Partyflock
 
­ Nederland

Time Warp presenteert Sven Väth's 50e verjaardag

gepubliceerd door , op
Sven Väth 50th Birthday Party
21 mei 2014
Op zaterdag 25 oktober openen de deuren van de Maimarkthalle in Mannheim zich voor een bijzonder feestje. Normaal gesproken het domein van Time Warp, het jaarlijkse techno-spektakel begin april, wordt er nu de 50e verjaardag van dj Sven Väth gevierd. Noem het gerust een sublieme line-up die hiervoor samenkomt, ondermeer Richie Hawtin, Luciano, DJ Koze, Alex Azary en natuurlijk Sven Väth zelf zijn van de partij. Publiek kan verder een lekker uitzinnig podium design en een hoop bijzondere lichtshows verwachten.

Eén van de grootste zonaanbidders die we kennen staat op het punt zijn 50e baan om de zon te trekken. En Sven Väth kan terugkijken op een halve eeuw plezier, gekkigheid en tientallen jaren door hem beïnvloede muziekhistorie. Als dj verkende hij uiteenlopende stromingen, van disco en wave tot house en techno plus de vele subcategorieën die je in deze hoek kunt vinden.

Zo kom je nog eens ergens. Een schatting van 4.000 dj gigs in 32 jaar is waarschijnlijk nog laag voor deze technokoning. Väth raakte in de loop der tijd betrokken bij verschillende legendarische namen en partijen; EyeQ, Harthouse, OFF, Dorian Grey, The Omen, Love Parade, Green & Blue Festival, Love Family Park en natuurlijk de legendarische Cocoon Club in Frankfurt. Ondertussen rolt het monster genaamd Cocoon Ibiza ook nog immer door met inmiddels een waanzinnig 15e seizoen.

Het moge duidelijk zijn, de lijst met alles wat Sven Väth heeft opgericht en beïnvloed is te lang om in een paar zinnen op te sommen. Muziek vormde zijn leven en heeft hem één van de meest belangrijke en invloedrijke artiesten van modern Duitsland gemaakt, een activist die nog altijd vooruit kijkt en nog lang niet klaar is met zijn missie. Wanneer zo'n artiest een bijzondere verjaardag als deze viert, bereid je dan voor op het onverwachte; geluk en gekte gaan elkaar treffen deze nacht.

Het Time Warp team lijkt hierbij de logische partner in crime. Het gaat namelijk een aardige knaller worden op 25 oktober, en het succes van de Time Warp events op dezelfde locatie in Mannheim dreef vaak op Sven's verschijning hier. Sven en Time Warp brachten vooral het fameuze 'Gude Laune' onder de aandacht, nog altijd een running gag onder ravers en clubbers. En je hoeft geen vooruitziende blik te hebben om te beseffen dat een volgende mijlpaal in de geschiedenis van clubmuziek nadert.

Sven Väth zal deze avond hosten en een speciaal programma presenteren samen met Richie Hawtin, Luciano, Alex Azary en DJ Koze. Zelfs de Maimarkthalle zal onherkenbaar zijn; naast zijn vermaarde decoratie-concept ontwikkelt Tobias Rehberger (directeur van het Städel museum in Frankfurt) een speciaal podium design voor dit evenement.

Kaartverkoop gaat trouwens hard. De Early Bird tickets waren al uitverkocht voordat de line-up bekend werd gemaakt, reguliere tickets zijn nu in de verkoop. Deze zijn verkrijgbaar via koop tickets.

Techno zou niet hetzelfde zijn zonder Sven. Een ware pionier en innovator die altijd de grenzen blijft opschuiven, trouw blijvend aan zijn visie. Deze baas wordt nu 50 jaar en dat moet gevierd worden. Tijd om hem te eren en mee te vliegen op zijn volgende reis.

1 opmerking