Partyflock
 
­ Nederland

Herfstdrift maakt programma bekend

gepubliceerd door , op
Op zaterdag 29 november kleurt het Nijmeegse najaar weer fel op tijdens de vierde editie van Herfstdrift Festival. Na de uitverkochte editie van vorig jaar wordt dit jaar het programma verbreed met een extra podium en maakt een scherpe selectie smaakmakers uit de techno en house zijn opwachting binnen de vuige contouren van cultuurerfgoed De Vasim. Net als in het voorjaar is er uitgebreid ruimte voor prikkelende kunst. Nieuw zijn de busreizen die door Drift - Om te dansen vanuit het hele land naar het mooie Nijmegen worden ingezet. Na Herfstdrift wordt er wederom weer doorgedanst tot in de vroege morgen tijdens het klassieke Nachtdrift.

Met een twintigtal topartiesten die verdeeld worden over drie podia, is er ook dit jaar een eigentijds en gevarieerd programma. Zo staat er een live set van de Duitse progtech formatie Extrawelt, komt Mathew Jonson naar het Nijmeegse grond voor een live set van het allerhoogste niveau, brengt Magic Mountain High (Move D + Juju & Jordash) bezielde analoge house op het scherpst van de snede. Ook de vooruitstrevende techno heeft een belangrijke plek met Berghain boegbeeld Marcel Dettmann en Dystopian voorman Rødhåd. Op een splinternieuw podium is er ruimte voor de spierballen house van Bicep, brengt Innervisions lid Marcus Worgull een ode aan de melodie en komt de opkomende house sensatie Mind Against voor het eerst naar Nijmegen. Voor de mensen die graag uit een dieper vaatje tappen wordt de Oekraïense Vakula ingevlogen en laat de Vlaamse vinyl purist San Soda horen hoe je house, disco en techno op onnavolgbare wijze mixt.

Vaderlandse strijdkrachten zijn op 29 november ook sterk vertegenwoordigd met De Sluwe Vos en zijn Kontra show, de (dub)techno van Conforce, pure house en disco van Rush Hour eindbaas Antal en eigengereide live sets van Awanto 3 en Frank Haag. Het Nijmeegse geluid is eveneens rijkelijk aanwezig met ESHU frontman Roger Gerressen, ras-dj Sinan Alakus; en de uiterst dansbare deephouse van Timothy Fall & Jimmy Ouwens.

Naast muziek creëert Drift - Om te dansen de ideale festival ambiance met loepzuiver geluid, een topnotch productie, een keur aan lekker eten en een tot de verbeelding sprekend kunstprogramma dat voor de tweede keer wordt samengesteld in samenwerking met Oddstream. Hiermee biedt Herfstdrift een totaal beleving voor oor, oog en hart.

Voor het eerste zet Drift - Om te dansen deze keer vanuit het hele land busvervoer in zodat bezoekers gemakkelijk naar Nijmegen komen. Daarnaast staat er uiteraard weer een prachtige Nachtdrift op het programma en worden er de komende maanden nog een hoop nieuwswaardige verrassingen bekend gemaakt. Houdt hiervoor de Drift facebook en website in de gaten. Een ticket voor Herfstdrift kost 39,50 euro, maar in de early bird gaan ze voor €35,- in de verkoop en deze start donderdag 4 september om 10.00 uur.

Muziekprogramma:
Marcel Dettmann
Extrawelt – live
Bicep
San Soda
Mathew Jonson
Mind Against
Rødhåd
De Sluwe Vos presents Kontra
Magic Mountain High – live
Awanto 3 – live
Vakula
Conforce
Marcus Worgull
Antal
Roger Gerressen
Frank Haag – live
Sinan Alakus
Timothy Fall & Jimmy Ouwens

More artists to be annouced.

Kunstprogramma 'Oddstream is op Drift'

Tickets kosten € 39,50 (ex fee) en zijn verkrijgbaar via koop tickets.