Partyflock
 
­ Nederland

The Level in opspraak wegens onbeperkt drinken op donderdagen

gepubliceerd door , op
The Level in opspraak wegens onbeperkt drinken op donderdagen
16 april 2013
LocatieThe Level
Het Arnhemse The The Level lokt zijn voornamelijk jonge publiek op donderdagavond met onbeperkt drinken voor een vast bedrag. Jongens mogen doordrinken voor €15 en meisjes moeten daarvoor €12,50 betalen. Volgens de club gaat het om een experiment, waarmee deze maand is begonnen. Het CDA in Arnhem heeft de kwestie aan de kaak gesteld. De fractie gaat maandagavond vragen stellen over het drankbeleid in de gemeente, vooruitlopend op de behandeling van de nieuwe gemeentelijke drank- en horecawet.

Drank- en horecawet
'Wat heeft het voor zin om enerzijds preventief bezig te zijn bij scholen en anderzijds jongeren op deze wijze te verlokken tot overmatig drankgebruik', vraagt de fractie zich af. Gemeenten zijn sinds dit jaar zelf verantwoordelijk voor het drank- en horecabeleid. Arnhem wil onder meer beperkingen in prijsacties in de horeca schrappen.

Happy hours
Het CDA meent dat ondernemers daardoor onbeperkt happy hours, speciale ladies nights en onbeperkt drinken voor een vast bedrag zoals The The Level kunnen organiseren. De fractie vindt dat gratis drankacties in welke vorm dan ook verboden moeten worden, juist om misbruik onder jongeren tegen te gaan.

The The Level aan de Luthersestraat is de grootste discoclub van Arnhem met ruimte voor 1400 bezoekers. De disco richt zich vooral op jeugdige bezoekers vanaf 16 jaar.

Bron: MissetHoreca

Edit 23-8 15:30

MissetHoreca meldt dat The Level afziet van de pilot zoals hierboven beschreven. De manager van de disco laat weten dat er een waarschuwing is gekomen van de gemeente Arnhem.

9 opmerkingen

Best een goed punt maar het blijft eigen verantwoordelijkheid.
is idd eigenverantwoordelijkheid :yes:

dan kunnen ze alles wel gaan verbieden :facepalm:
 
Nette prijs!
dan kunnen ze meteen ook het happy hour gaan verbieden, zet dit ook niet aan tot? Of café's aanpakken die hun drank aanzienlijk lager prijzen dan de concurrentie?
Het is tenslotte toch de bedoeling van een onderneming om klanten te lokken en meer te verkopen?
 
Belachelijk natuurlijk! Mannen worden gewoon opgelicht 2,50 meer betalen
Waarschijnlijk betaal je wel 5 euro om je jas op te hangen en 1 euro als je naar de wc wil, maar dat zeggen ze er natuurlijk niet bij
''De Arnhemse discoclub The Level stopt per direct met het aanbieden van onbeperkt drinken tegen een klein bedrag op de donderdagavonden. Dat heeft clubmanager Paul Hu besloten nadat vrijdag een storm aan afkeurende reacties was losgebarsten. Ook liet de gemeente Hu weten dat er scherp op het reilen en zeilen in zijn club zou worden gelet.

In The Level, waar vooral heel jonge bezoekers komen, konden meisjes op donderdagavond voor 12,50 onbeperkt drinken. Jongens moesten daarvoor 15 euro betalen. De actie liep sinds enkele weken en was volgens Hu erg succesvol.''
laatste aanpassing
Flikker op man. De politiek moet nou eens wegblijven van kroegen, discotheken en festivals. Dan is het het roken, dan het harde geluid en dan weer het drankgebruik. Blijf lekker weg dan heb je er geen last van ook. Niet heel Nederland ligt om half 10 op bed en gaat om 8 uur s ochtends naar de kerk CDA !!