Partyflock
 
­ Nederland

Toren Overhoeks heeft Pleinvrees op 5 mei

gepubliceerd door , op
Aangezien Prins Pils zich vanaf 30 april officieel Koning Pils mag noemen en net daar met z'n kroon op de boot springt waar Pleinvrees haar jaarlijkse Koninginnedag had gepland, ging dit snode plan niet door. Geen Koninginnedag dit jaar, maar wel een nieuwe aap uit de mouw.

Pleinvrees Heroes op 5 mei, een bevrijdingsfestival waar nieuwe en oude Pleinvrees helden van weleer, worden geëerd en herdacht. Met een knipoog uiteraard.

Op de derde verjaardag van Pleinvrees - waarbij overigens iedereen die in de verste verte iets met muziek te maken wil hebben, is uitgenodigd – zal de Amsterdamse deephouse promoter trots als een aap met zeven lullen A'DAM Toren aan 't IJ ontmaagden. Nog nooit eerder is deze locatie gebruikt als feestlocatie.

Melody is the key zoals altijd: o.a. Joris Delacroix Frankrijk - Alle Farben DuitslandMonkey Safari DuitslandPillowTalk Verenigde StatenAndhim DuitslandIsaac Stern Israël - Olivier WeiterArjuna Schiks & Illesnoise zijn de 'heroes' die op 5 mei de kastanjes voor Pleinvrees uit het vuur moeten gaan halen. Met één binnen en één buitenpodium is gekozen voor een intieme festival set-up in-en rondom de befaamde oude-Shell toren die de skyline van Amsterdam-Noord siert.
Het zou zo maar eens kunnen zijn dat een opgepimpte electronische versie van Wilhelmus door de speakers gaat.

Pleinvrees Heroes en A'DAM Toren zijn gemakkelijk te bereiken met het Buiksloterveerpondje van Centraal Station (5 minuten).

Kaartverkoop
De kaartverkoop van Pleinvrees Heroes is als een speer gegaan, en nadert uitverkoop. Een gewaarschuwd mens schijnt telt voor twee. Last minute tickets (32,50€) te koop via koop tickets.

Line-up Pleinvrees Heroes

outside
Joris Delacroix (live)
Alle Farben
PillowTalk (live)
Monkey Safari
Isaac Stern
Andhim
Bakermat (live+sax)
Peer Kusiv (live)

inside
Olivier Weiter
Arjuna Schiks (live)
Illesnoise
Miss Melera
Some Chemistry
Prosper Rek
Boss & Harris

Muzikale preview
Het heeft weinig nut om hier woorden aan vuil te maken, listen for yourself!

Joris Delacroix

Alle Farben

PillowTalk

Monkey Safari

Isaac Stern

Peer Kusiv

Illesnoise

Arjuna Schiks


Aftermovie Pleinvrees 16 februari @ Amsterdam Studio's: