Partyflock
 
­ Nederland

Amerikaanse band !!! geeft exclusieve festivalshow op Booch!

gepubliceerd door , op
Op 10 en 11 augustus staat het centrum van Heerlen in het teken het popmuziek én dans. Op de line-up van het gratis toegankelijke popfestival Booch! staan dit jaar twee bijzondere Amerikaanse acts: !!! (chk chk chk) en XXYYXX. Uit eigen land komen o.a. Black Sun Empire, Baskerville, Boef en de Gelogeerde Aap en Re:Freshed Orchestra. Booch! laat zich inspireren door het internationaal hiphop dance-festival 'The Notorious IBE' dat in hetzelfde weekend plaatsvindt. De nadruk daarom op 'dansbare muziek', mét een uitroepteken!

Twee Heerlense festivals gericht op populaire cultuur en jongeren slaan in 2013 de handen ineen. Popfestival Booch! en internationaal hiphop dance-festival The Notorious IBE, laten zich in het tweede weekend van augustus inhoudelijk door elkaar inspireren. Waar The Notorious IBE het thema 'music is the message' hanteert, gaat Booch! voor 'dansbare muziek (met een uitroepteken)'. Daarvoor haalt Booch! een aantal interessante internationale acts naar Heerlen. De afsluiter op zondag 11 augustus is !!! (Chk Chk Chk), een zeer energieke live-act uit het dance-punkcircuit. Dat zijn bands die met echte instrumenten dansmuziek spelen. Sterke hooks, stevige beats en coole teksten gaan hand in hand bij de band uit Sacramento, Californië. Eerder dit jaar bracht het zestal het nieuwe album 'Thr!er' uit. De show op Booch! is een exclusieve Nederlandse festivalshow in 2013. De band is verder nog te zien op grote festivals als Pukkelpop en Sziget. Een andere opmerkelijke naam is het 17-jarige Amerikaanse producer XXYYXX. Als remixer mocht hij Beyoncé en Usher al van dienst zijn. Een toptalent dat zijn spookachtige electronica deze zomer in Nederland verder alleen zal brengen op Lowlands.

En natuurlijk is er ook weer ruimte voor een groot aantal bekende en minder bekende bands en dj's uit eigen land als Baskerville, Black Sun Empire, Guerilla Speakerz, The Don't Touch My Croque-Monsieurs, The Elementary Penguins en internationale nieuwkomers zoals de Deense revelatie Turboweekend, de Britse hardcore-band Brutality Will Prevail, Ethiopische jazz door The Imperial Tiger Orchestra en Honig, een Duitse band rondom Stefan Honig die sterke overeenkomsten met Blaudzun vertoont. En ook de lokale acts zijn ruim vertegenwoordigd met Anna Nita & the Shakers, Boscha Nova, From Earth, Mønsterbird, The People, The Real Youth en een Kunstbende-podium op zondag. Daarbij valt nog één act extra op: The Real Youth is een Zuid-Limburgse band die momenteel scoort met haar eerste single 'We Are', momenteel veelvuldig te horen op 3FM radio. Zij openen Booch! op zaterdagavond om 20:00 uur op De Bongerd.

De samenwerking tussen 'The Notorious IBE' en Booch! komt met name tot uiting op het podium op Pancratiusplein Zuid, waar tussen de live-optredens door ook dansers en dansgroepen te zien zijn en dans-battles plaatsvinden, 's Avonds kan er, ook door de internationale bezoekers van het IBE uitbundig worden gedanst, waardoor de publieksgroepen van de twee festivals zich zullen mengen. Heerlen gaat dus een inspirerend weekend vol dans en muzikale diversiteit tegemoet!

Meer info via www.booch.nl.