Partyflock
 
­ Nederland

Format organiseert de after after after NYE

gepubliceerd door , op
Format
3 december 2013
FeestFormat · After After After NYE
Datumvrijdag 3 januari 2014
LocatieAIR Site
Begin 2014 met een kickstart: op vrijdag 3 januari is in AIR een nieuwe editie van FORMAT, de NYE After After After. Veeg de uitgedroogde oliebollen de vuilnisbak in en bel oma dat je een weekendje later langskomt om te proosten op het nieuwe jaar; het is tijd om de goden gunstig te stemmen en dat kan bij FORMAT. Het nieuwe jaar wordt in stijl gestart en daarvoor worden Shinedoe, DeWalta (live), Makcim en Limon uitgenodigd. En een NYE After After After is geen After After After als de deuren sluiten om vijf, dus ook deze editie gaat langer doorrrr, tot 06:00 uur.

DeWalta
Tijd om te treuren over het sneuvelen van je goede voornemens heb je niet; DeWalta gaat live! FORMAT heeft met DeWalta een primeur te pakken. Voor het eerst staat hij in een Amsterdamse club. Het is een van de grootste underground talenten in de minimale technoscene. Voor de echte liefhebbers onder ons die wat dieper in technoland duiken: denk aan hele Dikke Baslijnen die loepzuiver geproduceerd zijn. DeWalta's warme, funky minimale techno vindt zijn oorsprong in vele muzikale stromingen, maar vooral jazz. DeWalta a.k.a. David Koch leerde zichzelf op zijn tiende al piano spelen en gaf op zijn dertiende zijn eerste optredens in verschillende jazzclubs. Niet veel later leerde DeWalta ook saxofoon spelen en kon hij zonder moeite zijn eigen composities schrijven. DeWalta werd aangetrokken tot Berlijn als een magneet door een koelkast. Via de Berlijnse jazzscene kwam hij in aanraking met elektronische muziek en de rest is geschiedenis. Op zijn eigen label Meander, opgericht in 2007, releasde DeWalta zijn eerste records.

Shinedoe
Een van Amsterdams technoparels is Shinedoe, de vrouw die elke keer weer een gevarieerde, verrassende set weet neer te zetten die de grenzen van de tech-house en techno overschrijden. Eerder werden haar tracks gedraaid door dj's als Sven Väth en Richie Hawtin. Shinedoe is niet alleen dj en producer, maar ook labeleigenaar van Intacto Records. De Amsterdamse heeft bij alle gerenommeerde Nederlandse poppodia, feesten en festivals haar opwachting gemaakt. Inmiddels heeft ook het internationale publiek haar in het hart gesloten.

Makcim
Je maakt heel makkelijk een wodkagrapje over de van oorsprong Russische Makcim, maar dan ga je voorbij aan zijn skills. Makcim weet house en techno te mixen tot een set met hele verfrissende en sexy grooves. En passant releast hij dikke tunes op het befaamde Remote Area label samen met zijn muzikale partner-in-crime Managemend. Makcim heeft in het Berlijns Watergate, Club der Viosnaere en Arena club zijn vinyl gedraaid, maar ook in clubs in Moscow, Munchen en Kopenhagen.

FORMAT
FORMAT is de maandelijkse techno-avond van AIR. In het driejarig bestaan kende FORMAT vele hoogtepunten, met dank aan host Juan Sanchez die binnen- en buitenland afstruint voor de producers en dj's van morgen. Er wordt bijzonder veel aandacht besteed aan de visuals. Met dank aan de versoepeling van de sluitingstijden is AIR2 decor voor de after hour. Regelmatig slaat FORMAT haar vleugels uit met een stage op Valhalla, Amsterdam Open Air en afgelopen zomer op Ibiza.