Partyflock
 
­ Nederland

Format pakt in maar pakt ook uit

gepubliceerd door , op
Format
27 januari 2014
Formats verhuisdozen staan klaar, de voorlopig laatste editie in AIR van de techno-avond is in zicht. Dus genoeg reden om flink uit te pakken met een ijzersterke Nederlandse all star line-up. Voor vrijdag 7 februari haalt host Juan Sanchez de zogeheten krenten uit de techno-pap. Uitgenodigd zijn Secret Cinema, Sandrien, Mirella Kroes, Kevin Arnemann, Frank Haag, Delicatesse en FLIPSE. En uiteraard dagen we je biologische klok weer uit: Format gaat door tot 9 uur in de ochtend.

Grootgebracht door AIR, is het tijd voor Format om de vleugels uit te slaan. Vanaf april is het Westelijk Havengebied de nieuwe thuisbasis van de techno-avond. De havens in West kennen een rijke rave-traditie: in de jaren '90 waren de loodsen regelmatig décor van roemruchte illegale raves.

Als Linda de Mol een techno-editie van Ik Hou Van Holland zou maken, zouden deze dj's achter de desk plaatsnemen. Vrijdag 7 februari is de Nederlandse techno-top aanwezig. Al 20 jaar kan niemand om hem heen: Secret Cinema. Deze Rotterdammer heeft geschiedenis geschreven met zijn hits Mary Go Wild en Sonar System. Als er iemand is die graag de rijke technogeschiedenis induikt voor haar warme oldskool sets is het wel Sandrien. Qua leeftijd is hij misschien de jongste, maar qua ervaring staat hij zijn mannetje: Kevin Arnemann. Hij is geen rookie meer te noemen met zijn staat van dienst.

De line-up van deze editie kent muzikale tegenpolen die op een natuurlijke manier toch bij elkaar passen maar ook weet te verrassen. Waar je van Mirella Kroes hypnotiserende dubby grooves kunt verwachten, brengt Frank Haag juist een abstracte, minimale sound. Delicatesse levert een steeds weer verrassende sound die de grenzen van tech- en deephouse opzoekt. En Robert FLIPSE weet house, techno, deephouse en de minimalistischer genres om te kneden tot een fijne dansvloerset.