Partyflock
 
­ Nederland

Onverwoestbare muziek op Luxaflex

gepubliceerd door , op
Genoeg hoogtepunten te bedenken uit ons roemruchte nachtleven. Van de eerste disco-avonden tot de dikste housefeesten, het draaide altijd om nieuwe muziek en baanbrekende platen. Dan is het verleidelijk om daarop terug te blikken met classics, of juist nieuwe paden te betreden met de coolste nieuwe releases. Luxaflex doet het allebei; een feest op het strand van Scheveningen, bij Beachclub Boomerang aan het roemruchte Zwarte Pad, waar zowel oude klappers maar ook gloednieuwe tracks uit de (nu)disco, electro, italo, (deep)house, pop en wave te horen zijn. Zaterdag 10 mei barst de eerste editie los.

Picture this: een zwoele zomernamiddag aan het Zwarte Pad, waar terwijl de zon langzaam richting horizon zakt de eerste slierten spacedisco zich over het nog nagloeiende strand verspreiden. Naarmate de momenten vorderen krijgt de muziek meer overwicht, en hoor je steeds meer vertrouwde geluiden uit de disco, pop en deephouse voorbij komen.

Boomerang Beach is deze zaterdag het toneel van Luxaflex, een nieuw feest met een retro-randje. Want de muziek is tijdloos, soms diep uit de disco-underground, soms vertrouwde house en electro (zonder te vallen voor de bekende hits, verwacht IDM en absoluut géén EDM), dan weer een gloednieuwe italo-track waar simpelweg op bewogen móet worden. Tracks kunnen uit alle hoeken komen, simpelweg de beste platen van de 70's tot nu.

Kortom, een dansfeestje in stijl met hoog verrassingseffect. Luxaflex werpt een blik in de rijke historie van (intelligente) dance, dit alles in een ontspannen strand setting waar je zowel een dansje kunt wagen als chillen bij de ondergaande zon. Daarna is alles mogelijk, draait Luxaflex door en ontstaat er vanzelf iets moois op de dansvloer.

Zaterdag 10 mei is de eerste editie, met muziek van Haags discoprins Funky Frank, mister Disco Train Johan E en de boys van collectief Dikzo Soundsystem, deze avond als altijd geflankeerd door hun vaste videojockey Jeroen Horrevorts.