Partyflock
 
­ Nederland

Eindbaas viert vijfjarig bestaan in EKKO

gepubliceerd door , op
Omdat het de beste muziek ter wereld is, maar nauwelijks live te bewonderen, besloten Frans Twisk en Klazien Schaap om hun favoriete muziek genaamd 'chiptune' te delen met een live publiek. Eindbaas was geboren op 19 juni 2009 in het kleine punkpodium in Utrecht, het ACU, maar zou uitgroeien tot de beroemdste leverancier van onweerstaanbaar dansbare 8-bit bleeps uit de geschiedenis.

Zes stomende edities later verhuisde het inmiddels legendarische feest naar EKKO in Utrecht en de Melkweg in Amsterdam, waar internationale topartiesten de tent keer op keer ver van te voren uitverkochten. Inmiddels zijn ze zestien edities, 2800 fans, zestig artiesten, evenzoveel aanstormend talent op de Eindbaas open stages, één volledige Eindbaas editie in New York en vijf jaar verder. Dit gaat gevierd worden met alleen maar hoogtepunten uit de Eindbaas geschiedenis en met de allergrootste eindbazen die het allemaal werkelijkheid hebben gemaakt: jullie.

Alle legendarische momenten uit de Eindbaas- en de Open Stage geschiedenis komen nog een keer voorbij. Ze laten de beste internationale chiptunes acts invliegen uit Frankrijk, Engeland, Noord-Ierland en Zweden: Henry Homesweet Verenigd Koninkrijk, FantomenK Zweden, Chipzel Verenigd Koninkrijk, Ultrasyd Frankrijk.

In het programma onderdeel Best of Eindbaas Collective ook de beste paarden uit eigen stal: Men of Mega, xyce, Monodeer, RoccoW. Natuurlijk vergeten ze ook de beroemde Eindbaas open stage niet, waar jarenlang aanstormend talent in de luwte van het hoofdpodium optrad. Deze acts hebben een onvergetelijke impressie achtergelaten: Wisefire, Alpha-C, DS-10 Dominator, Arcade Superstar.

Op het witte doek: alleen de beste visual artists: The C-Men, Rosa Menkman, Paul Veer. En natuurlijk de beste DJ's die alle vijf de Eindbaas jaren aan elkaar hebben gebreid: Eindbaas DJ Team, R10T33R.

Voor goodies ga je naar Timbob's Chipshop, die nog nooit zo vol waar heeft gelegen. En omdat ze jarig zijn delen ze ook gratis goodies uit, maar dat is een verrassing.