Partyflock
 
­ Nederland

Hans Mosselman wil Rotterdamse Tropicana terug op de uitgaanskaart

gepubliceerd door , op
Hans Mosselman wil Rotterdamse Tropicana terug op de uitgaanskaart
23 juni 2014
LocatieTropicana
Ondernemer Hans Mosselman wil het liefst vandaag nog aan de slag in het voormalige zwemparadijs Tropicana. Zijn grote wens is om de oude discotheek nieuw leven in te blazen. 'Als ik hier binnen loop, jeuken mijn handen.'
Het is het summum van vergane glorie aan de Maasboulevard. Vlak vóór het Havenziekenhuis stuit de argeloze bezoeker aan de 'Maaskant' op de treurige restanten van het ooit zo bruisende zwemeldorado. De oude disco, met ernaast de beroemde koepel; het achterstallig onderhoud straalt er al jaren vanaf.

'Ik woon aan de overkant, op het Noordereiland. Elke ochtend als ik wakker word, kijk ik op dat ding. Dat is me een doorn in het oog. Tegelijkertijd merk ik dat het moment er nu is om de zaak te laten kantelen.' Hij heeft inmiddels de sleutel van het gebouw en zit boordevol ideeën. Allemaal volgens de beproefde pop-up-formule, waarbij leegstaande panden met een tijdelijke invulling toch weer een functie krijgen. Een biologisch restaurant, een podium voor local heroes, een plek voor presentaties of feesten. Het geld dat ermee wordt verdiend, wordt geïnvesteerd in het complex.

Mosselman is al volop in gesprek met omwonenden. Hij hoopt op medewerking van de stad bij het verkrijgen van vergunningen en op goedkeuring van de DCMR en de brandweer. 'En áls er een investeerder komt die het project in één klap naar 'n hoger niveau wil tillen, dan is dat natuurlijk fantastisch. Geld is altijd het beste glijmiddel.'

Bron: Lees het hele artikel op AD.nl...

15 opmerkingen

Hele toffe lokatie was dat! En ook een lokatie waar b2s heel veel aan te danken heeft!
Wat een naam zeg hahaha!
laatste aanpassing door een beheerder
Lijkt me een heel tof idee!
Artiest {SHOWLIST artist 80890, 30524}
mooi dan wordt dat de locatie voor mijn nieuwe concept
Vergane glorie. Tuurlijk wil hij deze zaak draaien en makkelijk met het geld van investeerders. Alle bedrijven die er in Tropicana gevestigd zijn leveren per saldo net genoeg op om de electriciteit te betalen. ( Antikraak, leegstandbeheer)
"Het geld dat ermee wordt verdiend, wordt geïnvesteerd in het complex" Daar bedoelen ze mee, het krijgt een likje verf.
laatste aanpassing
Daar valt wel wat moois van te maken. Helemaal gaaf als het uitzicht op het water optimaal benut zou worden in het concept, zodat het uniek en onderscheidend wordt.

Wie weet is dat uitzicht wel te combineren met een open gedeelte aan het water, zodat er 's zomers ook gelounched kan worden :)

En 's nachts uiteraard ideaal om vette feestjes te houden :bounce:
laatste aanpassing
mosselen ,die bass die dreunde tenminste nog in de wagen tering verlang naar de ouwe hardcore basss
Niet zo een beste herinneringen aan deze locatie... 1 keer geweest.
Misschien pech gehad destijds. Met name de uitsmijters vond ik destijds kansloos.
Zag laatst bij 1vandaag dat ze er moestuintjes in hadden gemaakt. Super leuk!
Uitspraak van Jose Sanchez op maandag 23 juni 2014 om 21:22:
Hard Bass!!


niet alleen hardbass maar ook Hardcore4Life, Back2school en wellicht ook dat Pussy Lounge daar het licht heeft gezien! b2s heeft vaker in de horeca gezeten (Outland) dus waarom niet de roots van hun bestaan proberen te redden. Geld zat bij b2s!
Super herinneringen aan die locatie (Y)
Zeker mooie herinneringen.... Lunaaa park toen der tijd.. Je kijkt naar links.. je kijkt naar rechts...
 
hardcore 4 life was zoooo gaaaaf daar!!!! zie het nog niet zo snel gebeuren maar zou het zeker mooi vinden mocht deze meneer de toko weer draaiende krijgen :)