Partyflock
 
­ Nederland

Hemeltjelief! Festival 2014
Vooruit met de Geit

gepubliceerd door , op
Hemeltjelief! Festival
25 maart 2014
FeestHemeltjelief! Festival · Vooruit met de Geit
Datumdonderdag 29 mei 2014
LocatieNDSM-Werf Site
Op donderdag 29 mei 2014 vindt voor de zesde keer het kleurrijke festival Hemeltjelief! plaats op de NDSM-Werf. Ieder jaar staat als thema een ander dier centraal en bij deze editie gaan ze 'Vooruit met de Geit'. De werf verandert voor één dag in een heuse stadsboerderij, compleet met rodeo-varken-rijden en een klompendisco.

Hemeltjelief! staat bekend om de creatieve kinderactiviteiten overdag en een dansende menigte 's nachts. Ieder jaar wordt het thema flink uitgediept. 'Vooruit met de Geit' gaat over dieren, natuur en eten van het land. Ook dit jaar zijn er flink wat eigenzinnige acts die hun opwachting maken. Zo kunnen kinderen met 150 hooibalen een enorm dier maken die van bovenaf wordt gefotografeerd, wordt het NK hoefijzerwerpen gehouden en springt Koe Helena 105 door een echte hoepel.

Muzikaal gezien heeft Hemeltjelief! de twee hits van Noorderslag weten te strikken; KNARS en Gallowstreet . KNARS is een 10-koppige energieke drum'n bass, gypsy band en Gallowstreet, ook veel-koppige live band met leden van 'Jungle By Night'. Dus reken op veel blazers, toeters, bellen en feest. Naast bands ook dit jaar vele dj's zoals het duo SHMLSS. Met hun sexy nu-disco-sound veranderen ze iedere dansvloer in een zwoele vrolijke menigte. Maar ook vinyl-junkie Enrique's Groove, bekend om zijn tijdloze openingssets en wars van muziekhokjes, zal een heel eigen sfeer gaan neerzetten.

Dit jaar is er een extra dimensie aan Hemeltjelief! toegevoegd waardoor er nog best veel te leren valt. Zo wordt er een hoek ingericht voor workshops o.a. over het kweken van smaakvolle paddenstoelen en een filosofiecaravan voor kinderen waar alledaagse vragen over voedsel en duurzaamheid aan hen worden voorgelegd.

Voor alle kippen die nog niet op stok willen is er de befaamde afterparty in en om het Noorderlicht Café. Daarvoor zijn beperkt kaarten verkrijgbaar op het terrein. Wereldgroovemuziek icoon dj MPS Pilot neemt o.a. de nacht voor zijn rekening.