Partyflock
 
­ Nederland

Kabale und Liebe releaset album Realitivity tijdens driejarig bestaan I amtechno

gepubliceerd door , op
I amtechno 3YRS
15 april 2014
Op zaterdag 24 mei keert i amtechno terug naar de warehouse zoals het drie jaar geleden begon. Het jubileum van dit techno event wordt gevierd met zowel nieuwe gezichten als bezoekers en artiesten van het eerste uur. Het Brits duo Dense & Pika is uitgenodigd, evenals Trus'me. De headliner is DJ-producer Kabale und Liebe, hij viert de release van zijn debuutalbum Realitivity. i amtechno resident Keith Carnal is er uiteraard ook bij in Dhoem Dhaam Warehouse.

i amtechno 3YRS
i amtechno heeft binnen drie jaar een speciale plek in het uitgaanscircuit verworven. De no-nonsense aanpak leidde ertoe dat ze binnen de kortste keren grote, succesvolle events konden neerzetten voor een vaste, groeiende aanhang in binnen- en buitenland. Zo heeft i amtechno uitstapjes gemaakt naar Stockholm en Berlijn, een vaste clubavond bemachtigt in Studio 80 en een unieke belevenis neergezet tijdens het Jeff Mills optreden in EYE tijdens ADE 2012. Met de viering van het driejarig bestaan keert de organisatie terug naar de warehouse waar het allemaal begonnen is.

Kabale und Liebe
Het aankomende album Realitivity van Kabale und Liebe komt op 26 mei uit op zijn eigen label Soweso Music. Het is het eerste 'lange' album van de Amsterdammer, maar sinds 2006 groeit zijn waslijst met eigen releases. Op het album slaat hij een andere muzikale richting in dan we van hem gewend zijn, wat op Realitivity zeer goed uitpakt. Dat blijkt ook uit de EP 'Sammy Hoboken' waar alvast twee albumtracks op staan.

Trus'me
De biografie van Trus'me leest als een indrukwekkend curriculum. De dj uit Manchester reist niet alleen over de hele wereld door zijn kunsten achter de draaitafel, hij is ook labelbaas van Prime Numbers. Dit is ook het label van Actress, Skudge en Luke Hess. Hij produceert zelf ook, wat niet onopgemerkt blijft. Zo presteert Trus'me het om met vrijwel iedere release, of dat nou een album, EP of remix is, de kritische muziekjournalisten van sites als Resident Advisor, Fact en Juno voor zich te winnen.

Dense & Pika
Er is niet veel bekend over het Engelse duo Dense & Pika, maar wie goed geïnformeerd is, weet dat Alex Jones en Christopher Spero, a.k.a Glimpse er achter zitten. Deze twee hebben individueel al een flinke staat van dienst, en dat verklaart waarom Dense & Pika ogenschijnlijk uit het niets op Scuba's label Hotflush releasen: dat is met zo'n excentrieke labelbaas niet voor iedereen weggelegd. Voor nu lijkt het er op alsof het duo liever anoniem blijft. De mannen geven weinig tot geen interviews, ze focussen zich liever op de muziek. Als dat betekent dat ze zulke platen als 'Colt', 'Move Your Body Back' en 'Black Deep' maken, moeten ze dat vooral doen. Eigenlijk mag niemand de kans aan zich voorbij laten gaan de mannen in actie te zien tijdens I amtechno in Dhoem Dhaam Warehouse.

Tickets bestel je bij [presale element=party id=269502 type=ticketscript].

1 opmerking