Partyflock
 
­ Nederland

Integrate presents Pig & Dan

gepubliceerd door , op
Integrate
16 juli 2014
Tijdens de zomervakantie nog harder feesten! 2 Augustus is het tijd voor de vijfde Integrate editie op het strand. Nu alle WK-spanning voorbij is gaan we natuurlijk gewoon door met feesten en dat doe je deze editie met het uit Mallorca afkomstige duo Pig&Dan. Dit duo staat bekend om hun eigenzinnige sound en gevarieerde platenkeus waar het publiek hard op gaat. Ze combineren House met energieke Techno en melodieuze techhouse. Op het strand voelt dit Spaanse duo zich natuurlijk het meest thuis! Daarom draaien Pig&Dan een extra lange vier uurs set. Daarnaast zijn Civil Audio en resident Frank Farrell van de partij.

Pig&Dan
Igor en Dan ontmoetten elkaar jaren geleden in een vliegtuig naar Spanje en kwamen er al snel achter dat ze op muzikaal gebied sterk op één lijn zaten. Sindsdien hebben ze hun talenten gebundeld en behoorden ze al snel tot 's werelds succesvolste Techno/techhouse producers. Pig&Dan brachten reeds veel releases uit waarvan de meesten hoge plekken bereikten in de charts van Beatport. Ze brachten tracks uit op grote labels als Cocoon Records van Sven Väth en SOMA Records van Slam. Onlangs werkten zij nog samen met Monika Kruse, John Digweed en Nick Muir. Daarnaast hebben Pig&Dan in 2012 ook een eigen platenlabel opgericht; 'Elevate'. Hun nieuwe album 'Synergy' wordt de opvolger van het bijzonder gewaardeerde 'Decade' en zal op Elevate worden uitgebracht. Momenteel reizen de mannen de hele wereld over om op de grootste festivals te staan en organiseren zij daarnaast ook zelf feesten met Elevate. Met twee talenten als deze kan de avond sowieso al niet meer stuk!

Civil Audio
Civil Audio, oftewel Kevin van Roon, luisterde in zijn vroege jeugd vooral naar Disco en Hip Hop. Hij begon zich later meer te interesseren voor de elektronische genre's. Techno en techhouse waren de stijlen waar hij zich verder op wilde richten. Dankzij zijn brede smaak zijn er altijd tal van andere muziekgenres terug te horen in de Techno en techhouse die hij draait. Hij weet dan ook vaak te verrassen en een dansbare, creatieve sfeer te creëren. Een goede opbouw naar een muzikaal hoogtepunt is één van zijn sterke punten.

Frank Farrell
Vaste resident van Integrate, Frank Farrell, is de muzikale duizendpoot die van alle markten thuis is en daarom ook op alle tijden kan draaien. Hij draait zelfs onder meerdere aliassen, omdat zijn smaak nu eenmaal van Klassiek tot Techno gaat. Voor Integrate is het echter deephouse, techhouse en techno wat de klok slaat. Zijn sets zijn vaak verrassend en bevatten altijd wel minimaal één of twee tracks waar de hele zaal door verrast wordt, waarbij Shazam massaal wordt aangezet.