huur van deze toplocaties zal ook niet goedkoop zijn. reken daar nog materiaal en man uren bij.

Mensen verkijken zich vaak op de kosten en de meeste festivals draaien bij hun eerste festivals altijd verlies of net niet. Natuurlijk hebben deze organisatoren wel wat extra krediet achter de hand en met ING als sponsor zal geld ook niet het probleem zijn natuurlijk.
Geweldig evenement, alleen Yellow Claw vind ik persoonlijk helemaal niets.­ Daarvoor had ik liever Martin Garrix gezien.­

Voor deze prijs krijg bijna nergens zo'n dikke lineup.­ Ik heb kaarten voor Eindhoven in ieder geval al binnen.­
Een thuiswedstrijd en dan met zo'n dikke line-up.­ Kaarten voor Rotterdam zijn hier al binnen, zin in!
Uitspraak van Pepsi. op maandag 2 februari 2015 om 16:06:
ervan uitgaande dat het uitverkocht raakt..­
Deze artiesten draaien ook niet voor een habbekrats.­ er schijnen artiesten in dit rijtje te staan die meer dan een ton vragen om te komen draaien..­

Dat is precies wat ik wilde zeggen: Je hebt het over dat je de gedachte (het bedanken voor de support in je eigen land) zo mooi vindt. Maar als die dj's hun dankbaarheid willen tonen, vragen ze niet van die achterlijke bedragen.
Uitspraak van toerist op maandag 2 februari 2015 om 17:24:
Dat is precies wat ik wilde zeggen: Je hebt het over dat je de gedachte (het bedanken voor de support in je eigen land) zo mooi vindt.­ Maar als die dj's hun dankbaarheid willen tonen, vragen ze niet van die achterlijke bedragen.­

Mee eens. Al zijn het vaak de agentschappen die de prijs bepalen.
538 neuh ik sla wel over
Wel een prima line up
Uitspraak van toerist op maandag 2 februari 2015 om 15:52:
100.­000 kaarten x 48 euro (incl fee) =­ 4.­800.­000 euro.­ Tel daar nog de omzet van alle horeca, merchandise, etc bij op en je zit zo aan de 10.­000.­000 euro omzet.­ Dat noem ik nou niet echt bepaald coulant zijn naar je 'eigen' publiek

Uitspraak van Mr.Michael op maandag 2 februari 2015 om 16:35:
Voor deze prijs krijg bijna nergens zo'n dikke lineup.­

Idd. Ik had echt verwacht dat de prijs veel hoger zou liggen.

Uitspraak van Reempie op maandag 2 februari 2015 om 18:33:
538 neuh ik sla wel over

Waar zie je 538 dan? The Flying Dutch is een initiatief van John Ewbank en ALDA Events, twee grote merken in de muziek, die hun krachten bundelen onder de naam House of Orange.
marthijn:bier:
Werkzaam bij Partyflock
Uitspraak van Reempie op maandag 2 februari 2015 om 18:33:
538 neuh ik sla wel over
Wel een prima line up

ruud de wild sluit af,samen met de edwin evers band :rot:
lekker kortzichtig weer :')


Uitspraak van Hell.Raiser_ op maandag 2 februari 2015 om 09:57:
Wat maakt mij het nou uit hoe ze er komen.­ De line-up is toch dik en het concept is leuk, op 3 locaties.­

+1 B)
538 is hier ook gewoon onderdeel van zeker nooit 538 aan? Je word er al heel de dag mee dood gegooid het is allemaal 1 pot nat.­
Hier hoef je niet kortzichtig voor te zijn hoor als je heel de dag al niks anders hoort op 538
Leuk antwoord man jij zou clown moeten worden Pfff!! Wat een slecht verhaal
Uitspraak van Reempie op maandag 2 februari 2015 om 20:29:
538 is hier ook gewoon onderdeel van zeker nooit 538 aan?

en dat is een rede om niet te gaan? :/
Uitspraak van toerist op maandag 2 februari 2015 om 17:24:
Dat is precies wat ik wilde zeggen: Je hebt het over dat je de gedachte (het bedanken voor de support in je eigen land) zo mooi vindt.­ Maar als die dj's hun dankbaarheid willen tonen, vragen ze niet van die achterlijke bedragen.­

Lol dat is juist het punt dat hij maakt. Als deze dj's de prijzen hanteren die ze in de VS vragen was dit concept niet haalbaar met deze lineup.
Dj's zoals Armin, Hardwell, Afrojack tonen juist wel hun dankbaarheid. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat Tiesto niet op de lineup staat. Hij doet dit niet, met 538 jingle ball als uitzondering.
Je hebt toch zoveel radiostations die bepaalde evenementen hosten? 3FM presents Pinkpop/LowLands en Radio 538 gaat meer richting JingleBalls/FlyingDutch.­ Dat is toch het probleem niet?
Er staat dat elke dj 1 uur draait.­ Dus misschien houden ze nog 1 naam geheim?
Voor de mensen die nog kaarten gaan bestellen, ING heeft vouchers gestuurd aan haar klanten waardoor je € 5 korting krijgt en de kaarten maar € 39.­95 per stuk kosten (en je kan er per sessie 10 bestellen).­ Lijkt me handig om in je vriendenkring nog even rond te vragen of iemand bij ING zit.­
laatste aanpassing
Uitspraak van Springkikker op maandag 2 februari 2015 om 21:24:
Voor de mensen die nog kaarten gaan bestellen, ING heeft vouchers gestuurd aan haar klanten waardoor je € 5 korting krijgt en de kaarten maar € 39.­95 per stuk kosten (en je kan er per sessie 10 bestellen).­ Lijkt me handig om in je vriendenkring nog even rond te vragen of iemand bij ING zit.­

Wilde het zelfde zeggen. Ga hier niet naar toe dus als het werkt mag de eerste die me een PB stuur mijn code hebben.
Doet me aan Qontact denken in 2002, ook 3 locaties, Amsterdam, Eindhoven en...nog ergens 8)
hmm volgens het pf archief alleen nog in Eindhoven.. nou ja 2 locaties dan misschien toch?

Uitspraak van MightyMardy op maandag 2 februari 2015 om 20:43:
s deze dj's de prijzen hanteren die ze in de VS vragen was dit concept niet haalbaar met deze lineup.­

Hoe weet je dat niet dezelfde prijzen gehanteerd zijn?>

Uitspraak van MightyMardy op maandag 2 februari 2015 om 20:43:
Dat is waarschijnlijk ook de reden dat Tiesto niet op de lineup staat.­ Hij doet dit niet, met 538 jingle ball als uitzondering.­

Hij draait tegenwoordig sws maar 1x/jaar in NL.
Wel handig, ik heb mijn kaartjes meteen vanochtend gekocht en 's middags komt ING met hun voucheractie.­
Uitspraak van Reempie op maandag 2 februari 2015 om 20:32:
Hier hoef je niet kortzichtig voor te zijn hoor als je heel de dag al niks anders hoort op 538

Een mediapartner is iets anders dan organisator natuurlijk :)
Uitspraak van Tja B) op dinsdag 3 februari 2015 om 10:00:
Een mediapartner is iets anders dan organisator natuurlijk :)

Toch zeiden ze gister op 538 dat een stel van hun DJ's stagemanager o.i.d. zijn op de festivals. Is wel iets meer dan een mediapartner dan. Maar dan nog, dit is ubercommercieel en mainstream, met of zonder 538, dus ik zie niet wat het uit maakt wat 538 hier in betekent.
Ik vind t top! Kaartjes dan ook al binnen :cheer:
Uitspraak van Bobje op dinsdag 3 februari 2015 om 10:22:
Toch zeiden ze gister op 538 dat een stel van hun DJ's stagemanager o.­i.­d.­ zijn op de festivals.­ Is wel iets meer dan een mediapartner dan.­

Oh, ja, ik luister geen 538 :D

Het zal mij verder ook jeuken. Ik heb nog geen dramatisch georganiseerd event van 538 gezien.....Veronica organiseert ook al jaren. RTL nu ook met GRAND. Het is gewoon big business en dan gaan dergelijke partijen meedoen. Zolang ze goede, leuke events neerzetten....
Uitspraak van Bobje op dinsdag 3 februari 2015 om 10:22:
Toch zeiden ze gister op 538 dat een stel van hun DJ's stagemanager o.­i.­d.­ zijn op de festivals.­

Er moet toch iemand het publiek ''warm draaien''
Martin garrix staat wel op de 538 site.­ Maar niet op partyflock
ik heb serieus een screenshot gemaakt waarop martin garrix bij staat.­ kan hem eventeel wel sturen.­
Uitspraak van Joeppsk op dinsdag 3 februari 2015 om 16:48:
ik heb serieus een screenshot gemaakt waarop martin garrix bij staat.­ kan hem eventeel wel sturen.­

Post de link eens, zie het namelijk nergens staan.
Dat is zeker waar;-) daar heb je helemaal gelijk in
Misschien wel althans voor mij wel:-)
Er komt toch een bepaald volk op af.
Maar goed ieder zijn mening en eigen ding dus groot gelijk als je gaat(Y) ik pak zelf liever een ander festival
leuk idee, alleen weinig origineel.­ q-dance deed dit in 2002 en 03 al in ehv en adam.­
have fun voor de peoples ie gaan
Dat artikel stond ook hier op partyflock ;)
Oja dat artikel, inmiddels wel al ouder dan de bekendmaking van het evenement. Op zich geen nieuws, maar.. zegt niet echt voor hoeveel minder ze zijn geboekt. Een beetje minder dan veel geld maakt nog steeds veel geld ;)
Ook eens gelezen dat DJs op Tomorrowland en Ultra een stuk minder vragen dan reguliere festivals omdat ze het zelf super vet vinden om daar te staan.­ Kan wellicht hier ook mee te maken hebben, dat ze dit concept zo vet vinden, dat ze maar wat graag bij de zgn.­ beste Nederlandse DJs willen horen dus hun prijs iets lager zetten.­
Het lijkt wel hip om iedereen die dit afzijkt af te zijken zeg :lol:

Lekker naar Emporium voor mij, dit kan niet anders dan een sfeerloos geheel worden en mijn ervaringen met Alda zijn qua organisatie maar matig. Wel uniek al die namen, maar nah....
Top!
Uitspraak van Sjaak23 op woensdag 4 februari 2015 om 16:46:
Het lijkt wel hip om iedereen die dit afzijkt af te zijken zeg :lol:

Lekker naar Emporium voor mij, dit kan niet anders dan een sfeerloos geheel worden en mijn ervaringen met Alda zijn qua organisatie maar matig. Wel uniek al die namen, maar nah....

Wie zeikt wie af dan? Ik heb het niet gezien.
Uitspraak van Mr.Michael op woensdag 4 februari 2015 om 16:32:
Ook eens gelezen dat DJs op Tomorrowland en Ultra een stuk minder vragen dan reguliere festivals omdat ze het zelf super vet vinden om daar te staan.­ Kan wellicht hier ook mee te maken hebben, dat ze dit concept zo vet vinden, dat ze maar wat graag bij de zgn.­ beste Nederlandse DJs willen horen dus hun prijs iets lager zetten.­

Hoezo prijs laag? Of je nou 10.000 bezoekers 80 euro laat betalen of (in dit geval) 50.000 bezoekers 50 euro.
Uitspraak van toerist op zaterdag 7 februari 2015 om 01:23:
Hoezo prijs laag? Of je nou 10.­000 bezoekers 80 euro laat betalen of (in dit geval) 50.­000 bezoekers 50 euro.­

Ik had het over de prijs die een DJ zich vraagt aan de organisator. DJs die het vet vinden om op Tomorrowland of Ultra te draaien die willen hun eigen prijs dan vaak lager inzetten om zo toch te kunnen draaien daar.

En ja, de prijs voor dit evenement, met deze line-up is gewoon laag. Een festival als Wish Outdoor, Extrema Outdoor, DayDream die zitten rond dit bedrag en kunnen zich totaal niet meten met deze line-up. De Mysterylands, Sensations en Tomorrowland die vragen inderdaad de 80+ en dan zelf nog voor een groot volk.

Maar 40 euro is echt het middensegment qua feesten, vergeleken met de line-up heb je dan gewoon een high-end line-up voor een medium prijs.
Geweldig toch dat de top van de Nederlandse DJ-scene op zo'n festival te zien is.­
Ze vliegen allemaal de wereld rond en draaien overal dus als je ze allemaal op zo'n dag in Nederland kan laten draaien is dat gewoon goed geregeld.­

Tiesto is wel de grote afwezige.­
Zou hij niet gevraagd zijn, zou hij niet willen, zou hij geen tijd hebben of zou hij te duur zijn?

Maar je kan natuurlijk niet alles hebben.­ Met Hardwell &­ Armin heb je wel het beste van het beste binnen.­ En de rest van de namen zijn ook geen kleine mannen.­
Uitspraak van Jake op zondag 8 februari 2015 om 00:01:
Met Hardwell &­ Armin heb je wel het beste van het beste binnen.­

Het beste? Of de populairste?

Nogal een verschil i.m.o.