Partyflock
 
­ Nederland

Pacha New York, Dirty Dutch en Club Story bundelen krachten voor Electric Festival op Aruba

gepubliceerd door , op
Gisteren startte de kaartverkoop voor het Electric Festival, dat op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september plaats vindt op Aruba. Voor de zogenaamde 'early birds' is een beperkt aantal van 500 kaarten verkrijgbaar via electricfestival.com. Die hebben een speciaal tarief van $35 per dag voor de vrijdag en zaterdag, terwijl een weekendpas voor $60 is te verkrijgen. De weekendpassen geven ook toegang voor zondag.

Vrijdagavond biedt het festival plaats aan Pacha New York in combinatie met Celebrate Live met een groot aantal verschillende dj's. De clubsfeer van Pacha New York wordt daarmee voor het eerst naar Aruba gebracht. Zaterdag is er Dirty Dutch met ondermeer Chuckie, een van de initiatiefnemers van het festival. Zondag wordt afgesloten met 'Strangers & Friends', waarmee het concept uit Club Story in Miami voor het eerst in het Caribisch gebied is te beleven.

Het Electric Festival wordt in de komende jaren het grootste jaarlijkse electronische muziekfestijn in de Caraïben. Aruba laat hiermee eens te meer zien het centrum van de electronische dance-beweging in Latijns-Amerika en de Caraïben te zijn en in 2014 is het Electric Festival ook meer dan muziek alleen. Dan worden ook kunst, de Caribische keuken en lifestye belicht. Bovendien worden muziekconferenties georganiseerd in samenwerking met Amsterdam Dance Event en is Aruba het toneel van studiosessies, workshops en demonstraties van DJ's, producers, artiesten en fans.

Chuckie, inwoner van Aruba en terug te vinden in de Forbes-lijst van 's werelds grootste DJ's, wordt vergezeld door Slash, gitarist van Rock-formatie Guns 'n' Roses, en sinds 2012 terug te vinden in de Rock and Roll Hall of Fame. Verder is de komst van Hardwell definitief. Hij staat op de zesde plaats van de DJ Mag Top 100 en heeft in 2012 de beste doorbraak volgens IDMA op zijn naam staan en mag zich in 2013 de Beste Europese DJ noemen.

Het Electric Festival wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van Aruba Tourism Authority, Amsterdam Dance Event, Evenpro en Dirty Dutch. Het Arubaanse verkeersbureau is hoofdsponsor van het evenement in de overtuiging dat het uitgroeit tot een internationaal gewaardeerd festival en dat in het kielzog ook een stroom nieuwe bezoekers Aruba weet te vinden. Aan de hand hiervan kan Aruba verder groeien en ook in de toekomst een plaats bieden aan de toeristen.

In de komende weken worden meer artiesten van Electric Festival bekend gemaakt.