Partyflock
 
­ Nederland

Rauw gaat back to the future

gepubliceerd door , op
Rauw
3 juni 2013
De zesdee editie van het Rauw jubeljaar is een reis door de tijd. Tien jaar Rauw muziek passeert de revue tijdens vijf uur feest in Tivoli. Ze nemen je alvast mee naar het begin: het is april 2003, in het kleine Amuse theater in Amsterdam is er een bruisend feest gaande dat Rauw heet, dj's Joost van Bellen, de Belgische The Glimmers en The DiscTwins draaien de electroclash en mash-up sterren van de hemel. Dit allstar DJ-team staat een decennium later weer samen achter de apparaten in de dj-booth.

The Glimmers zijn verkozen tot de 'tweede beste dj' van België, direct na 2ManyDJ's. Ze hebben tientallen remixes, honderden edits en bootlegs en vele duizenden uren draaien op hun naam staan. En nooit, maar dan écht nooit, is een dj-set hetzelfde bij hen. Ze hebben in bijna ieder land op aarde gedraaid, wonen nog steeds in de Belgische muziekstad Gent maar draaien met heel veel liefde altijd op Rauw in Utrecht.

De DiscTwins (aka Everready & Sanyi) hebben ook al heel wat kilometers draaiwerk op hun meters staan. Ze verkondigen hun muzikale religie misschien niet met grote trom maar houden al jaren stevig de vinger aan de pols. Ze draaiden in legendarische clubs als RoXy, club 11 en Now&Wow, en nu dus in Tivoli. Speciaal voor Rauw zijn ze op dit moment bezig een vierluik van Rauw classics te mixen die op 3voor12 te beluisteren zijn. Van electroclash tot gitaardance en fidgethouse, het komt allemaal voorbij.

Joost van Bellen zélf is sinds drie weken zijn platenkast (die groter is dan de Chinese Muur) ingedoken om alle Rauw pareltjes van de afgelopen tien jaar op te duiken. De Rauw grootmeester zal voor de verandering de nacht afsluiten zodat het dak er gegarandeerd afgereten zal worden.

Hou het Rauwblog in smiezen voor die mixen van de DiscTwins, speciaal nieuws, een interview met The Glimmers en de definitieve top 100 van Rauw.

Kaarten voor Rauw kosten €12, de eerste 50 voorverkoopkaarten én iedereen die op de avond zelf voor middernacht aanwezig is betaalt €8.