Partyflock
 
­ Nederland

Systematic Recordings viert tienjarig bestaan op ADE

gepubliceerd door , op
Geen evenement dat de wereldwijde dance-industrie zo treffend samenbrengt als het Amsterdam Dance Event. Tussen de vele feesten die in oktober de hoofdstad gaan domineren zijn er steevast een paar avonden die al jaren tot de kern van het ADE horen, waaronder ook de showcase van Systematic Recordings. Dit jaar krijgt deze avond zelfs een extra feestelijk randje met de viering van het tienjarig bestaan van Systematic, de line-up die zaterdag 18 oktober in de Sugar Factory staat gepland is er alleen maar spannender van geworden.

De uitspattingen van Systematic Recordings, het inmiddels vermaarde label van Duits dj/producer Marc Romboy, zijn nu al jaren een vaste
prik op de ADE-agenda. Artiesten als Robert Babicz, Pezzner, Christian Smith en Namito hebben hier gedenkwaardige sets achtergelaten, de soms rauwe, dan weer diepe, melodieuze techno van het label heeft zich door de jaren heen bewezen als onverwoestbaar. Ook dit jaar werd dat weer onderstreept met succesvolle releases van Robert Babicz en Stephan Bodzin & Marc Romboy.

Laat dit duo nou uitgerekend de headliner zijn op de Systematic labelavond, zaterdag 18 oktober. Beide Duitsers werken al jaren samen, scoorden meerdere clubhits en brachten in 2011 zelfs een compleet album uit, getiteld "Luna". Nu zijn ze weer terug, met onlangs een tweetal gloednieuwe tracks op Systematic en een serie opzienbarende dj-shows. Het ADE krijgt de culminatie van al hun recente studio- en live-werk voorgeschoteld; een unieke back2back dj-set waarbij zowel draaitafels als aangeklikte apparatuur worden ingezet. Stephan Bodzin & Marc Romboy brengen het begrip dj-duo deze avond naar een hoger plan.

Maar, als altijd, brengt Systematic meer op zijn ADE-avond. Het optreden van Robert Babicz bijvoorbeeld, nog altijd is deze Poolse producer met volstrekt eigen geluid een grootheid in de Duitse scene. Wat ook geldt voor Martin Landsky, net zo'n onvermoeibare, constant juweeltjes afleverende producer op de scheidslijn van diepe en energieke techno.

Systematic brengt al jaren verschillende werelden samen, meeslepende techno versus warmbloedige house. Op deze 10 Year Anniversary blijkt dat maar weer uit de line-up, die ook Jimpster herbergt, één van de grote namen uit de Britse deephouse. Daarnaast staat Namito op het affiche, de vanuit Berlijn opererende producer die als geen ander het geluid van zijn stad in housey tracks weet te verwerken.

Over housey gesproken, ook Brits duo Audiojack is van de partij, net als eigenzinnig Braziliaans producer Wehbba bekende gezichten op het Duitse label. Zo lijkt het een verjaardag in stijl te gaan worden, louter headliners die het brede geluid van Systematic als geen ander zullen onderstrepen.

1 opmerking

Dikke line-up hoor! Vorig jaar vond ik zelf een groot succes in de Chicago Social Club.
Splendid monsterlijk & tevens beestachtig Funktion One geluid daar! Jammer dat het niet weer daar is.. weet niet wat de keuze daar voor is?
Begreep dat deze lokatie op zich kleiner is? Moet eerlijk zeggen dat ik de Sugarfactory alleen van naam ken..nooit geweest.

Zou er graag heen willen, maar kan mezelf niet in 5-6-en splitsen, zoveel opties op de zaterdag.

Babicz is geniaal! Romboy en Landsky vorig jaar goed bevallen..

..uiteindelijk al wel de keuze gemaakt naar iets anders te gaan, maar verdomme was moeilijk kiezen op de zaterdag!