Partyflock

Back in the House · splinternieuw festival in Amsterdam

 

Back in the House · splinternieuw festival in Amsterdam

gepubliceerd door , op
Vanaf de eind jaren '80 neemt house een prominente positie in in de muziekwereld. Vele platen hebben de nummer 1 posities in de charts gedomineerd en dancefestivals schoten als paddenstoelen uit de grond. Nederland was (en is) één van de pionieren op dit gebied. Jarenlang wordt de lijst van meest populaire dj's ter wereld gedomineerd door Nederlandse dj's als Tiësto en Armin van Buuren.

Juist voor de Nederlandse house-liefhebbers die al vanaf de eind jaren '90 en in het begin van de 21e eeuw naar de dancefestivals trokken, gaat Veronica Magazine het evenement Back in the House organiseren. Op 19 mei (eerste Pinksterdag), brengt een scala van bekende nationale en (inter)nationale artiesten een bezoek aan het evenement op het Java Eiland in Amsterdam. Zo mag de grootste Nederlandse act van de jaren '90, 2 Unlimited natuurlijk niet ontbreken met een live set op de Mainstage.

Verder zullen dj José en dj Jurgen een speciale back-to-back set verzorgen en zullen dj Jean en Klubbheads ook teruggrijpen op hun grote hits. Verder zal de Fin Darude ('Sandstorm') speciaal vanuit de USA overkomen voor Back in the House om Nederland nogmaals te trakteren op zijn grootste hits en is ook het Duitse Sash! ('Encore Une Fois') vastgelegd om een speciale live set neer te zetten.

De tweede area, Backstage, is meer trance/hardtrance/Progressive georiënteerd en grijpt terug op de vroegere succesvolle jaren van artiesten die o.a. evenementen als Trance Energy groot hebben gemaakt. Zo zijn er twee bijzondere live sets te bewonderen: niemand minder dan het Nederlandse Rank 1 evenals de Belg Push/M.I.K.E. Push ('Universal Nation'). Maar ook Duitsland is ruim vertegenwoordigd met onder meer Tomcraft ('Loneliness'), Andry Nalin ('Beachball') en Dumonde ('Tomorrow') aanwezig.

Vanaf 14.00 uur gaan de deuren op het Java Eiland open en aangezien de de productie van het evenement in handen is van de ervaren rotten van Art of Dance mag je een perfect georganiseerd festival verwachten met. Voor meer informatie en tickets: www.backinthehouse.nl

7 opmerkingen

VET!!
Echt een vette line up:D Vooral de 2e area. Niet dat ik al sinds eind jaren 90 naar feesten ga ofzo, maar ik luister(de) wel altijd met veel plezier naar die muziek:D
vakantie veilingen geeft goedkope kaarten.­
Gaat een heerlijk feestje worden met goede artiesten en een top locatie(Y)
Verder zullen dj José en dj Jurgen een speciale back-to-back set verzorgen
:respect: