Partyflock
 
­ Nederland

Klassiek house-geluid krijgt voet aan de grond in Leiden

gepubliceerd door , op
In het dichtbeboste landschap van dancefeesten is het Lastig die ene party eruit te pikken. Dat ene feest waar organisatie en dj's als echte kenners van housemuziek precies weten waar ze mee bezig zijn: het publiek een spetterende avond bezorgen met zorgvuldig uitgekozen tracks die de dansvloer in lichterlaaie zetten. House, gebracht door toegewijde puristen met liefde en passie voor de originele sound.

Op zaterdag 25 mei wordt dit droombeeld werkelijkheid in de geliefde Sleutelstad. Leiden Ondergronds presenteert je de authentieke, klassieke house, zoals die eind jaren '70 is ontsprongen in Chicago en Detroit. De pompende beats worden op deze nu al gedenkwaardige avond aangevuld met echte disco, soul en funk, in de geest van de legendarische Paradise Garage discotheek in New York. Nu is de locatie van al dit goeds Paradise Garage, Club Hifi bij de Breestraat! Leiden Ondergronds gaat terug naar de basis.

De liefde komt deze avond van vier topdj's, klasbakken die bekendstaan om hun bevlogenheid, bakken aan ervaring en uitmuntende platenkeus. Allen hebben hun sporen reeds verdiend.

Trots en vereerd is de organisatie op een stukje Nederlandse house-geschiedenis achter de decks bij Leiden Ondergronds. The Vinyl Junk Cleon Macnack (34) is een ouwe rot in het vak. Begin deze eeuw was hij, naast talloze andere vaste gigs, resident in de populaire Rotterdamse club Now&Wow. Daar zette hij wekelijks de tent op z'n kop met zijn sets vol rauwe Chicago house. Zowel de schurende beats als de soulvolle meezingers zijn aan hem wel toevertrouwd. Cleon was een bekend gezicht in de Nederlandse clubwereld, maar onder meer uit onvrede over de in zijn ogen verpauperde scene stopte hij jarenlang met draaien. Sinds enige tijd is hij weer helemaal terug, met zijn eigen retro-house concept Voor de Liefhebbers. En wij zijn maar wat blij met zijn komst!

Alex Salvador (25) is een housejunk in hart en nieren. Opgegroeid onder de vleugels van zijn vader, een bekende Amsterdamse houseproducer, werd hij van jongs af aan besmet met het ongeneeslijke Virus. Vandaag de dag runt Alex het gerenommeerde label Tomorrow is Now, Kid! – begin jaren 90 opgericht door zijn vader. Onder de TINK!-vlag worden knallende releases uitgebracht en in de hoofdstad uiterst succesvolle feesten gegeven. Het gaat Alex voor de wind, met onlangs nog een waanzinnige gig in de mytische Berlijnse discotheek Watergate. Het is welhaast zeker dat Alex Leiden Ondergronds zal wegblazen met een geweldige set. 'An epic journey through the history of house music!'

Niet te missen op 25 mei is de set van het dynamische dj-duo Lenny Harmony (25) en Erik Lourenssen (24). Maak je op voor een bezeten trektocht door de spelonken van de disco, funk, boogie, house en techno. Geen plaat is de heren te gek! Een set van Lenny en Erik is elke keer weer een opzwepend muzikaal avontuur vol verrassingen. Leiden Ondergronds geeft beiden deze avond het perfecte podium en carte blanche om te schitteren, zoals zij dat al zo vaak deden.

Tickets koop je bij koop tickets!