Partyflock
 
­ Nederland

Volledige programma Mysteryland bekend

gepubliceerd door , op
Na de aankondiging van het eerste deel van de line-up in maart, presenteert Mysteryland vandaag het volledige programma. Eerder genoemde artiesten als Hardwell, Martin Garrix, Loco Dice en Art Department zijn aangevuld met onder andere Kaskade, UMEK, Pan-Pot, Henrik Schwarz (live), Blawan, Sadar Bahar, Bass Modulators, Pendulum DJ set & Verse, Olivier Weiter, Julian Jordan, Black Coffee, Le Youth en Dio. Het langstlopende elektronische muziek festival ter wereld vindt plaats op 23 augustus, op het Voormalig Floriadeterrein in Hoofddorp. Tickets zijn verkrijgbaar via www.mysteryland.nl.

Variatie op 22 stages
Mysteryland barst op 23 augustus weer uit haar voegen. Mysteryland vertegenwoordigt het breedste aanbod muziekstijlen: van bigroom house tot afrobeat, van vrolijke tropische acts tot knallende techno, van beukende hardstyle tot funky jazz en van dreunende dubstep tot house in alle soorten en maten. Mysteryland werkt samen met uiteenlopende toonaangevende hosting partijen. Zo presenteren CLR, HYTE, Red Bull Studios Live & Studio 80 een veelbelovend techno programma met aanstormend talent en levende legendes. De indoor mainstage 'The Big Top' wordt door Don't Let Daddy Know geprogrammeerd met bigroom house en bij Q-dance en QULT worden de hardere stijlen vertegenwoordigd. Resist verzorgt een programma van trap tot drum and bass. Verder nemen onder andere L'Afrique, The Amazing Agency en Bollywood Bar een aantal intieme stages voor hun rekening, die in het teken staan van hiphop, R&B, afrobeat, disco, afro-deephouse en diepe soulful house.

Eén grote ontdekkingsreis
Mysteryland is wederom één grote ontdekkingsreis. Buiten de muzikale feestvreugde biedt Mysteryland ook heel veel creatieve, kunstzinnige en smakelijke pareltjes. Zo heeft Kate Raudenbush, een Amerikaanse kunstenares die vooral bekend is van haar installaties op Burning Man, een creatie voor Mysteryland gemaakt en is het Sprookjesbos rijkelijk gevuld met lichtkunst, bizarre acts, kleine verrassingen en schattige eethuisjes. Aan de andere kant van het terrein pronkt bij Pineapple Paradise een reusachtige ananas waarin acts zijn geprogrammeerd als Trafassi, DJ Moortje en Kuenta i Tambu. Ook is er dit jaar voor het eerst een uitgebreid literair programma vol toonaangevende (jonge) schrijvers zoals Kluun, Lize Korpershoek en Yuki Kempees, spreekt Cultheld én kermisfan Maikel van Hoof (wereldberoemd van Man Bijt Hond) de bezoekers live toe bij de Turbo Polyp, kunnen festivalgangers hun chakra's zuiveren bij de Healing Garden en dans je met het gras tussen je tenen op luisteren naar de wereldse klanken bij Totem. Op het festival kunnen bezoekers verder genieten van glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, fair trade, veganistisch en biologisch eten en drinken. Daarnaast is er een echt restaurant van topchef Jonathan Karpatios, die uitsluitend met producten kookt uit de regio Haarlemmermeer en veel van zijn lekkernijen zelf verbouwt.

Daarna kunnen de Mysteryland bezoekers ook nog croonen in de Jazzclub, losgaan met geisha's bij Owari No Nai of als talentloze dj een optreden winnen bij Club Godverdomme.

Samenwerking met Red Bull Studio's, Studio 80 en Kunstbende
Mysteryland heeft de laatste jaren steeds meer ingezet op talentontwikkeling en is samenwerkingen aangegaan met de Red Bull Studio's, Studio 80 en de Kunstbende. Artiesten die hun sporen al verdiend hebben, kiezen een talent uit en begeleiden hem of haar in aanloop naar Mysteryland. Het resultaat is te horen op het festival bij Red Bull Studio's Live & Studio 80. De winnaar van de Kunstbende 2013 opent de mainstage.

Over Mysteryland
Mysteryland is begonnen in 1993 en daarmee ook het langstlopende elektronische muziekfestival ter wereld. Het festival, dat zich inmiddels focust op cultuur, kunst, talent, creativiteit en duurzaamheid, brengt bezoekers naar inspirerende en verrassende werelden waarin alles mogelijk is. Mysteryland is in 2013 door Julie's Bicycle bekroond met een '3 Stars Industry Green Certificate', het hoogst haalbare predicaat voor duurzaamheid binnen de creatieve,- kunst,- muziek en theaterindustrie. In 2011 vond de eerste internationale editie van Mysteryland plaats in Chili. In mei 2014 organiseert Mysteryland zijn eerste editie in de USA, op het legendarische Bethel Woods terrein, waar ooit de originele Woodstock editie plaatsvond. Mysteryland is een concept van ID&T.

13 opmerkingen

 
Werkzaam bij Partyflock
Vind het een erg matige line up voor dat geld. Geen Dirty Dutch, geen Fool's Gold Clubhouse, Yellow Claw op de mainstage (ff serieus)?
Ho ho! Yellow Claw XXL wel te verstaan!
hmmm sowieso weer niet dus! Paar leuke namen, maar that's it.
Uitspraak van actief op dinsdag 29 april 2014 om 16:11:
Yellow Claw op de mainstage (ff serieus)?


zal vast een leuke collab zijn met iemand, verder, serieus niet leuk omdat Dirty Dutch er niet meer is?
flinke namen ertussen, i'm in!
Vorig jaar was qua namen inderdaad stukken beter. Sinds 2007 niet meer geweest, en dat zal dit jaar niet anders zijn :)
 
Uitspraak van Arrr69 op woensdag 30 april 2014 om 10:34:
serieus niet leuk omdat Dirty Dutch er niet meer is?


Nou ja twee jaar geleden stonden er namen als Porter Robinson en Zeed, sowieso al 2 namen waarvoor ik nu weer had gegaan.
Gelukkig is de Turbo Polyp er wel
Yellow Claw heeft vorig jaar wel bewezen Mainstage-waardig te zijn ;-)
Uitspraak van actief op woensdag 30 april 2014 om 10:52:
Nou ja twee jaar geleden stonden er namen als Porter Robinson en Zeed, sowieso al 2 namen waarvoor ik nu weer had gegaan.


dat is persoonlijk he, daar kan je het zelf op afrekenen, maar je kan niet zeggen dat de line-up slecht is, tis niet jou ding.
namen als hardwell, loco dice, art department, blawan, pendulum e.d. zijn toch niet echt te verwaarlozen.

Uitspraak van Koning Cactus op woensdag 30 april 2014 om 12:05:
Yellow Claw heeft vorig jaar wel bewezen Mainstage-waardig te zijn ;-)


dus dat
 
Uitspraak van Arrr69 op woensdag 30 april 2014 om 13:51:
maar je kan niet zeggen dat de line-up slecht is, tis niet jou ding.


Ik vind het voor die prijs een matige line up, zeker als bijna een kwart naar de decoratie gaat en onzin als schrijvers en biologisch eten. Die namen die je noemt zijn idd niet mis maar daar zijn zeker betere opties voor te noemen.
Uitspraak van actief op woensdag 30 april 2014 om 16:55:
Ik vind het voor die prijs een matige line up, zeker als bijna een kwart naar de decoratie gaat en onzin als schrijvers en biologisch eten. Die namen die je noemt zijn idd niet mis maar daar zijn zeker betere opties voor te noemen.


zoals? ik vind het juist goed dat ze zich onderscheiden van die overkill aan feestjes in Nederland, iets aparts, iets unieks, iets wat de rest niet heeft. daarbij, Hardwell zal wel afsluiten, vind dat toch niet de minste..
Ik vind de line-up beter dan in de voorgaande jaren, maar nog steeds op lange na geen 76 euro waard. De keren dat ik Mysteryland bezocht heb had ik een kaartje voor minder dan 50 euro en zelfs toen vond ik het weliswaar goed te doen, maar zeker niet meer geld waard dan dat.
Echt wel duur voor een geenszins speciale lineup...
... een beetje jammer ook dat de oude sfeer van mysteryland zo echt verdwijnt