Partyflock
 
­

Pareltjes van Amsterdam Dance Event bij Sugarfactory

anoniem gepubliceerd op
afbeelding Pareltjes van Amsterdam Dance Event bij Sugarfactory
Danceliefhebbers kijken er al maanden naar uit: Amsterdam Dance Event neemt van 16 tot en met 20 oktober onze hoofdstad weer over! Sugar Factory maakt, voor alweer het achtste achtereenvolgende jaar, deel uit van het prestigieuze evenement. Tijdens deze editie pakt de Amsterdamse club uit met nog mooiere acts: zo staan Kerri Chandler Verenigde Staten, Stephan Bodzin Duitsland, Apollonia Frankrijk en Baskerville Nederland op het menu.

Het thema van ADE dit jaar is Zuid-Afrika en ook dit zie je terug in de vooruitstrevende programmering van Sugar Factory; de intieme club ontvangt de elektronische held van dit land, Black Coffee. Ook is er plek voor nieuwe sounds, zoals de dubstep infused electronic hiphop van de Berlijnse Robot Koch. Sugar Factory biedt met haar ADE 2013 programmering een perfecte combinatie van grote namen en opkomende talenten.

Woensdag 16 oktober
Kuenta i Tambu (Kuenta i Tambu) – album release party

Sugar Factory trapt af met de lancering van het debuutalbum van Kuenta i Tambu, oftewel Kuenta i Tambu. Een nieuwe elektronische sensatie die electronic music, samples, zang en zelfs chanting samenbrengt onder de begeleiding van rituele tambu drums. De leden van Kuenta i Tambu halen hun inspiratie uit traditionele Afro-Caraïbische muziek en westerse dance. De nieuwe sound die zo wordt gecreëerd, staat ook wel bekend als Global Bass of Tambutronic. Wat voor label je het ook geeft, de avond staat garant voor een kleurrijke explosie van energie en een stomende dansvloer.

Meubel Stukken, RiskSoundsystem, Soulistic Music® & RT Agency present: Black Coffee & Friends
Na het daverende succes van Black Coffee op het afgelopen ADE, kon het niet uitblijven dat Sugar Factory dit Zuid-Afrikaanse icoon nogmaals zou boeken. Verwacht een Afro-house avond die verrassend uit de hoek komt. Met het ADE thema Zuid-Afrika is dit een optreden die je niet mag missen!

Donderdag 17 oktober
Plafonddienst

De dag erna is het tijd voor Plafonddienst, hofleverancier van laidback beats. Een mooi avondprogramma met onder andere Kastle uit de USA, een dj die diepe bassen mixt met delicate samples. Liefhebbers van zowel dubstep, drum&bass, soulful house, hiphop en R&B zullen iets naar hun smaak vinden in de veelzijdige mixen van dit muzikale talent uit San Francisco.

White Rabbit invites OFF Recordings
Donderdagnacht neemt het Berlijnse label OFF Recordings Sugar Factory over. Met al vele tracks en hits op hun naam, toert de OFF familie momenteel de wereld rond. OFF stond vorig jaar op nummer 7 van most charted labels op Resident Advisor en het label heeft gemiddeld 10 tracks in de Beatport deephouse top 100 staan. Deze lean and mean music machine vindt de perfecte balans tussen credible dance en catchy sounds; van jacking house tot diepe underground pop tracks, van groovy sounds tot soulful techno.

Vrijdag 18 oktober
Baskerville Kickoff Album Tour

Het weekend start knallend met een optreden van producersduo Baskerville. Hun electro crossover performance vindt gretig aftrek over heel Europa, van de velden van Sziget tot aan Leeds festival. De Haarlemse heren kozen voor Sugar Factory als kick-off locatie voor hun album tournee. Verwacht een heavy mix van door hiphop, rock, funk en disco beïnvloede elektronische muziek.

MN2S presents Kerri Chandler and friends
Vrijdagnacht biedt Sugar Factory het podium aan de fameuze MN2S agency. Het gerenommeerde MN2S bestaat inmiddels al 17 jaar, een periode waarin zij een lading aan internationaal talent heeft voortgebracht. De agency brengt dan ook een internationale crew aan dj's en producers met zich mee naar ADE, waaronder niemand minder dan Kerri Chandler. Dit dance icoon injecteert al sinds begin jaren '90 een flinke portie soul in house muziek en is een van de grondleggers van de deep house sound. Daarnaast zijn ook de mannen van het beruchte collectief Apollonia (residents van onder Circo Loco, Ibiza) als een van de weinige keren in Nederland te bewonderen.

Zaterdag 19 oktober
Plafonddienst

De vroege zaterdagavond wordt het wederom genieten met Plafonddienst: een concept waarbij dreampop, post-dubstep bassmusic, chillwave en rustgevende hiphop/R&B samensmelten tot een haast psychedelisch amalgaam. Plafonddienst bracht al eerder XXYYXX en Ryan Hemsworth naar Nederland en met ADE doen ze daar nog een schepje bovenop. Geniet van de Deense Rangleklods en Berlijn-based producer Robot Koch. Low End Theory noemde deze laatste al 'One of Europe's finest producers of the beat generation'. Sugar Factory geeft als een van de eerste clubs in Nederland ruimte voor deze nieuwe sound die op het punt staat de harten van vele electronicaliefhebbers te veroveren.

Plantage13 presents Herzblut Recordings
Zaterdagavond is het techno wat de klok slaat. Technoheld Stephan Bodzin bezoekt Sugar Factory en neemt een schare artiesten van zijn label Herzblut mee. Hieronder de Oostenrijkse Florian Meindl, bekend van remixes van o.a. Röyksopp en Hot Chip. Dompel je onder in een breed pallet aan techno, progressive en techhouse in de main room met nog een snufje deep house in de lounge.

Zondag 20 oktober
Guten Morgen mit Exploited Rec / Warung & D-Edge / morgen.am

Na hun house extravaganza in De Balie, trekt Exploited de party door naar Sugar Factory. Het label gooit er een heuse ADE after tegenaan, met onder andere Warung, D-Edge, en een blik dj's vanuit morgen.am. Verwacht spontane back-to-backs en ongewone crossovers. Bovendien staat er een ontbijtje voor je klaar. Een waardige afsluiter van ADE 2013, lijkt ons zo!

Wicked Jazzsounds presents: Smoove & Turrell
Traditiegetrouw wordt ADE in Sugar Factory afgesloten met Wicked Jazzsounds. Deze WJS crew host een speciale ADE editie waar ze Brits soulkanon Smoove & Turrell uitnodigt. Dit duo - bekend van tracks als Slow Down, I Can't Give You Up en Beggarman - stond al op festivals als Glastonbury en wordt hoog gewaardeerd door artiesten als Fatboy Slim. De avond wordt verder gevuld met een warme mix van jazz, hip hop, soul, funk, house, drum & bass. Met het Wicked Jazzsounds motto 'Make you dance with a smile', wordt dit wederom een avond die als memorabel de boeken ingaat!