Partyflock
 
­ Nederland

Innovatieplatform Open House gelanceerd

gepubliceerd door , op
Innovatieplatform Open House gelanceerd
20 oktober 2014
Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft op ADE het innovatieplatform Open House gelanceerd. Open House is een onafhankelijk platform waar start-ups hun iDeeën kunnen uitwerken binnen de event-, dance- en muziekindustrie. Open House is een initiatief van onder meer ID&T en het Ministerie van Economische Zaken.

Open House biedt start-ups een volledig incubatie- en acceleratieprogramma in de event-, dance- en muziekindustrie, en draagt daarbij direct 'een lancerende klant' aan. Open House brengt de start-ups daarnaast in contact met investeerders en andere organisatoren in de dance-industrie. "We willen jonge ondernemers een plek geven om hun iDeeën direct te testen en uit te proberen", aldus ID&T-directeur en oprichter Duncan Stutterheim. Minister Kamp stelt dat hij vindt dat Nederland de aantrekkelijkste plek moet gaan worden voor start-ups in Europa. "De dance-industrie is een van Nederlands grootste exportsuccessen en haakt aan bij deze ambitie."

Partners van Open House zijn naast ID&T en het Ministerie van EZ, Ballast Nedam, ETTU, ABN AMRO, SEEDS, NHTV, TU Delft, Hogeschool van Amsterdam, Business Models Inc, Business Idea Rating Institute, Dijkstra Voermans Advocaten, Fabrique, Wunderbar Ventures, Hamelink van der Toren en Vitens. Stutterheim: "De dance-industrie is een proeftuin, van waaruit iDeeën later breder kunnen worden ingezet. Festivals kennen eigenlijk dezelfde problematiek en vraagstukken als de stad zelf, dus zo kun je een idee gemakkelijk opschalen."

Voorbeelden hiervan zijn als eerste challenges gepresenteerd. De eerst eis - in samenwerking met Vitens – een 'water challenge'. Andere ideeën worden gezocht op het gebied van vermindering van afval en een voor nieuwe innovaties voor podiumbouw. "Als branche worstelen wij al jaren met deze thema's. Zinvolle innovaties kunnen nu direct getest worden. Indien succesvol volgt daar vanzelf een opdracht uit voor een lancerende klant", aldus Stutterheim. "Het streven is om de komende jaren meerdere challenge-rondes uit te schrijven. Hoe meer, hoe beter."

Tot en met eind 2014 kan nog op genoemde vraagstukken (water, afval, podiumbouw) worden ingeschreven, waarna de jury in januari 2015 de beste ideeën beloont met een opname in het Open House-programma. De bedoeling is dat de start-ups hun product daarna verder uitwerken en deze voor het eerst testen in festivalseizoen 2015.

open-house.nl

Bron: Entertainment Business